Яким системно важливим банкам віддаєте перевагу зберігання грошових коштів?

  • А-Банк

  • Креді Агріколь Банк

  • КредоБанк

  • ОТП Банк

  • Ощадбанк

  • Південний

  • ПриватБанк

  • ПУМБ

  • Райффайзен Банк

  • Сенс Банк

  • ТАСкомбанк

  • укргазбанк

  • Укрексімбанк

  • УкрСиббанк

  • Універсал Банк


Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
24 лютого 2022 року з 5:30 на території України введений воєнний стан — Указ президента № 64/2022. НБУ ухвалена постанова № 18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану».

Про роботу банківської системи та валютного ринку з 24 лютого 2022 року в умовах воєнного стану по всій території України​

Національний банк оперативно ухвалив постанову у зв'язку із оголошенням воєнного стану по всій території України, якою, зокрема, передбачено, що:
  • банки забезпечують роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення;
  • банки продовжують роботу з урахуванням обмежень, визначених цією постановою;
  • забезпечується доступ до сейфових скриньок в безперебійному режимі;
  • безготівкові розрахунки здійснюються без обмежень;
  • банкомати підкріплюються готівкою без обмежень;
  • НБУ здійснює підкріплення готівкою без обмежень;
  • НБУ здійснює бланкове рефінансування банків для підтримки ліквідності без обмежень за сумою терміном до одного року з можливістю пролонгації ще на один рік;
  • платежі Уряду України здійснюються без обмежень, згідно із законодавством про особливий період.
Відповідна постанова також передбачає введення тимчасових обмежень з 24 лютого 2022 року, саме:
  • призупинити роботу валютного ринку України, крім операцій з продажу іноземної валюти клієнтами;
  • зафіксувати офіційний курс на 24 лютого 2022 року;
  • обмежити зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 тис. грн на день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат), крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку без нарахування та зняття комісій;
  • заборонити видачу готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті, крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку;
  • увести мораторій на здійснення транскордонних валютних платежів (крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань) та Уряду, окремих дозволів НБУ);
  • зупинити здійснення обслуговуючими банками видаткових операцій за рахунками резидентів держави, що здійснила збройну агресію проти України;
  • банкам – емітентам електронних грошей призупинити здійснення випуску електронних грошей, поповнення електронних гаманців електронними грошима, розповсюдження електронних грошей.
Відповідні дії є необхідними для забезпечення надійного та стабільного функціонування фінансової системи країни та максимального забезпечення діяльності Збройних Сил України, а також безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Наголошуємо, що Правління Національного банку України забезпечує свою роботу відповідно до Закону України Про Національний банк, Регламенту Правління Національного банку України в умовах особливого періоду, затвердженого рішенням Правління Національного банку України від 21 серпня 2019 року № 606-рш, нормативно-правових та розпорядчих актів Національного банку України.
(C) bank.gov.ua

Зміни до Постанови: результати пошуку всіх змін на сайті НБУ
👉 Актуальний текст постанови на zakon.rada.gov.ua.

Системно важливими банками визначено перелік 760 чергових відділень (перелік чергових відділень постійно уточнюється та оновлюється), розташованих у Києві та у 275 населених пунктах 22 областей, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання.
Результати попереднього опитування
 
Причина: Результати попереднього опитування
Останнє редагування модератором:
Реєстрація
12.12.10
Місто
Київ
Телефон
MI MAX3 КС Все разом лайт
Ну сенс та спорт і так в цьому місяці відчутно порізавли кешбек.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Національний банк України продовжує пом’якшувати валютні обмеження, ураховуючи потреби збереження макрофінансової стабільності, захисту міжнародних резервів, забезпечення першочергових потреб оборони, економіки та громадян, а також пропозиції суб’єктів фінансового ринку, що забезпечують зазначені першочергові потреби.

