Яким системно важливим банкам віддаєте перевагу зберігання грошових коштів?

  • А-Банк

  • Креді Агріколь Банк

  • КредоБанк

  • ОТП Банк

  • Ощадбанк

  • Південний

  • ПриватБанк

  • ПУМБ

  • Райффайзен Банк

  • Сенс Банк

  • ТАСкомбанк

  • укргазбанк

  • Укрексімбанк

  • УкрСиббанк

  • Універсал Банк


Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
24 лютого 2022 року з 5:30 на території України введений воєнний стан — Указ президента № 64/2022. НБУ ухвалена постанова № 18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану».

Про роботу банківської системи та валютного ринку з 24 лютого 2022 року в умовах воєнного стану по всій території України​

Національний банк оперативно ухвалив постанову у зв'язку із оголошенням воєнного стану по всій території України, якою, зокрема, передбачено, що:
  • банки забезпечують роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення;
  • банки продовжують роботу з урахуванням обмежень, визначених цією постановою;
  • забезпечується доступ до сейфових скриньок в безперебійному режимі;
  • безготівкові розрахунки здійснюються без обмежень;
  • банкомати підкріплюються готівкою без обмежень;
  • НБУ здійснює підкріплення готівкою без обмежень;
  • НБУ здійснює бланкове рефінансування банків для підтримки ліквідності без обмежень за сумою терміном до одного року з можливістю пролонгації ще на один рік;
  • платежі Уряду України здійснюються без обмежень, згідно із законодавством про особливий період.
Відповідна постанова також передбачає введення тимчасових обмежень з 24 лютого 2022 року, саме:
  • призупинити роботу валютного ринку України, крім операцій з продажу іноземної валюти клієнтами;
  • зафіксувати офіційний курс на 24 лютого 2022 року;
  • обмежити зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 тис. грн на день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат), крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку без нарахування та зняття комісій;
  • заборонити видачу готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті, крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку;
  • увести мораторій на здійснення транскордонних валютних платежів (крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань) та Уряду, окремих дозволів НБУ);
  • зупинити здійснення обслуговуючими банками видаткових операцій за рахунками резидентів держави, що здійснила збройну агресію проти України;
  • банкам – емітентам електронних грошей призупинити здійснення випуску електронних грошей, поповнення електронних гаманців електронними грошима, розповсюдження електронних грошей.
Відповідні дії є необхідними для забезпечення надійного та стабільного функціонування фінансової системи країни та максимального забезпечення діяльності Збройних Сил України, а також безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Наголошуємо, що Правління Національного банку України забезпечує свою роботу відповідно до Закону України Про Національний банк, Регламенту Правління Національного банку України в умовах особливого періоду, затвердженого рішенням Правління Національного банку України від 21 серпня 2019 року № 606-рш, нормативно-правових та розпорядчих актів Національного банку України.
(C) bank.gov.ua

Зміни до Постанови: результати пошуку всіх змін на сайті НБУ
👉 Актуальний текст постанови на zakon.rada.gov.ua.

Системно важливими банками визначено перелік 760 чергових відділень (перелік чергових відділень постійно уточнюється та оновлюється), розташованих у Києві та у 275 населених пунктах 22 областей, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання.
Результати попереднього опитування
 
Причина: Результати попереднього опитування
Останнє редагування модератором:

cds

Реєстрація
16.04.16
Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
❗Інформація про те, що Національний банк України збиратиме дані про всі платежі фізичних осіб, не відповідає дійсності.
У листі НБУ (№ 25-0005/38228), який викликав резонанс у ЗМІ, не йдеться про фізичних осіб.

Запитувані дані не передбачають збору інформації, персональних даних фізичних осіб.

Національний банк з метою посилення нагляду з грудня 2022 року на періодичній основі отримує узагальнену інформацію від банків-еквайрів виключно щодо суб’єктів господарської діяльності, надавачів платіжних послуг – юридичних осіб, які користуються послугами банків з електронної комерції.

Національний банк надіслав банкам лист-нагадування № 25-0005/38228, мета якого – звернути увагу на необхідність своєчасного і коректного надання інформації згідно з вимогами, визначеними в попередніх листах. Саме цей уточнюючий лист Національного банку оприлюднив підсанкційний проросійський ресурс "Страна.юа" з провокаційно недостовірною його інтерпретацією.

Національний банк використовує зазначену інформацію виключно в наглядових цілях з метою посилення контролю за дотриманням банками вимог законодавства України.

