Wi-Fi обладнання

Місто
Харьков
Порадьте недорогеньку антену з алi, щоб в блекаут тягнути Wifi з пункту незламностi (50-70м вiд вiкна)
В когось було може щось з такого, з цих яку краще - пушку (остання) чи достатньо щось з пласких також?

Ответ: ничего не получится можешь и не питаться (таких шибко умных было много), правильное решение нормальный провайдер с оптикой и у себя бесперебойное питание для роутера и анушки, или если этого нету то сидеть и пользоваться интернетом в пункті незламності

Місто
kiev
Evgenii, 70м це мала відстань, роутер у вікно і в режимі репітера витягне
проблема в тому, що ви з антеною сигнал то отримаєте, а от роутер в пункті ваш сигнал може і не отримати. такі схеми і на кілометри можуть працювати (колись креосан робили віфі мост здається на юбікюті, там направлені антени) але пряма видимість і дві антени обовязково.

Місто
Волинь
walerka, все так. Але якщо є пряма видимість то має працювати, сам на практиці робив міст на таку відстань між хатами, і це звичайні тенди якісь були, а не за пару тисяч. Далі вже швидкість залежатиме від роутерів, а ну і погоди :)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
колись креосан робили віфі мост здається на юбікюті, там направлені антени) але пряма видимість і дві антени обовязково.
У мене рекорд був 37 км, давало 20 мбіт/с )) Була там пряма видимість чи ні - хз, бо нічим побачити неможливо, тільки теоретично по мапі.

Місто
kiev
walerka, все так. Але якщо є пряма видимість то має працювати, сам на практиці робив міст на таку відстань між хатами. Далі вже швидкість залежатиме від роутерів
по суті, якщо ваш роутер бачить мережу пункту і сила сигналу не менше 90 дбм то відповідно з такою ж силою сигналу буде бачити вас інший роутер. поставте на телефон програму типу віфі монітор і пройдіться шляхом від пункту до своєі хати і проміряйте сигнал, якщо перевалить за 90 то відповідно толку не буде, роутер з пункту не почує вас або буде постійно рвати конект, бо не забуваем, як його ще налаштовували і там є такі параметри коли при якому сигналі рвати конект

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Місто
Одесса
не только прямая видимость важна, ещё играет роль зона Френеля...

и если поставить у себя усиленную антенну, то роутер там услышит, а вот назад уже сигнал от него может не дойти, у него то нет усиленной антенны, это типа как стоять на расстоянии и перекрикиваться, только у одного есть рупор, а у другого нет...

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
В Києві, на третій рік блекаутів? Та ну... :rolleyes: Звісно, якщо користуватись халявним гомностаром езернет, там резерву не буде.
Ти правда вважаєш, що у Києві у кожному будинку є оптика? На моїй квартирі і квартирі дружини як не було варіантів оптики, так і немає. Ну точніше один провайдер готовий провести за 70к🤣 Чудовий бюджетний варіант я вважаю.
А ще є купа будинків де переважно бабці і півтора провайдера, звісно теж жодної оптики

Місто
Одесса
колись креосан робили віфі мост здається на юбікюті, там направлені антени) але пряма видимість і дві антени обовязково.
У мене рекорд був 37 км, давало 20 мбіт/с )) Була там пряма видимість чи ні - хз, бо нічим побачити неможливо, тільки теоретично по мапі.

и что за оборудование было ?

по рельефу прямую видимость можно просчитать и зону Френеля, в зависимости на сколько высоко от земли точки доступа, есть такое на сайте убунту кажется...

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Roman_UA, у мене на роботі є відкриті мережі. Телефон при слабому сигналі моєї мережі переприєднується до відкритої мережі. Мені це (саме перепідключення) заважає.

Зверху