Так, із 01 грудня 2023 року :
  • скасовано усі обмеження для банків та небанківських фінансових установ на обсяги можливого продажу ними готівкової іноземної валюти населенню. За оцінками НБУ, це сприятиме мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсами та, як результат, стабілізації курсових очікувань і підвищенню стійкості валютного ринку;
  • дозволено Експортно-кредитному агентству (ЕКА) переказувати за кордон кошти для відшкодування / компенсації витрат за договорами страхування та перестрахування, укладеними з іноземними страховими (перестраховими) компаніями, а також для оплати витрат ЕКА, пов’язаних із здійсненням таких операцій. Це зроблено для забезпечення можливості страхування ризиків під час збройної агресії рф проти України з метою гарантування безпеки судноплавства, сприяння стабільності морських перевезень, забезпечення сталого експорту української продукції через порти України. У змінах також передбачено можливість використання ЕКА акредитивної форми розрахунків. Відповідні операції здійснюватимуться з метою реалізації вимог постанови Кабінету Міністрів України від 02 листопада 2023 року № 1140 “Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для гарантування безпеки судноплавства та сприяння стабільності морських перевезень”;
  • розширено перелік послуг, для оплати яких дозволено здійснювати транскордонні перекази громадянам, уключаючи учасників бойових дій, які внаслідок збройної агресії росії проти України потребують лікування або відновлення здоров’я за межами України. До відповідного переліку додано супутні додаткові послуги, пов’язані з процесом лікування / реабілітації в медичних закладах іноземних держав, які є його невід’ємною частиною;
  • дозволено оплату послуг, що є необхідними для створення належних умов для навчання студентів за кордоном. Зокрема: оплату за проживання, отримання візи на період навчання, трансферів від гуртожитку до навчальних офісів, харчування, страхування, медичних послуг в разі необхідності надання невідкладної медичної допомоги.

Зазначені пом’якшення, а також інші уточнюючі зміни унесені постановою Правління Національного банку України від 30 листопада 2023 року № 155 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18", що набирає чинності з 01 грудня 2023 року.
 
Реєстрація
30.03.10
Місто
Миколаїв,0512
Телефон
Redmi 5Plus,Redmi Note8T
Себастьян Перейро i шо там пишуть?:D
Бо коли треба, ти джерело не пишеш, а коли не треба то цiла ссилка.:ROFLMAO:
Ну вот я такое по теме нашёл
По результатам оценки устойчивости банков три могут полностью потерять капитал в течение трех лет. Об этом пишет Нацбанк в своем отчете о финансовой стабильности за декабрь.

К 5 банкам были предъявлены повышенные требования​

Регулятор оценил устойчивость 20 крупнейших банков, имеющих вместе более 90% чистых активов сектора в Украине. Нацбанк выставил повышенные требования по капитализации 5 банкам и 2 банка их уже выполнили.

«Еще трем банкам нужно будет сформировать планы докапитализации, с которыми они будут работать в течение следующих лет», — заявила первый замглавы Нацбанка Екатерина Рожкова во время презентации отчета.

Названия этих банков Рожкова не сообщила, но полный отчет по тестированию должен быть опубликован НБУ в первом квартале 2024 года. В то же время, директор департамента финансовой стабильности Нацбанка Первин Дадашова признала, что в этой тройке есть государственный банк.

Рожкова также сообщила, что следующее стресс-тестирование банковской системы намечено на 2025 год.

Также отмечается, что в текущем году оценку устойчивости проводили только по базовому макроэкономическому, но консервативному сценарию: предполагалась реализация кредитного риска и снижение процентной маржи.

Как проводят тестирование​

Регулятор начал проводить тестирование банков с 2018 года, в ходе такой проверки чиновники пытаются выяснить устойчивость подопечных к финансово-экономическому кризису. В сценарии проверки закладываются различные критические сценарии (каждый раз утверждаются новые критерии), и проверяется, выдержит ли банк испытание таким потрясением.

Если инспекторы НБУ заключают, что запаса прочности у банка может не хватить для устойчивости во время кризиса, он требует от акционеров увеличить капитал структуры — вложить в него больше собственных средств. Но если собственники отказываются это сделать по какой-либо причине (не хотят или не могут по финансовой несостоятельности), то Нацбанк может лишить банк лицензии.

По данным «Минфина», рейтинг устойчивости среди украинских банков по результатам 3 квартала 2023 года возглавляет Укрсибббанк, на втором и третьем местах — Креди Агриколь и Райффайзен Банк.
Но ни одного названия банка в тексте статьи нет.
Возможно, один из проблемных - КомИнБанк. Ему ж как-то штраф 135 млн грн выписали.
 

vitaminC

сальце, м'ясце, вітамінЦЕ
Реєстрація
31.10.17
Місто
Україна
Телефон
old NOKIA onelove
колишній власник АльфаСенс позивається до України через націоналізацію та хоче більше мільярда доларів

"Заявлена сума становить понад один мільярд доларів США. Правовою підставою позову є Договір між Бельго-Люксембурзьким економічним союзом та Урядом України про взаємне сприяння та захист інвестицій" заявляє ABH Holdings S.A.

https://www.abhh.lu/news-insights/p...s-s-a-brings-1-billion-claim-against-ukraine/
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Гудзак, если в суде скажут, что отжали национализировали банк с нарушением законодательства, то... ? Подали же не в карманный "краснознаменный суд города на болотах", а во вполне уважаемую инстанцию.
 

