Ви використовуєте застарілий браузер. Цей та інші сайти можуть відображатися в ньому некоректно. Необхідно оновити браузер або спробувати використовувати інший.
Видимо, Макрон, постоянно звонивший Путину во время массового исхода людей из Украины, не внушал доверия.
Если чуть серьёзней. Язык, цены, социальная политика - все в целом проигрывает другим странам. Вот, например, знакомая, знает французский, не на уровне носителя, но близко, ещё в 2021-м поехала работать не во Францию, а в Германию (а немецкий даже сейчас всего лишь B1). Ибо не было смысла работать во Франции, цены высокие, зарплата не очень.
країна багатьох мільйонерів, які люблять туди переїжджати після років 60 і красиво проживати старість. Власне тому ціни високі, а такі особи вже не рухають економіку особливо.
Якби був молодий, то обирав би щось між Данія, Норвегія, Фінляндія, ну може ще Нідерланди, незважаючи на тотальну геїзацію країни. Правда я люблю прохолодний клімат, а більшість людей все ж тягнеться до тепла більше
webivan, я по euronews слухав сюжет, вести бізнес там не особливо хочуть, а їдуть самі ті кому за 60 десь і не з метою ведення бізнесу. В 35-45 він виїде, а в 60-65 повернеться, правда якщо до того часу африканці не будуть палити майно багатіїв
Тим, що це офіційні дані ЄС по тому скільки людей має чинний тимчасовий захист по кожній з країн. Великобританія - не член ЄС і там інші процедури і програми для українських біженців.
Мені скоріше цікаво що спонукає стільки людей залишатись у Польщі...
По-перше польський шовінізм там просто відчувається у повітрі.
Єдина з країн ЄС де я був, коли ти десь в тому ж магазині(при чому не десь на висілках, а ТЦ що стінка-в-стінку з Варшавою Центральною) звертаєшся англійською і тобі у відповідь з перекошеним обличчям цідять крізь зуби "Polish!".
Я не очікую від усіх знати англійську, але в інших країнах(навіть у Франції, де англійців дуже не люблять) - як % тих хто знає англійську був вище, так і якщо людина не знає її - вона ввічливо показує що її не знає і далі можна чи жестами чи через гугл транслейт.
А в Польщі прям у повітрі висить що значна частина населення вважає Поляків "вищою нацією" і відгуків в тому числі від європейців навіть на гугл картах на цю тему вистачає. Особливо якщо виходити трохи далі за найбільш туристичні місцини.
По-друге що там хорошого? Економіка ніяка. Ціни звісно нижчі західної Європи, але і зарплати також. Міста та інфраструктура теж не те щоб радували чимось. Взагалі чогось приємного про Польщу сказати не можу. Якщо вже відкрита уся Європа, то Польща одне з останніх місць де хотілось би жити.
Пару місяців у Любліні, місяць у Варшаві. Чекав поки усі документи та формальності для Британії будуть готові.
О так, забув ще додати неймовірну релігійність, яка з найнаочнішого, виражається у тому, що у неділю магазини не працюють, бо "неділю треба проводити з сім'єю і богом". Ну і певен що там ще 100500 приколів, пов'язаних з релігійністю, типу заборони абортів які вилазять коли залишаєшся там остаточно і інтегруєшся в місцеве суспільство.
Дороги безумовно кращі за українські, гірші за німецькі - я б сказав середньоєвропейські. Візьміть випадкову країну ЄС - з дуже високою імовірністю дороги будуть не гірші.
Тим, що це офіційні дані ЄС по тому скільки людей має чинний тимчасовий захист по кожній з країн. Великобританія - не член ЄС і там інші процедури і програми для українських біженців.
А Норвегія, Швейцарія, Австрія вже ЄС, що щодо них на тій карті так само є дані? До речі, чув, що в Норвегії вже за 100 000 біженців, а не 68 835. Хоча, можливо, це дані щодо всіх біженців, а не лише з України.
