RifleR

👻👻👻
Реєстрація
14.03.09
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Какие мысли у человека? За кого он хочет голосовать?
Якщо навіть відкинути той момент, що у нас є таємниця голосування (тобто можна взяти гречку, але проголосувати за іншого кандидата) ви правда вважаєте, що ці люди, будь у них пенсія 25 тис, а не 5, стали би голосувати за кращих (чесних, професійних, реформаторів… підставте свій варіант) політиків? Дуже наївне мислення.
 
Реєстрація
28.10.07
Місто
Львів
Телефон
Дисковий
Судді, прокурори.... Є багато категорій які величезні пенсії отримують... і за 100 000... і більше.
Просто там середнє арифметичне, нажаль.
 

cds

Реєстрація
16.04.16
Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Какие мысли у человека? За кого он хочет голосовать?
Якщо навіть відкинути той момент, що у нас є таємниця голосування (тобто можна взяти гречку, але проголосувати за іншого кандидата) ви правда вважаєте, що ці люди, будь у них пенсія 25 тис, а не 5, стали би голосувати за кращих (чесних, професійних, реформаторів… підставте свій варіант) політиків? Дуже наївне мислення.
К сожалению, и не только в разрезе голосования, а и во всем остальном человек поступает так, как его воспитали.
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
если человек умер
заграницей, то ЗАГС может вообще информацию не получить.

Был у родственников случай, еще в "нулевые". Уехал пенсионер за границу, далеко, а тут оставил карту. Web банкинг тогда не у каждого банка был, удаленно деньгами распоряжаться было проблематично, траты по месту проживания пенсионер как-то закрывал, а вот платежи в Украине надо было оплачивать. И доверенность оставил, на всякий случай. Через некоторое время после выезда произошла какая-то лажа, в банке блоканули карту (хотя пенсия снималась), снять со счета деньги во время визита в банк доверенному лицу удалось, а вот новые начисления заблокировали, пока пенсионер не вернулся. В пенсионном фонде сказали - "пришла информация", пока не увидим живого, не имеем права возобновить начисления.

Не могу сказать, сколько прошло после отъезда пенсионера до момента блокировки, может и больше, чем полгода. И точной причины о причине блокировки от ПФ узнать не удалось. Но, как я вижу, основных вариантов два. Или ПФ получил информацию от банка, что пенсию получает доверенное лицо, не пенсионер. Или была/есть какая-то процедура запроса от ПФ к пограничникам. Сами пограничники о том, что перед ними пенсионер, не знали, пенсионного никто не предъявлял, а по возрасту человеку еще 60 лет не было.

На консульский учет в стране пребывания пенсионер не становился, но если бы стал, пенсию бы прекратили начислять сразу (вернули бы по возвращению), тогда точно были такие правила (сейчас вроде бы в связи с полномасштабным вторжением правило не действует). Какой там конкретно механизм уведомления ПФ - без понятия, но есть родственник-пенсионер, который в Молдове год прожил примерно в то же время, с постановкой на консульский учет. Так ему пенсию не платили, по возвращению всю пенсию за год начислили.
 
Реєстрація
23.02.11
Місто
Киев
Рух має бути саме за соціальною пенсійною карткою.
Тобто можна зняти/перевести на інші рахунки навіть у тому ж банку, поставити автоматичний переказ та ін.
Можна перевести на відносно більш безпечний депозитний рахунок.
Ghia, в реальной жизни это может не сработать, поскольку "выборка неактивных пенсионеров" в конкретном банке может отличаться.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев

Увага! Спростування щодо інформації про блокування банківських карток пенсіонерів

Останніми днями у ЗМІ поширюється некоректна інформація від імені Мінсоцполітики щодо начебто можливого блокування банківських карток пенсіонерів через відсутність руху коштів на них.

Звертаємо увагу, що Мінсоцполітики не давало жодних коментарів щодо будь-якого блокування банківських карток українських громадян. По-перше, тому що жодної норми такого плану немає в законодавстві чи нормативних актах, які регулюють сферу соціального забезпечення. По-друге, тому що Мінсоцполітики не має ані повноважень, ані технічної можливості впливати на діяльність банків щодо блокування банківських карток.

