Wi-Fi обладнання

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
сигнал у него очень слабый.
Только на 5ГГц или вообще? Меня очень удивило что взятый на замену 840-му туполинку лайт классик обеспечивает гораздо лучшее покрытие.
Конкретно hap ac2 не покрывает то, что покрывал тплинк 841 в 2.4 ГГц. В дальних комнатах проблемы с пропаданием сети. 5 ГГц вообще только рядом работают, или если нет стен по пути.
Но меня предупреждали о таком и брал под другую задачу.
Я замінив Мікротом Тенду АС9 з 2 зовнішніми антенами. Ефект такий саме.

Не покриває, якщо 2-3 стіни - це правда. Але в моєму випадку 100 кв.м легко покрив з 2.4 ГГц. Якщо поставите роутер посередині, то все буде ок. Можете ще екранувати мідною пластиною ту частину приміщення, де сигнал не потрібний.

Мікрот дозволяє збільшити потужність передавача.

Що мені сподобалося, так це відсутність залипів (перевантажувати лише після оновлення ПЗ). Дуже класне ПЗ, настільки все легко й грамотно організовано, прекрасно налаштовується до деталей та масштаюується (меш, cap, vpn-сервер l2tp/sstp/pptp, свій dyndns, файловий сервер, підтримка usb-модемів, PoE, планувальник, чудова оболонка).

Пізніше я докупив точки cap ac для покриття 5 ГГц віддалених кімнат та приміщення через двір.

Я дійсно рекомендую, якщо хочете налаштувати й забути.

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
Я свого часу купив ось цю модель. Працює шикарно. Квартира на другому поверсі, 50 кв. м, бетонна панелька. Роутер стоїть у коридорі. При цьому сигнал потужний, ловить 10-15 мбіт з задньої частини будинку, а також у дворі. Правда, у дворі вже швидкість дуже мала. Не скажу, що сигнал у нього слабий.

Місто
Харьков
MikroTik hAP ac² не разрешает увеличить мощность сигнала, аналогично как и MikroTik cAP ac работает только на номинале:(

P.S. можете поиграться настройками;) но Current Tx Power будут нули

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
MikroTik hAP ac² не разрешает увеличить мощность сигнала, аналогично как и MikroTik cAP ac работает только на номинале:(

P.S. можете поиграться настройками;) но Current Tx Power будут нули

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Базова настройка роутера mikrotik. Налаштування роутера Mikrotik: детальний мануал.
Объясните к чему данная ссылка?
В ній розказується, як налаштовується потужність передавача на стороні Мікротика.

Місто
Харьков
Базова настройка роутера mikrotik. Налаштування роутера Mikrotik: детальний мануал.
В ній розказується, як налаштовується потужність передавача на стороні Мікротика.
Читайте внимательно про что я пишу...

MikroTik hAP ac² и MikroTik cAP ac работают только на номинальной мощности! и поменять мощность именно в этих моделях нельзя (поменять то можно но результат будет то тже, номинальный уровень который выставили с завода) в связи с недоделанным программным обеспечением

Останнє редагування:
Місто
Запорожье
Телефон
OnePlus 3T
Еще можно рассмотреть варианты покупки роутеров Xiaomi, которые можно перешить в кинетик.

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Читайте внимательно про что я пишу...

MikroTik hAP ac² и MikroTik cAP ac работают только на номинальной мощности! и поменять мощность именно в этих моделях нельзя (поменять то можно но результат будит тотже, номинальный уровень который выставили с завода) в связи с недоделанным программным обеспечением
Перепрошую, можливо не зауважив. Я міняв на такому hAP AC RB962UiGS-5HacT2HnT. В принципі саме цю модель й рекомендую.

Місто
Харьков
Я міняв на такому hAP AC RB962UiGS-5HacT2HnT. В принципі саме цю модель й рекомендую.
На этом будет работать;), но одно ядерное железо в 2020году не фонтан, а если нужно будет убрать FastTrack то он еле еле 150-200мб/с прожует (это в лучшем случае) да и цена 3000 с хвостиком гривен не радует:(

Останнє редагування:

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Я міняв на такому hAP AC RB962UiGS-5HacT2HnT. В принципі саме цю модель й рекомендую.
На этом будит работать;), но одно ядерное железо в 2020году не фонтан, а если нужно будит убрать FastTrack то он еле еле 150-200мб/с прожует (это в лучшем случае) да и цена 3000 с хвостиком гривен не радует:(
це не так важливі вимоги... залізо прекрасне та безвідмовне, вже майже рік працює. Цікаво, для чого забирати FastTrack і для чого мати кілька ядер на роутері?

