Wi-Fi задачка

Місто
kiev
виробники мешів дурять користувачів
Ти так кажеш, "дурять", ніби це погано? :rolleyes:Ефективно працюють, молодці, користувачу тільки плюси.
дурять, бо кажуть, що у нас "меш", а далекий користувач купляє, потім ще щось і щось міняє, а на виході воно не працює, бо то не "меш" а звичайний роутер/репітер але з хитрим радіоканалом і своім шифруванням.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
walerka, ніт, звичайний репітер - це дешева свистулька від Салямі, яка тупо і неефективно повторює мережу. А якщо зі своїми проктоколами, каналами і фішечками - то вже нормальна меш-система.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
якщо це буде щось моцне типу кінетика то зможе підключитись, якщо брати меш за основу то всі пристроі повинні бути одного виробника
в первоначальном сообщении указан производитель и модель оборудова
ріжуть смугу в 2 рази, швидкість фактично падає в 4 рази для кінцевого користувача
О, виявилось що все-таки можуть і з одним вайфай-чіпом, а спочатку по 2 "як виключна необхідні
читайте уважно задачу: мова про 2 репітери, не про один. одне діло підключита один репітер і час від часу підключати до нього користувачів, а друге діло підключити репітер коли він постійно повинен тримати сесію на прийом і передачу (ще аутентифікація сесіі час від часу проходить, яке рве сесію на пару сек). реалізуйте таку схему, скажіть, що да все працює - от потім і подивимось.
Дротом їх з'єднайте.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
читайте уважно задачу: мова про 2 репітери, не про один. одне діло підключита один репітер і час від часу підключати до нього користувачів, а друге діло підключити репітер коли він постійно повинен тримати сесію на прийом і передачу (ще аутентифікація сесіі час від часу проходить, яке рве сесію на пару сек). реалізуйте таку схему, скажіть, що да все працює - от потім і подивимось.
Ну блін, скріншоти ж не горять.

Можно ли настроить подключение
якщо в сателітах буде по 2 прийомо-передающих радіо, то можна; бо фактично потрібно щоб він одночасно держав сесію і з головним роутером і з наступним сателітом. або тільки шнурком підключати
Ти стверждував, що для схеми "голова - репітер1 - репітер2 - клієнт" треба по 2 радіотракти.
Намагаюся пояснити, що у схемі, коли до репітера під'єднується кліент, або інший репітер, для репітера абсолютно фіолетово - знов за своє.
Ок, ось пруфи. Не полінився, дістав тестовий роутер.
Ітак.
Він підключений напряму до голови, до нього підключаюсь мобілою:
direct.jpg
Він підключений по вайфай до голови, тобто репітером№1 (як wwan, інтернет роутиться НАТом):
repiter1.jpg
Він підключений до одного з моїх меш-роутерів (який всередині моєї сітки і не займається роутом інета), тобто виступає репітером№2 :
repiter2.jpg
З подвійним НАТом навіть страждати не хочу (у вигляді голова - роутер1 - роутер2 - клієнт), бо результат буде той же.
Швидкість очікувано падає вдоє з кожною точкою, яка підключається по радіо до вищестоячої, і віддає по тому ж радіо сигнал далі (і точці абсолютно фіолетово, чи буде клінтом кінцевий пристрій, чи ще один схожий репітер).
По нормальному, треба було iperf'ом ганяти в обидва боки, але мені ліньки, результати будуть схожі, спідтеста для такого вистачає з головою.

Тому з самого початку не потрібно було ніяких "реалізуйте-скажіть-подивимось" звиваючись, як вуж на пательні, а визнати, що трохи дав в штангу з категоричним твердженням "буде працювати тіки якшо 2 радіотракти".
Не потрібно ніяких двух радіотрактів щоб девайсу працювати як репітер. Крапка.

Місто
kiev
Ну блін, скріншоти ж не горять.

