Цифрове радіо DAB/DAB+

Kara

Свой, тутэйшы
Реєстрація
18.09.10
Місто
Луганск
Телефон
Huawei P40 lite
Вещают 13 станций. Все на скрине + Армия ФМ. В плане ещё Прямой ФМ (недавно получили лицензию).
 
  • Like
Реакції: r5t

anaconda

мирный житель
Реєстрація
28.06.11
Місто
Киев, Одесса, Несебыр
Телефон
в подписи
сегодня ради интереса просканировал киевский цифровой эфир, пока ничего не изменилось - вещает 13 из 14 станций, качество звука так себе.
условия приёма: принимал по удалёнке (rtl tcp), приёмник rtl cdr dongle v3 + tplink wdr4300 (openwrt), антенна комнатная.
софт на ноутбуке: qt dab (протокол rtl tcp).
на видео видно, как это работает.
 

Вкладення

  • сдр даб.png
    сдр даб.png
    244.9 КБ · Перегляди: 76

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
На два місця претендували дві радіостанції, які мовлять у Києві в ФМ-діапазоні: «Просто радіо» (ТОВ «Раді.О») і «Радіо Маямі» (Підприємство «Радіокомпанія “Супер-нова”»). Обидві вони й стали переможцями конкурсу.

Таким чином, у цифровому ефірі в Києві мовитимуть такі 14 радіостанцій: «Радіо Марія», «Просто радіо», «Радіо Маямі», Hype Radio, «Країна ФМ», «Українське радіо», «Промінь», «Культура», «Мейдан», «Армія ФМ», «Бізнес-радіо», DJ FM, Power FM і «Прямий ФМ».
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення замовить у ДП "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) прорахунок нових частотних присвоєнь для потреб телерадіомовлення й звернеться щодо зміни місця встановлення радіоелектронних засобів мовлення.
Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні в четвер.
Нові частоти регулятор замовляє для місцевих мовників у рамках проекту "Радіо громад" на замовлення локальних мовників. У стратегічній перспективі пропонується замовити прорахунок частот для населених пунктів у 23 областях України для резерву Нацради.
Прорахунок нових частотних присвоєнь буде замовлено для потреб аналогового звукового мовлення в діапазоні 87,5-108,0 МГц у Микуличині (Івано-Франківської обл.), у Долинській (Кіровоградської обл.) і Драбові (Черкаської обл.).
Окрім того, прорахунок радіочастот для цифрового звукового мовлення в діапазоні 174-230 МГц здійснюватиметься для 23 населених пунктів на всій території України. Зокрема: у Вінниці, Дніпрі, двох населених пунктах Житомирської області, Запоріжжі, Івано-Франківську, Краматорську (смт Ясногірка), Маріуполі, Кропивницькому, Лисичанську (Луганська обл.), у Луцьку (с. Підгайці), Миколаєві, Полтаві, Рівному (с. Антопіль), Сумах, Тернополі (с. Лозова), Ужгороді (с. Ярок), Харкові, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях та Чернігові.
Національна рада також просить УДЦР про можливість перенести передавач на частоті 107,5 МГц у Сторожинецькому р-ні Чернівецької області в межах району.
 

Alex

Модератор
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Дніпро
Телефон
Huawei P40
В Днепре есть покрытие?
Где можно посмотреть?
 
Реєстрація
18.04.18
Місто
Запорожье
В Днепре есть покрытие?
Где можно посмотреть?
Нету, как я понимаю ещё даже частоты не просчитали, и у темболее не закупили и установили передатчики и провели конкурс на вещание
 
Реєстрація
22.03.11
Місто
Киев
Телефон
Google Pixel 6
Причем неплохое покрытие как для 1 кВт - даже в Ирпене ловит без проблем.
 

Serge3

Заблокирован
Реєстрація
28.09.09
Місто
Запорожье
Когда уже в других городах откроют вещание DAB+. Хочется проверить свой цифровой "брехунець".
 
Останнє редагування:
Реєстрація
22.03.11
Місто
Киев
Телефон
Google Pixel 6
Судя по тому, что в Киеве 4 станции ушли из DAB эфира, то нескоро.
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Судя по всему, цифровое радио умрет, так и не начавшись - онлайн через 3G-4G (там где нет сети, там и DAB не будет), трафик сейчас в каждом пакете, хочешь или не хочешь.
 
Зверху