Ціна може й бути кусючою, проте себе виправдовує на 1000% (залізо+софт+якість виконання+масштабованість).

Місто
Харьков
Цікаво, для чого забирати FastTrack і для чого мати кілька ядер на роутері?
Динамическое разделение скорости на три подсети (то есть всем трем поровну, если активные две сети то поровну на две сети), сейчас работает поток в 200мб/с на роутере процессор 4ядра с частотой в 1.4ГГц загружен по всем ядрам на 20-25%, я думаю если будет честный 1 гб/с то 4ядрерный процессор придется разогнать до 2ГГц

Останнє редагування:
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung A72
Я міняв на такому hAP AC RB962UiGS-5HacT2HnT.
Цей в плані WiFi кращий однозначно. Але суттєво програє в нагрузочних тестах, де в процес фільтрації/маршрутизації включається процесор. Плюс в ньому немає апаратного шифрування IPsec і такі тунелі теж завалять проц. Ну і ціна. Свої плюси і мінуси, короче. Залежить від потреб.

Місто
Харьков
Никто в живую не видел Mikrotik hAP ac³ (с антеннами) ? новинка с ценой в 99Доларов:love:, может на этой модели поисправляли мелкие косячки hAP ac² :cool:

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
но результат будит тотже

На этом будит работать

я думаю если будит честный 1 гб/с
Блін, очі ламаються.
БудЕт, будЕт, будЕт, будЕт, будЕт!!!
БудИт - це коли будильник зранку будить!!!
І не тотже, а тот же!!!

Mathias

Я - голос в ваших ушах
Місто
Киев
Телефон
iPhone XR, Huawei E5573
Народ, пожалуйста, перестаньте по несколько раз писать о том, как классно ловит микрот вокруг на частоте 2.4, я её выключу вообще и не буду пользоваться :) Мне куда важнее 5 ГГц, и тут Микрот проиграет просто потому, что если у меня сейчас две отдельные антенны на 3 dBi не добивают куда мне надо, то одна на 2.5 dBi, еще и встроенная в корпус, не добьёт тем более. Так что всё-таки почти окончательно посмотрел на Кинетик, при случае буду брать, спасибо всем за мысли и советы.

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Народ, пожалуйста, перестаньте по несколько раз писать о том, как классно ловит микрот вокруг на частоте 2.4, я её выключу вообще и не буду пользоваться :) Мне куда важнее 5 ГГц, и тут Микрот проиграет просто потому, что если у меня сейчас две отдельные антенны на 3 dBi не добивают куда мне надо, то одна на 2.5 dBi, еще и встроенная в корпус, не добьёт тем более. Так что всё-таки почти окончательно посмотрел на Кинетик, при случае буду брать, спасибо всем за мысли и советы.
Тут справа не в Мікроті в такому разі. Підхід до 5 ГГц, імхо, має бути відмінний: якщо в квартирі більше 2х кімнат, то потрібна буде точка чи меш. Півметрові антени, вважаю, не дуже добре з точки зору здоров'я та естетики. У моєму випадку офіс - це квартира у старому фонді на 3 кімнати у вигляді літери П (навколо сходів у під'їзді), роутер розташовано на одній з ліній цієї літери, щоби добивало 5 ГГц на иншій лінії я поставив точку, бо 2.4 заглушають сусіди з потужнішим сигналом от саме в тій точці, відповідно швидкість падає до 20-30 Мб/с, чого часто не вистачає. Відповідно, під 2.4ГГц я залишив пристрої (ІР-телефонію, принтери) та гостей, а для користувачів - 5 ГГц.

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
Придбав адаптер WiFi Edimax EW-7833AXP. Є і Wi-Fi 6 і bluetooth 5. В ньому той самий чіп Intel що і в адаптері Asus але коштує дешевше ніж Asus. Поки що мало часу тестував, але перші враження добрі. Виносна антенна добре ловить Wi-Fi навіть на 5 ГГц.

dzidzio

Генерал Ухилянтських Військ
Місто
Тарнопіль
Телефон
iPhone 14
Купив на Аліку такий девайс, на Київстарі завівся одразу без проблем, вставив Лайф - і ніфіга...
Хто стикався з таким чудом китайської інженерної думки, підкажіть як його завести на Лайфі))
82346751_images_17482451227.jpg

Зверху