Можно ли настроить подключение
якщо в сателітах буде по 2 прийомо-передающих радіо, то можна; бо фактично потрібно щоб він одночасно держав сесію і з головним роутером і з наступним сателітом. або тільки шнурком підключати
Ти стверждував, що для схеми "голова - репітер1 - репітер2 - клієнт" треба по 2 радіотракти.
Намагаюся пояснити, що у схемі, коли до репітера під'єднується кліент, або інший репітер, для репітера абсолютно фіолетово - знов за своє.
Ок, ось пруфи. Не полінився, дістав тестовий роутер.
Ітак.
Він підключений напряму до голови, до нього підключаюсь мобілою:
Переглянути вкладення 67574
Він підключений по вайфай до голови, тобто репітером№1 (як wwan, інтернет роутиться НАТом):
Переглянути вкладення 67575
Він підключений до одного з моїх меш-роутерів (який всередині моєї сітки і не займається роутом інета), тобто виступає репітером№2 :
Переглянути вкладення 67576
З подвійним НАТом навіть страждати не хочу (у вигляді голова - роутер1 - роутер2 - клієнт), бо результат буде той же.
Швидкість очікувано падає вдоє з кожною точкою, яка підключається по радіо до вищестоячої, і віддає по тому ж радіо сигнал далі (і точці абсолютно фіолетово, чи буде клінтом кінцевий пристрій, чи ще один схожий репітер).
По нормальному, треба було iperf'ом ганяти в обидва боки, але мені ліньки, результати будуть схожі, спідтеста для такого вистачає з головою.

Тому з самого початку не потрібно було ніяких "реалізуйте-скажіть-подивимось" звиваючись, як вуж на пательні, а визнати, що трохи дав в штангу з категоричним твердженням "буде працювати тіки якшо 2 радіотракти".
Не потрібно ніяких двух радіотрактів щоб девайсу працювати як репітер. Крапка.
все знімаю шляпу, молодець! але якби зробив не на роутерах а двух репітерах, то було б за умовами задачі, і не потрібно писати, що роутер в режимі репітера=репітер, це зовсім інша технічна база
Post automatically merged:

ось шо пише велий брат з приводу ксяомовських репітеров

Вкладення

• Screenshot_20250410_221248.jpg
    Screenshot_20250410_221248.jpg
    128.7 КБ · Перегляди: 13
  • Screenshot_20250410_221740.jpg
    Screenshot_20250410_221740.jpg
    95.3 КБ · Перегляди: 13
Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
це зовсім інша технічна база
Та така ж сама база в репітерів, що і у роутерів. Ті ж проци, ті ж вайфай чіпи. Езернет портів може бути менше, залізо слабіше, осі кастровані по саме неможу, але в архітектурному плані - репітер це той же вайфай-роутер. І принципи роботи такі ж самі. Працював і з ними, тільки з "універсальними", без упоротої прив'язки тільки до рідних брендів. На них точно так же ланцюжок можна зробити.
Знову намагаєшся викрутитись.

Місто
kiev
це зовсім інша технічна база
Та така ж сама база в репітерів, що і у роутерів. Ті ж проци, ті ж вайфай чіпи. Езернет портів може бути менше, залізо слабіше, осі кастровані по саме неможу, але в архітектурному плані - репітер це той же вайфай-роутер. І принципи роботи такі ж самі. Працював і з ними, тільки з "універсальними", без упоротої прив'язки тільки до рідних брендів. На них точно так же ланцюжок можна зробити.
Знову намагаєшся викрутитись.
подивіться скріни, там написано що Ампфилер про не може працювати в режимі Клієнт+ТД, а Екстендер про буде працювати але по схемі підключення до 5ггц, отдача 2.4 або навпаки, це те що я писав в першому дописі про 2 радіотракти

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
подивіться скріни
Хєрню той чатжпт пише повну, ті скріни можна в унітаз злити.
Є Xiaomi Mi Wi-Fi Amplifier Pro, хз на якому залізі, одностандартний (тільки 2.4), воно глючне навіть із салямовськими роутерами, часто тупить із іншими. Як воно працює - не стикався. Але тепер свебить глянути що там всередині.
Є Xiaomi Mi WiFi Ranee Extender AC1200 (RA75) - цей двостандартний, на MT7628+MT7612, по залізу це 4A_100M. Він нічим не відрізняється (окрім тільки одного лан-порта і необхідності мати трохи розуміння, як його використовувати як лан або ван) від 4А, і він буде працювати так само як і в моїх тестах. Якраз з ним я працював, і власноруч ставив там OpenWRT.
Що таке репітер на MT7688 - не знає ніхто. І взагалі це чіп трохи вищого сегменту.

