Мережі роздрібної торгівлі: крамниці, універмаг, універсам, супермаркети тощо

В какие сети супермаркетов вы ходите?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    209

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
А хіба не бджілка правильно? Де там наші філологи та знавці мов?
У них даже на сайте страница есть:
Від назви Бджілка довелося відмовитися ще на початку, оскільки вона була зареєстрована іншою компанією і ми не мали права її використовувати. 6 років ми пропрацювали в Україні маючи назву російською мовою — Пчёлка — чим часто засмучували наших лояльних покупців, отримували коментарі та побажання змінити назву на українську. Якийсь час ми шукали альтернативу та разглядали усі можливі варіанти для зміни. На щастя українська мова має безліч відтінків та варіацій слів. Так словник синонімів Олекси Вусика дає нам такі варіанти слова бджола — бджілка, бджілонька, бджілочка, гудимка, гудимонька, гудимочка, джмола (лісова бджола), пташечка (у загадці), пчола, пчілка, пчілонька, пчілочка, чмола. Ми для себе облюбували назву Пчілка, оскільки за 6 років наші покупці все ж таки звикли як до самої назви так і до її вимови. Пчілка — це своєрідний баланс між існуючою донині назвою, вимовою та семантичним значенням слова. До речі, перший магазин з назвою Пчілка ми символічно відкрили на вулиці Олени Пчілки — української письменниці, редакторки та громадської діячки, яка до того ж була невтомною збирачкою пісень, візерунків та зразків народної культури.
Конечно, непонятно, чем они в 2015 году при запуске думали, один домен чего стоит. Ну и не знал, что слово, нередкая фамилия «Гудима» могло изначально означать пчелу.
Да и название юр. лица у магазина не особо оригинальное:
© 2021 ТОВ "ЛЕГІОН 2015". Всі права захищені
 

Goggle

Местный
Реєстрація
20.05.10
Місто
Zaporizhzhia
Шоб не мучать грабли, назвались бы "Бі-маркет". Чтоб "и вашим, и нашим" (тыць)
Стильно, модно, молодежно.
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Шоб не мучать грабли, назвались бы "Бі-маркет". Чтоб "и вашим, и нашим" (тыць)
Стильно, модно, молодежно.
Мне, как человеку с нулём по шкале Кинси, крайне отвратительно твоё предложенное название. :mad:
 

Goggle

Местный
Реєстрація
20.05.10
Місто
Zaporizhzhia
Мне, как человеку с нулём по шкале Кинси, крайне отвратительно твоё предложенное название. :mad:
Да, ты всем уши прожужжал, какой ты METRO-сексуал. :) Значит, ты не их ЦУ. Как и подавляющее (уверен) большинство всех нас на этом форуме. Но надо же отвоевывать рынки сбыта? Представь, какая амбициозная задача вдруг появляется у менеджмента БІ: переманить, отвоевать покупателя у METRO! И вот уже тебя (как почетного МЕТРОполитеновца) в первую очередь бомбардируют СМСками и предлагают суперскидки на фсё! И что, неужто не отоваришься?
Шоб не мучать грабли, назвались бы "Бі-маркет".
Уже были такие, их «Эко-маркет» поглотил.
Переглянути вкладення 42692
Білла после обрезания.
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
бомбардируют СМСками и предлагают суперскидки на фсё! И что, неужто не отоваришься?
честно - не. Меня уже давно при покупке товаров для коммерции интересует не столько скидка, а комплекс из "низкая цена-регулярность поставок-удобство покупок". Вон в сильпе регулярно бывают цены ниже чем в метре - и чо? надо же иметь возможность переместить товар с сильпы ко мне. А этот канал не налажен.
А кому то наоборот - метро неудобно и далеко. И даже - невыгодно. К примеру в Харькове рулит не Метро, а Фоззи. И цены ниже и условия лучше. А у нас в Че Фоззи нету.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
А против «Ашана» слабо ввести?
Из сегодняшнего СНБО:
Також на засіданні РНБО затвердили санкції проти російської мережі дискаунтерів MERE, яка вже не зможе працювати на українській території. Данілов пояснив, що ця мережа потрапила під санкції, оскільки її супермаркети працюють в окупованому Криму.

У червні Retailers із посиланням на директора з розвитку MERE в Україні Артема Хоменка повідомляв, що мережа планує відновити роботу свого магазину в Миколаєві, а до кінця року відкритися в 40 містах України.
Сейчас они есть в Павлограде Днепропетровской обл.
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54

В Україну зайде німецька торговельна мережа Lidl, яка складе конкуренцію АТБ – ЗМІ​


Популярна в Німеччині мережа супермаркетів Lidl готова зайти на ринок України. Така перспектива може стати серйозною конкуренцією для не менш популярної мережі в Україні – АТБ.

Про цей намір повідомили в німецькому виданні Lebensmittel Zeitung, посилаючись на запит корпорації Schwarz, якій і належить відомий торговий бренд. Компанія вже призначила керівника головного офісу, раніше він очолював цю ж мережу в Польщі.

У Schwarz вказали, що саме АТБ нібито копіює концепти Lidl. При цьому засновники німецького бренду стверджують, що розглядають український ринок як потенційно цікавий для впровадження нового продукту для споживачів.

Відзначимо, що Lidl поширилася за межі Німеччини ще в 1980-ті роки. Зараз її магазини розташовані в 32 країнах світу. Торгові майданчики налічують до 11 тисяч одиниць.

 

viktoralex

Циничный реалист
Реєстрація
04.12.12
Місто
Ахтырка
Телефон
Redmi 7A

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
viktoralex, та судя по Метру - как то у них не особо то и получается. Украинские реалии и менталитет нахрен разобьют немецкую пунктуальность и точность. Это вам не это.
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Немцы уже как то заходили в Украину.
Ты про торговые сети или про WWII?

судя по Метру - как то у них не особо то и получается
Ты же должен помнить пустые полки в Метро в конце 2013-го? Они тогда кризисного управляющего назначили главным у нас, и по слухам, вообще сеть хотели закрыть. https://allretail.ua/ru/news/34184-set-metro-perezagruzyat-v-ukraine

Сейчас, судя по моему ближайшему Метро - вполне неплохо себя чухают, вчера вот начали подготовку к смене асфальтного покрытия на парковке (а покрытие еще ничего так, ям нет, хотя покрытию конечно, лет и лет, вроде с момента открытия в 2004-м не меняли).
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Однако изменения не коснулись целевой группы METRO – это представители малого и среднего бизнеса. Эксперты считают, что это может стать роковой ошибкой для компании.
главная фраза в той статье.
Сейчас Метро из "кеш-энд-керри" для предпринимателей превратилось в синее сильпо на окраинах. Где тусят все кому ни лень, нищеброды, алкаши, бабки шаркающие... Опт похерен. Упор на нищету пошёл.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Зверху