Новина, яка була некоректно інтерпретована окремими ЗМІ, стосується іншого.

Якщо пенсіонер з числа внутрішньо переміщених осіб, який став на облік як ВПО до 24.02.2022 року, не користується своєю банківською карткою протягом тривалого періоду (не менше 6 місяців), і по такій картці немає руху коштів, пенсія такій особі продовжує нараховуватись, але до моменту зʼясування обставин пенсія не перераховується такій особі на її картковий рахунок.

Причина цього – те, що значна частина пенсіонерів з числа ВПО, зареєстрованих як ВПО до 24.02.2022 року, проживає на тимчасово окупованій території. В такій ситуації держава не має можливості оперативно зʼясовувати інформацію щодо того, чи власник картки не втратив до неї доступ (і нею згодом можуть скористатися шахраї) і чи є власник живим, адже під час війни ризики смерті чи зникнення людини, на жаль, зростають в рази.

Тому, для продовження виплат такій особі, держава має отримати підтвердження, що пенсіонер живий, і сам користується своєю карткою. До моменту, поки пенсіонер не підтвердить свою особу, пенсія їй і далі нараховується Пенсійним фондом, але не перераховується їй на картку.

Як тільки людина виходить на зв'язок і підтверджує свою особу, нараховані виплати перераховуються такій особі на її рахунок. Інформація щодо можливого блокування картки не відповідає дійсності.

Для того, аби спростити пенсіонерам, які знаходяться на ТОТ, можливості підтвердження своєї особи, Уряд суттєво розширив способи проходження фізичної ідентифікації.

Детальніше про те, кого стосується норма про необхідність проходження фізичної ідентифікації, можна ознайомитись за посиланням.

Просимо шановних представників медіа поширювати лише перевірену інформацію.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Що я тут одному товаришу і доказував, що картку ніхто не блокує, але ж він не вірить
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Карту блокирует банк
тільки банк карту не буде блокувати без вашого бажання (за винятком поодиноких випадків, коли банк певній людині може відмовити в обслуговуванні), або якщо у ній термін не вийшов
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Легко, якщо запідозрить шахрайські дії із картою.
Це вже інше, і з пенсією не пов'язане, я в тч такі випадки і мав на увазі, коли писав, що банк може відмовити в обслуговуванні
 
  • Like
Реакції: idea

cds

Реєстрація
16.04.16
Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
В уряді визначилися з розміром індексації пенсій: на скільки зростуть виплати з 1 березня
Індексацію пенсій у 2024 році планується провести з коефіцієнтом 1,079. Мінімальний розмір підвищення становитиме 100 гривень, максимальний - 1 577 гривень.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект постанови Кабміну, розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).
"Установити, що з 1 березня 2024 року перерахунок пенсій проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,079", - йдеться в проекті.
Індексація на 7,9% стосується пенсій, призначених до 2021 року. Рівень підвищення пенсій, призначених у 2021-2023 роках, становитиме 100 гривень.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Депозити й ОВДП. На чому заробляли найбільші НПФ України в 2023 році
 

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Соціал-популізм — це зло, яке успішно нищить українську державу одразу після російських окупантів. Економіка на воєнних рейках — це в першу чергу відмова від надмірних витрат. У нас війна, але щорічні індексації пенсій: у 2022 році - на 14%, у 2023 - на 20%, цього року - 8%.

Видатки ПФУ у 2021 році склали 520 млрд грн, а вже у 2023 - 746 млрд грн. Мінсоц, замість того, щоб робити якісь реформи, лише пишається як роздає кошти платників податків. Таку щедрість Пенсійного фонду можна пояснити виникненням "війського ЄСВ".

Замість того, що б таку ситуацію з ЄСВ від військових використати для до завершення пенсійної реформи, яку розпочав ще Кучма у нас впадають в банальну роздачу грошей.

Ну і ось такі пости попередників теж підштовхують і не без того політичне керівництво, що не може похвалитися реформаторськими рішеннями, до відмови від радикальних змін. А що це має бути? Підвищення пенсійного віку, поступовий перехід від солідарки до накопичувальної системи, а останнє не можливо без перегляду податків на працю (у бік зменшення з пошуком компенсаторів) тощо.