Знову штанга.

Місто
kiev
подивіться скріни
Хєрню той чатжпт пише повну, ті скріни можна в унітаз злити.
Є Xiaomi Mi Wi-Fi Amplifier Pro, хз на якому залізі, одностандартний (тільки 2.4), воно глючне навіть із салямовськими роутерами, часто тупить із іншими. Як воно працює - не стикався. Але тепер свебить глянути що там всередині.
Є Xiaomi Mi WiFi Ranee Extender AC1200 (RA75) - цей двостандартний, на MT7628+MT7612, по залізу це 4A_100M. Він нічим не відрізняється (окрім тільки одного лан-порта і необхідності мати трохи розуміння, як його використовувати як лан або ван) від 4А, і він буде працювати так само як і в моїх тестах. Якраз з ним я працював, і власноруч ставив там OpenWRT.
Що таке репітер на MT7688 - не знає ніхто. І взагалі це чіп трохи вищого сегменту.

Знову штанга.
штанга буде, коли ви реалізуєте задачу на практиці згідно умов, а поки все не більше чим ваша теорія, що буде працювати! використаю ваш прийом - спочатку ви казали на мій допис що репітер це такий само по технічній частині роутер, а тепер включили задню, що репітер ксяомі це старе однорадійне гімно, будьте послідовні. доречі там в скрінах 2 репітери, і тей що двухдіапазоний може працювати але за умови шо радіо на прийом і віддачу буде різне - чим це суперечить моій фразі про 2 радіотракти? покажіть будь яку рекламну сторінку репітера де буде написано що він з одним радіо без меша буде працювати в режимі Клієнт+ТД і я визнаю що був неправий і закінчим на цьому.

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
реалізуєте задачу на практиці згідно умов
Я на салямовському RA75 це реалізую вльот, тому що він по залізу точно такий же як інші салямовські роутери. Одностандартного салямовського ампліфаера в мене нема, але він із вищестоячого вайфай МІЙРОУТЕР створює точку МІЙРОУТЕР_ПЛЮС. І не бачу причин, щоб наступний створював з МІЙРОУТЕР_ПЛЮС точку МІЙРОУТЕР_ПЛЮС_ПЛЮС.
репітер ксяомі це старе однорадійне гімно
Так, воно гімно, але воно працює, нехай із лагами і глюками, не завжди піднімає мережу і може відвалюватися без причини. І ще раз повторю - в тому гімні всередині стоїть якийсь овощний обрізаний роутер, в якого ціль - підключитися по файфай кудись і віддати цей вайфай клієнту.
доречі там в скрінах 2 репітери, і тей що двухдіапазоний може працювати але за умови шо радіо на прийом і віддачу буде різне
Ще раз повторю
Він бере файфай по 2.4 і по 2.4 його ж роздає. Те ж саме робить і з 5: по 5 бере і по 5 роздає. Ще питання будуть ?

покажіть будь яку рекламну сторінку репітера де буде написано що він з одним радіо без меша буде працювати в режимі Клієнт+ТД
Всі рекламні сторінки виробників можна злити в унітаз разом із тими двома скрінами чатужпт.

У репітерів принцип роботи Client+AP
Чи як по твоєму здійснюється "посилення" "ретранслювання" сигналу ?