☝️Так, аналіз такої узагальненої інформації дав змогу Національному банку виявити проблематику використання послуг банків, у тому числі електронної комерції, з метою обслуговування тіньового ринку, зокрема обслуговування діяльності нелегального грального бізнесу.

Наразі Національний банк продовжує здійснення перевірок низки банків та небанківських фінансових установ, діяльність яких може містити ознаки порушення законодавства України у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення та у сфері платіжного законодавства.

Зазначені дії, за оцінками Міністерства фінансів України, сприяли значному збільшенню податкових надходжень до бюджету. Так, за перші п’ять місяців 2023 року було перераховано до бюджету за організацію азартних ігор 2 млрд 378 млн грн, водночас за весь 2022 рік – лише 731 млн грн (з яких 220 млн грн надійшли у грудні – тобто з моменту початку посиленого нагляду з боку НБУ), а за 2021 рік – лише 205 млн грн.
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Roman_UA, так. Застосовуються ліміти саміх банків, платіжних систем тощо. Самі перекази P2P анонімні, тобто ні отримувач, ні відправник не знає, що вони твої. Використовуй СЕП.
 

RifleR

👻👻👻
Реєстрація
14.03.09
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Самі перекази P2P анонімні, тобто ні отримувач, ні відправник не знає, що вони твої
а чому тоді моно при переказі суми, вищої за певний ліміт, питає імʼя/прізвище одержувача?
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Roman_UA, це персоніфікований платіж із призначенням платежу і через це ліміти вище й менша прискіпується фінмон + легче пред'явити вимогу щодо платежу (менше шахрайства); операція напряму з рахунками, що дозволяє знімати/переказувати гроші з рахунку.

а чому тоді моно при переказі суми, вищої за певний ліміт, питає імʼя/прізвище одержувача?
Вимога НБУ. Але скільки людей з таким ім'ям і прізвищем?..
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Валютний ринок та фінансові результати
Збільшення пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків вищими темпами порівняно зі зростанням попиту на неї обумовило скорочення чистого попиту на іноземну валюту на МВРУ. Відповідно чистий продаж іноземної валюти Національним банком з метою збалансування ринку зменшився минулого тижня до 406 млн доларів США (порівняно із 469 млн доларів США тижнем раніше).
Обсяг міжнародних резервів України залишається достатнім для задоволення потреб країни в іноземній валюті та підтримки стабільності на валютному ринку. Станом на 1 серпня 2023 року міжнародні резерви України за попередніми даними Національного банку досягли 41,7 млрд доларів США (+6,9% або 2,7 млрд доларів США за місяць), що забезпечує фінансування 5,6 місяця майбутнього імпорту.
Крім того, 22 серпня, до держбюджету надійшов сьомий транш у розмірі 1,5 млрд євро в рамках програми макрофінансової допомоги ЄС. У цілому у 2023 році Україна отримала вже 12 млрд євро пільгового кредитного фінансування із передбачених цією програмою 18 млрд євро. Термін погашення кредиту складає 35 років. При цьому відсотки та інші платежі за обслуговування кредиту замість України сплачуватиме Сторона ЄС. Макрофінансова допомога, як і в попередні періоди, спрямовується на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, зокрема соціальних та гуманітарних.
Фінансовий сектор
За даними Національного банку у січні-липні 2023 року чистий прибуток банківської системи збільшився до 83,2 млрд. гривень (+15,5 млрд. грн у червні), що перевищує відповідний показник за весь 2021 рік. Чисті процентні доходи банків за 7 місяців 2023 року становили 111,3 млрд. гривень (+40,7% YOY), чисті комісійні доходи – 29,4 млрд. гривень (+16,3% YOY) та поряд із позитивним результатом переоцінки вартості цінних паперів виступали факторами покращення фінансових результатів банків. Натомість обсяг відрахувань у резерви за активними операціями, який у 2022 році виступав головним чинником погіршення фінансових результатів банків (понад 120 млрд грн), з початку 2023 року залишається помірним (4,9 млрд грн). Рентабельність активів банків за січень-червень 2023 р. становила 6,8%, капіталу – 67,5%.
Позитивні фінансові результати діяльності дозволяють банківській системі України демонструвати високі показники адекватності капіталу, які за результатами липня становили 24,3% для регулятивного та 14,8% - для основного капіталу банків.
Обсяг ліквідності банківського сектору (у формі залишків на коррахунках та у депозитних сертифікатах НБУ) залишався на рівні близько 700 млрд грн, у тому числі понад 500 млрд грн – у депозитних сертифікатах НБУ, в умовах помірних витрат з Єдиного казначейського рахунку Уряду, що були стерилізовані шляхом інтервенцій Національного банку з продажу іноземної валюти. Надлишок ліквідності обумовлює низький попит банків на кредити рефінансування та утримання ринкових ставок на рівні нижньої межі ставок за операціями НБУ.
На умовах програми «Доступні кредити 5-7-9%» минулого тижня банками було видано 668 пільгових кредитів на загальну суму 1,9 млрд грн, у тому числі 462 кредити на суму 1,1 млрд грн – державними банками. Загальна кількість виданих кредитів з початку широкомасштабних воєнних дій на території України за програмою сягнула 35,5 тисяч на загальну суму 135,7 млрд. гривень. З огляду на пріоритетність цілей воєнного часу левову частку кредитів було видано банками на підтримку с/г виробництва та антивоєнні цілі.

