Vodafone вводить у використання новий код мережі 75

vlady

Модератор
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro

Компанія Vodafone вводить новий код​

Згідно з офіційним повідомленням мобільного оператора абоненти Vodafone будуть використовувати новий код мережі, при цьому старі коди, до яких звикли абоненти, а це 50, 95, 66, 99 залишаються чинними.

Місто
Київ
Хтось вже купив собі номер який починається 075? Їх в продаж ще не пустили?
Вже з'явились першi партii, але там далеко ще не всi серii

Місто
Киев
Ну подзвонити вийде, всі цифри набрані, тільки дужки не там. А от з смс буде лажа,
Тобто телефон відсилає номер на комутатор з дужками що стоять не там де треба? А якщо поставити сторонній додаток для надсилання повідомлень який не малює дужок?

Місто
Івано-франківськ
Можливо, що дужки це для візуального сприйняття, телефон дзвонить незалежно від дужок, а від набраних цифр.
Водафон написав тільки про смс.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Тобто телефон відсилає номер на комутатор з дужками що стоять не там де треба?
Епіль перевіряє, чи є цей код оператора в його базі мобільних операторів. І якщо немає, то не дозволяє відправити смс. Невже тяжко зрозуміти?

Місто
Івано-франківськ
Кочевник,
В базі якраз код буде. iPhone з актуальними прошивками зможе і дзвонити, і смс відправляти. Питання, чому на старих прошивках дзвонити можна буде, а смс ні.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Івано-франківськ
Питання, чому на старих прошивках дзвонити можна буде, а смс ні.
Тому що в старій прошивці буде стара база телефонних кодів, без 380-75.
Я це розумію, але як тоді він дзвонити буде на ці номери.
І чому раніше з кодами 098, 099, ... такого не було. Тоді теж були старі прошивки.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Я це розумію, але як тоді він дзвонити буде на ці номери.
Бо для дзвінків така перевірка не відбувається. Можливо через те, що смс йдуть через Фейстайм.

І чому раніше з кодами 098, 099, ... такого не було. Тоді теж були старі прошивки.
Перевірку на код ввели вже після появи тих кодів.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
dzidzio,
Напевно, тому, що в налаштуваннях оператора для iPhone (може приходити окремо від прошивки, на відміну від android), не існувало коду 075, і оператор забив болт на старі прошивки, випустив оновлення тільки для актуальних версій.
От цікаво як буде у інших операторів з цим.
Майже так.
Але це виправляє не оператор, а вендор. Він це і зробив в оновленні 17.6, але ж не всі пристрої можуть його отримати. І це залежить від релізної політики вендора, оператор тут не впливає
Ну apple для старих ios випускає деколи оновлення безпеки.
Чи вносить він дані по запиту оператора, чи як, без поняття.
Цікаво, що нібито такого раніше не було.
А беремо варіант - відміна переведення часу. Теж не буде оновлень? Ну це фігня, вибачте. Навіть мікрософт для всіх ОС надсилає у подібних випадках патчі.

Місто
Івано-франківськ
Бо для дзвінків така перевірка не відбувається.
Тобто я можу набрати +х(007)ххххххх і кудись подзвоню, чи мені скаже, що такого номеру не існує?
Думаю, що не існує.

Можливо через те, що смс йдуть через Фейстайм.
Смс ходе через смс, через фейстайм ходять аудіо і відео дзвінки. А iMessage це не смс.

Місто
Івано-франківськ
А беремо варіант - відміна переведення часу. Теж не буде оновлень? Ну це фігня
Якщо наприклад iphone 6, з актуальною прошивкою 12.5.7, то думаю що 12.5.8 з оновленням через переведення часу, вже не вийде.
Так само як не вийде оновлення, наприклад android 10.

А час без проблем береться з мережі оператора.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Тобто я можу набрати +х(007)ххххххх і кудись подзвоню, чи мені скаже, що такого номеру не існує?
Ти можеш цей номер набрати, відбудеться спроба з'єднання і мобільна мережа тобі повідомить, що номер невірний.
Тобто епіль тобі не повинен забороняти набрати той номер телефону (на відміну від зазначення такого номеру як отримувача смс).

Місто
Kyiv region
Телефон
iPhone
А як замовити номер 075 з покупкою на есім?

Місто
Полтава
Як воно буде при ненарахованому пакету послуг, який пріоритет, зніме денну і далі, чи гроші підуть на послугу заміни номеру?

Причина: і
Останнє редагування:
Місто
Киев
Як воно буде при ненарахованому пакету послуг, який пріоритет, зніме денну і далі, чи гроші підуть на послугу заміни номеру?
Если есть возможность пополнить счет в процессе разговора с "котиком" по 222, то лучше так и сделать - у меня сработало. А когда сначала пополнил, а потом позвонил - 15 грн сняло за дневной пакет и, соответственно, номер не сменился

Останнє редагування модератором:
Місто
Киев
Оператор сообщал что введены номера в диапазоне 0751-0754, но это касается, в основном, самого нижнего ценового сегмента (100 грн). Более дорогие номера почти не попадаются( А я вводил на сайте около 20 разных "масок"

Останнє редагування модератором:
Зверху