Місто
kiev
реалізуєте задачу на практиці згідно умов
Я на салямовському RA75 це реалізую вльот, тому що він по залізу точно такий же як інші салямовські роутери. Одностандартного салямовського ампліфаера в мене нема, але він із вищестоячого вайфай МІЙРОУТЕР створює точку МІЙРОУТЕР_ПЛЮС. І не бачу причин, щоб наступний створював з МІЙРОУТЕР_ПЛЮС точку МІЙРОУТЕР_ПЛЮС_ПЛЮС.
репітер ксяомі це старе однорадійне гімно
Так, воно гімно, але воно працює, нехай із лагами і глюками, не завжди піднімає мережу і може відвалюватися без причини. І ще раз повторю - в тому гімні всередині стоїть якийсь овощний обрізаний роутер, в якого ціль - підключитися по файфай кудись і віддати цей вайфай клієнту.
доречі там в скрінах 2 репітери, і тей що двухдіапазоний може працювати але за умови шо радіо на прийом і віддачу буде різне
Ще раз повторю
Він бере файфай по 2.4 і по 2.4 його ж роздає. Те ж саме робить і з 5: по 5 бере і по 5 роздає. Ще питання будуть ?

покажіть будь яку рекламну сторінку репітера де буде написано що він з одним радіо без меша буде працювати в режимі Клієнт+ТД
Всі рекламні сторінки виробників можна злити в унітаз разом із тими двома скрінами чатужпт.

У репітерів принцип роботи Client+AP
Чи як по твоєму здійснюється "посилення" "ретранслювання" сигналу ?
отак працює будь який репітер, вам і чат не авторитер і рекламні матеріали - мусор. дивіться ПО репітера і виберіть режим роботи: або посилювач сигнала або ТД, дайте інформацію в якому є і те і те, я вже не можу звами, ви доказуєте, що все працює, ну ок хай у вас і працює, тільки іншим цього не кажіть, бо людина начитається ваших авторитетних доказів і піде і купить, а воно не буде працювати у нього, а ви знову будете доказувати, що у вас все працює.

Вкладення

• Screenshot_20250411_132930.jpg
    Screenshot_20250411_132930.jpg
    213.2 КБ · Перегляди: 15
  • Screenshot_20250411_132920.jpg
    Screenshot_20250411_132920.jpg
    218.5 КБ · Перегляди: 15

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
Вистачить без просадок швидкості до нуля
Конечно. У меня с похожими характеристиками долго стоял miRouter4, те же 867 Мбит/с на частое 5 ГГц. Поменьше, чем в арчере по 2.4ГГц. Два ноута и 2 мобилки в 5ГГц(остальные фигли - в 2.4ГГц) не имели проблем. Одновременно на нескольких устройствах спидтест не запускал, но отдельно взятые 90 с копейками показывали. Опять-таки, смотря в каком месте и на каком расстоянии от роутера. А у тебя ноут по кабелю, вообще вай-фаю не будет мешать удовлетворять спрос других устройств. До нуля просядет разве что через несколько стен на большом расстоянии.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Як на разунок цього роутера? 100мегабіт по кабелю заходить, 5 пристроїв по вайфай і ноут по лан. Вистачить без просадок швидкості до нуля?
Думаю, що всякі глюки із швидкістю - це наслідок повністю забитого діапазону частот, на яких працює роутер, або далекої відстані/присутності перешкод. Тому, все залежить від того, де знаходится цей роутер. Он, наприклад, у мене, в приватному секторі, навіть, ТП-лінк 841 (100 мегабіт заходить і роздає по кабелю, по вайфай роздає до 60 мбіт/сек) без проблем справляється із компом, ноутбуком, 5 телефонами. Ще й до сусіда бездротовий міст прокинув за допомогою 2-х точок доступу ТП-лінк. У нього там теж ноутбук, 2-3 телефони, телевізор. Правда швидкість там вже до 30 мбіт/сек.
Тому, для твоїх задач того роутера повинно вистачити із головою. Головне, щоб умови розміщення його були відповідними. Бо якщо це багатоповерхівка із забитим ефіром, то х/з...

Зверху