Б. Данилишин.
 

Merida

Заблокирован
Реєстрація
31.05.20
Місто
Ужгород
Телефон
Samsung Galaxy M32 6/128
Кешбек тоді напевно не буде.
 

vitaminC

сальце, м'ясце, вітамінЦЕ
Реєстрація
31.10.17
Місто
Україна
Телефон
old NOKIA onelove
дзвіночок про потрапляння АТ “КОМІНБАНКˮ до теми нижче в цьому розділі щодо лускання :unsure:
https://bank.gov.ua/ua/news/all/nat...ri-finmonitoringu-ta-valyutnogo-zakonodavstva
Національний банк України за порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, а також вимог валютного законодавства у вересні 2023 року застосував до одного банку та десяти небанківських фінансових установ заходи впливу. Заходи впливу застосовано до АТ “КОМІНБАНКˮ штраф у розмірі 135 150 000,00 грн
 

Lawyer

Харьков, Украина
Реєстрація
07.06.08
Місто
UA 21 (Харкіff,УКРАЇНА)
Телефон
ZTE Blade A7 2020
дзвіночок про потрапляння АТ “КОМІНБАНКˮ до теми нижче в цьому розділі щодо лускання :unsure:
https://bank.gov.ua/ua/news/all/nat...ri-finmonitoringu-ta-valyutnogo-zakonodavstva
Національний банк України за порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, а також вимог валютного законодавства у вересні 2023 року застосував до одного банку та десяти небанківських фінансових установ заходи впливу. Заходи впливу застосовано до АТ “КОМІНБАНКˮ штраф у розмірі 135 150 000,00 грн
Згадалося, як у 2019му році біля центрального відділення Комінбанку у Харкові постійно 2 однакові джипяри стояли з ідентичними номерами.
 

chelavek

Слава Україні !!!
Реєстрація
03.07.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone (KS/UMC)
А чий він ?
Мав колись там картку
Наче працювало все норм
Post automatically merged:

Lawyer, я колись приофігів від банку Грант в Харкові
Зайшов у відділення щось платити
Там все в решітках
каси на тюремні камери схожі
Люди в формі з автоматами замість охорони
Дивились дивно на мене , але ніхто нічого не питав
Я заплатив і пішов
Це був 2004-2005 рік
 

Lawyer

Харьков, Украина
Реєстрація
07.06.08
Місто
UA 21 (Харкіff,УКРАЇНА)
Телефон
ZTE Blade A7 2020
А чий він ?
Мав колись там картку
Наче працювало все норм
Post automatically merged:

Lawyer, я колись приофігів від банку Грант в Харкові
Зайшов у відділення щось платити
Там все в решітках
каси на тюремні камери схожі
Люди в формі з автоматами замість охорони
Дивились дивно на мене , але ніхто нічого не питав
Я заплатив і пішов
Це був 2004-2005 рік
Люди там вірменський общак Слобожанщини тримають, а він платити прийшов :)
 

vitaminC

сальце, м'ясце, вітамінЦЕ
Реєстрація
31.10.17
Місто
Україна
Телефон
old NOKIA onelove
офіційно 94,86% акцій належать Стефан Пол Пінтер із Великої Британії, 5,14% акцій належить Тетяні Володимирівні Путінцевій, яка очолює банк із 2018 року, і акції вона отримала від Пінтера в березні цього року.
 