PS. Бачу ти вже в Лондоні. Можна якось зустрітися, відвідати якийсь лондонський заклад з англійськими міцними напоями. Тільки трохи тут розбагатію на валюту з портретом Карла 3-го і тоді...
Багато хто із Західної України туди раніше їздив нелегально працювати, встиг вивчити мову, а тепер у них з'явилася можливість працювати легально. І мені здалося, що там продукти харчування дешевші, ніж в Україні. Два тижні тому летів із Любліна до Лутона, так в аеропорту довбані поляки на@!p@ли на 269 злотих. Окрім цього, один дуже нахабний поляк в касі аеропорту хотів у мене скомуниздити банківської карти. Просив у мене СВВ-код від карти Революту. Думаю, чи може в банк на нього поскаржитися? Коротше, хто летітиме через цей галимий аеропорт у Любліні, з убогими працівниками та касиром у касі, який видурює дані банківських карток, не потрапите, як я.
А Норвегія, Швейцарія, Австрія вже ЄС, що щодо них на тій карті так само є дані? До речі, чув, що в Норвегії вже за 100 000 біженців, а не 68 835. Хоча, можливо, це дані щодо всіх біженців, а не лише з України.
PS. Бачу ти вже в Лондоні. Можна якось зустрітися, відвідати якийсь лондонський заклад з англійськими міцними напоями. Тільки трохи тут розбагатію на валюту з портретом Карла 3-го і тоді...
Ну я тут був кілька разів як турист, а живу 4й день тільки, важко сказати щоб щось прям не подобалось.
Оренда безумовно дорога, тут нічого сказати.
Добиратися більше години - питання звідки і куди. У Києві теж можна з Троєщини на Теремки більше години їхати...
З авто багато ньюансів. Перший час володіти ним дорого. Але це не те щоб прям мінус. З лімітом 20м/год(32км/год) воно тут потрібне хіба за покупками кататись. Громадський транспорт чудовий хоч і дорогий.
Конкретно у мене поруч не знайшов супермаркет який би подобався, той що подобається 30хв пішки. У тих що поруч, щоб скупити усе що треба за адекватними цінами треба зайти у 3 штуки(хоч вони і всі поряд на п'ятачку біля метро, але дуже таке не люблю).
Ну але це усе дуже суб'єктивно і залежить від конкретного району і вподобань. Окрім супермаркетів - район дууууже подобається.
З медициною тільки починаю знайомитись, тож щось розказати поки не можу. Загалом державні сервіси переважно подобаються - 90% ситуацій розрулюється за 30 хвилин онлайн. 10% ніби як теж вирішуються але у дуже повільній переписці. Ну і реально прям усе що може бути потрібно розписано онлайн на державних сайтах - дуууууже зручно. Тут прям бюрократія здорової людини.
Театри, концерти, вистави найвищого рівня - до твоїх послуг. Дині, кавуни, манго - доступні цілий рік за адекватними цінами і реально стиглі і смачні. Щодо ягід - почекаю сезону, бо поки до біса дорогі(з іншого боку в Україні чи Польщі вони зараз якщо і будуть то не дешевше і "втомлені", а тут свіжі, бо попит є.
Сервіс і ввічливість - топ.
Загалом більшість поки подобається.
З податками і вартістю послуг - змирився, не така це вже і велика плата за усі плюси.
Post automatically merged:
О згадав що не подобається - кредитний рейтинг. Без нього важко на початку. Оренда квартири - або знайти місцевого гарантора(фактично поручитель, який зобов'язаний на рівні з тобою платити за оренду якщо ти пропускаєш платіж), або платити на рік вперед(у менших містах на пів-року).
Навіть інтернет нормальний у моєму випадку довелось підключати на ім'я друга, бо вони блін вимагають кредитний рейтинг за нещасних 27 фунтів на місяць протягом 18 місяців і варіанту заплатити наперед немає.
Цей сайт використовує файли cookie, які допомагають персоналізувати Ваш контент і зберегти вхід в систему, якщо Ви зареєстровані.
Продовжуючи користуватися цим сайтом, Ви погоджуєтеся на використання нами файлів cookie.