Чебурашка

Активный пользователь
Реєстрація
20.12.20
Місто
Киев
ссылка на говносайт
https://top.today .ua/ru/nbu-nazval-tri-problemnyh-banka-sredi-kotoryh-odin-gosudarstvennyj/

Ребята, если в Правекс есть депозит, то стоит волноваться?
 
Останнє редагування:

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Реєстрація
16.02.21
Місто
Київ
Плюс, якщо депо валютне, отримаєш випрату від ФГВ в гривні по курсу НБУ на день неплатоспроможності банку. Можна втратити на різниці курсів ринковому та НБУ, плюс фактор часу.
 
Реєстрація
30.03.10
Місто
Миколаїв,0512
Телефон
Redmi 5Plus,Redmi Note8T
https://top.today .ua/ru/nbu-nazval-tri-problemnyh-banka-sredi-kotoryh-odin-gosudarstvennyj/

Ребята, есть ли в Правекс есть депозит, то стоит волноваться?
ФГВ на время войны (військовий стан) гарантирует 100% депозитов, но не менее 10 грн.
У меня так в Форварде было: на двух картах оставалась мелочь (менее 10 грн) и эту сумму не выплатили.
Оранжевым я отметил то, что было на счетах до ввода ВА.
Жёлтым - то, что было выплачено после начала ликвидации банка.
ПУМБ.JPG
Также все деньги в случае ввода ВА будут недоступны некоторое время, обычно месяц.
Потом уже начинают выплачивать.
И если депозит валютный, выплата будут идти гривной по курсу НБУ (на момент ввода ВА).
 
Реєстрація
12.09.19
Місто
Kyiv
Телефон
iPhone
Які зараз ліміти на зняття готівки в банкоматах інших банків? Таблиця вірна? Ніби Приват 20к не дає.

Снимок.JPG
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
vas76, банк може видати, якщо банкомат містить достатню кількість купюр. Ліміт по Приватну актуальний.
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Там ще питання не тільки в тому чи є в банкоматі достатня сума, а ще і якими купюрами він заряджений. Бо за раз може видати до 40 купюр. Тому якщо там закінчились 500-ки чи 1000-чі, то 200-ми максимум зможе видати за раз тільки 8к.
 

artsel

Легальний 4G користувач
Реєстрація
20.08.13
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
Там ще питання не тільки в тому, чи є в банкоматі достатня сума, а ще чи є достатня сума на картці. Бо за раз може видати не більше суми на картці. Тому якщо на картці грошей нема, то нічого не знімеш.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
В кого рублі на рахунках завалялися, зливайте, поки дозволили

Національний банк тимчасово, до кінця 2024 року, дозволив клієнтам банків продати російські чи білоруські рублі, які є на їхніх рахунках. Про це регулятор повідомив на своєму сайті.
Внести рублі на банківські рахунки, як і раніше, заборонено.
Постанова НБУ №18 від 24 лютого 2022 року забороняє будь-які грошові операції з російським та білоруським рублем, але у листопаді 2023 року Верховна Рада зробила виняток для безготівкового продажу рублів.
Умови для здійснення таких операцій:
→ якщо банки-нерезиденти (крім російських, білоруських та підсанкційних банків), в яких відкрито кореспондентські рахунки українські банки, погодяться в односторонньому порядку конвертувати рублі в іншу валюту;
→ продаж рублів може бути здійснений за заявою клієнта банку один раз щодо кожного з видів валюти – російських рублів та білоруських рублів.
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Фублі і в підорстані не дуже на валюту міняють, а тут наші банки впишуться?
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
А в кого вони були в Сбєрбанку та Промінвесті, з фонду гривнями виплатили?
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
А в кого вони були в Сбєрбанку та Промінвесті, з фонду гривнями виплатили?
Ну це напевно більше для банків, що вони зможуть свої готівкові залишки в рублях впарити НБУ. а то з 24.02.2022 лежать мертвим вантажем у сховищах. Та і у населення, ще є на руках, а у когось і на рубльових картках
 
Зверху