Lawyer

Харьков, Украина
Реєстрація
07.06.08
Місто
UA 21 (Харкіff,УКРАЇНА)
Телефон
ZTE Blade A7 2020
офіційно 94,86% акцій належать Стефан Пол Пінтер із Великої Британії, 5,14% акцій належить Тетяні Володимирівні Путінцевій, яка очолює банк із 2018 року, і акції вона отримала від Пінтера в березні цього року.
Є і інша думка, линирійській мафія https://kievtime.com/vojna-s-rossie...spol-zuet-bank-dlya-finansovyh-mahinaciy/amp/
 

chelavek

Слава Україні !!!
Реєстрація
03.07.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone (KS/UMC)
Lawyer, я не вірмен
І люди в нашій формі з калашами там були
А не вірмени
На дивані сиділи двоє
І ще мінімум двоє тусили за стійкою чи столиком охорони
Калаші броніки …
 

Lawyer

Харьков, Украина
Реєстрація
07.06.08
Місто
UA 21 (Харкіff,УКРАЇНА)
Телефон
ZTE Blade A7 2020
Lawyer, я не вірмен
І люди в нашій формі з калашами там були
А не вірмени
На дивані сиділи двоє
І ще мінімум двоє тусили за стійкою чи столиком охорони
Калаші броніки …
От тому і напряглися, що не вірмен :) Охоронці - звісно наші, а хто ще міг бути, особливо якщо це поліція охорони (колишня ДСО).
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
На засіданні 5 жовтня 2023 року Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії «Mastercard Europe S.A.»(м. Ватерлоо, Бельгія) і компанії «Visa International Service Association» (м. Фостер-Сіті, Каліфорнія, США) на внесення змін до узгоджених дій щодо зміни розміру внутрішньодержавних міжбанківських комісій, які сплачуються еквайром на користь емітента.

Раніше рішенням АМКУ від 11.11.2021 № 623-р було надано дозвіл компанії «Mastercard Europe S.A.» і компанії «Visa International Service Association» на узгоджені дії у вигляді зменшення розміру внутрішньодержавних міжбанківських комісій, які визначаються платіжною організацією платіжної системи щодо відповідних споживчих платіжних облікових реквізитів, які сплачуються еквайром на користь емітента, в Україні. Це було реалізовано у формі Меморандуму про сприяння конкурентному платіжному ринку в Україні між компанією «Mastercard Europe S.A.», компанією «Visa International Service Association» і Національним банком України.

Згідно з Меморандумом, розмір діючої внутрідержавної міжбанківської комісії в Україні на цей момент становить ≤ 0,90 відсотка.

Зміни, які вносяться до узгоджених дій здійснюються відповідно до додаткової угоди № 2 до Меморандуму, яка передбачає, що компанії погодилися здійснити перегляд граничного розміру ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій відносно споживчих платіжних реквізитів за наступним графіком:
  • на період дії воєнного стану: починаючи з 01.09.2023, але не раніше наступного робочого дня після закінчення 14 календарних днів після дати отримання дозволу Комітету відповідно до закону про конкуренцію, до наступного робочого дня після закінчення 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану: ≤ 0,70 відсотка;
  • починаючи з наступного робочого дня після закінчення 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану, компанії «Mastercard Europe S.A.» і «Visa International Service Association» встановлять граничні розміри ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій для внутрішньодержавних операцій з використанням споживчих платіжних облікових реквізитів на рівні, передбаченому додатком до Меморандуму на період, починаючи з 01.07.2023 (≤ 0,90 відсотка).
Запропоновані зміни до узгоджених дій стосуються лише подальшого тимчасового зменшення максимального граничного розміру ставки міжбанківської комісії на період воєнного стану, та повернення до діючих умов Меморандуму після завершення воєнного стану.

Впровадження подальшого зниження рівня міжбанківської комісії – це спроба державних органів та інших представників галузі відповісти на запит про допомогу торгових мереж, які понесли істотні економічні втрати, спричинені війною.

Заплановані зміни до узгоджених дій спрямовані на встановлення ефективного та збалансованого граничного розміру ставок міжбанківських комісій з урахуванням інтересів усіх учасників ринку в умовах воєнного стану.

Очікується, що ці зміни дозволять торговим мережам зберегти чинний рівень цін для кінцевого споживача. Також це рішення сприятиме розвитку малих і середніх підприємців, та загалом економічному розвитку України.

Заявлені зміни до узгоджених дій не призводять до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції на товарних ринках України, тому Комітет дозволив їх.
 
Реєстрація
17.09.22
Місто
Kyiv - Stryi
а зараз інтерчендж скільки? наче 1го липня збирались піднімати до 0,9% але не в курсі чи таки підняли. А тепер виходить що з 20 жовтня буде 0,7% але не думаю що банки змінять кешбек, адже до 1 липня інтерчендж був 0,7% і якось же ж цим жили (а деякі навіть давали кешбек 3% на продукти).
 
Зверху