Колишній міністр соціальної політики, який не завершив пенсійну реформу і опікувався лише питанням підвищення пенсій, висуває претензії до нинішньої влади, яка так само не впроваджує реформи і опікується питанням індексацій.

Витрати на пенсійну систему до повномасштабного вторгнення була статтею видатків №1: у розрахунку на одного середньостатистичного платника податків на армію витрачалось у 9 разів менше, ніж на утримання пенсіонерів. Зараз це стаття №2.

Влада мовчить, мовляв, все ніби ок (Мінсоц взагалі не бачить проблем в солідарній пенсійній системі). Опозиція кричить, що грошей так багато, що треба ще більше роздавати, не дивлячись, а що буде післязавтра.

Орієнтовний погляд на те, що треба робити (https://t.me/costukraine/5413) (чи, принаймні, рухатися в цьому напрямку).
 
Реєстрація
27.01.17
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Орієнтовний погляд на те, що треба робити
Почитав я, не працюватиме воно, автор не написав де брати оці 100, 200% від 650гр. А також чим закривати дірки від зменшення єсв, як пояснити людям чому в магазах все дорожчає пенсія лишається на тому ж рівні, а головне куди ділись всі їх накопичення після дефолту по облігаціям.
 
  • Like
Реакції: idea

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Орієнтовний погляд на те, що треба робити
Почитав я, не працюватиме воно, автор не написав де брати оці 100, 200% від 650гр. А також чим закривати дірки від зменшення єсв, як пояснити людям чому в магазах все дорожчає пенсія лишається на тому ж рівні, а головне куди ділись всі їх накопичення після дефолту по облігаціям.
Ну популізм же. Головне показати, що проблема лише одна - живі пенсіонери.
 
Реєстрація
04.08.16
Місто
місто
Телефон
ТА-68
Соціал-популізм — це зло, яке успішно нищить українську державу одразу після російських окупантів. Економіка на воєнних рейках — це в першу чергу відмова від надмірних витрат. У нас війна, але щорічні індексації пенсій: у 2022 році - на 14%, у 2023 - на 20%, цього року - 8%.

Видатки ПФУ у 2021 році склали 520 млрд грн, а вже у 2023 - 746 млрд грн. Мінсоц, замість того, щоб робити якісь реформи, лише пишається як роздає кошти платників податків. Таку щедрість Пенсійного фонду можна пояснити виникненням "війського ЄСВ".

Замість того, що б таку ситуацію з ЄСВ від військових використати для до завершення пенсійної реформи, яку розпочав ще Кучма у нас впадають в банальну роздачу грошей.

Ну і ось такі пости попередників теж підштовхують і не без того політичне керівництво, що не може похвалитися реформаторськими рішеннями, до відмови від радикальних змін. А що це має бути? Підвищення пенсійного віку, поступовий перехід від солідарки до накопичувальної системи, а останнє не можливо без перегляду податків на працю (у бік зменшення з пошуком компенсаторів) тощо.

Колишній міністр соціальної політики, який не завершив пенсійну реформу і опікувався лише питанням підвищення пенсій, висуває претензії до нинішньої влади, яка так само не впроваджує реформи і опікується питанням індексацій.

Витрати на пенсійну систему до повномасштабного вторгнення була статтею видатків №1: у розрахунку на одного середньостатистичного платника податків на армію витрачалось у 9 разів менше, ніж на утримання пенсіонерів. Зараз це стаття №2.

Влада мовчить, мовляв, все ніби ок (Мінсоц взагалі не бачить проблем в солідарній пенсійній системі). Опозиція кричить, що грошей так багато, що треба ще більше роздавати, не дивлячись, а що буде післязавтра.

Орієнтовний погляд на те, що треба робити (https://t.me/costukraine/5413) (чи, принаймні, рухатися в цьому напрямку).
якось доплата за неповнолітню дитину 150гр зовсім не нагадує розкидання грошей)
 
  • Like
Реакції: idea
Зверху