«Київ Цифровий» — електронний квиток у Києві

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Е-квиток

Місто: Київ
Запуск: 1.11.2018 (тест), 1.07.2021 (промислова експлуатація)
Сайт: https://transport.kyivcity.gov.ua
Особистий кабінет: https://id.kyivcity.gov.ua/ui/login.html
KyivApp для iOS, Android: https://app.kyivcity.gov.ua/start
База знань: http://wiki.1551.gov.ua/x/0wGpAg
Види транспорту: метро, швидкісний трамвай, фунікулер (турнікети), автобус, тролейбус, трамвай (валідатори і контролери)
Способи оплати:
  • Картка киянина: для пільговиків поїздки безкоштовні, але картку потрібно прикладати до турнікета чи валідатора
  • Банківська картка: тільки безконтактні MasterCard/Visa/Простір чи Apple/Google/Garmin Pay, 8 грн за поїздку, тільки жовті чи нові високі турнікети метро, а також весь комунальний наземний транспорт
  • Разовий квиток: з QR-кодом, 1 поїздка, ціна 8 грн, короткий термін дії (2 тижні), діють на валідаторах (трамвай, тролейбус, автобус) та на частині турнікетів, обладнаних сканером
  • Смартфон: щоб оплатити проїзд, потрібно придбати квиток у «Київ Цифровий» та просканувати QR-код на екрані смартфону в турнікеті чи валідаторі. Доступні тільки разові квитки за 8 грн
  • Картка Kyiv Smart Card чи «Київ Цифровий» : синя, до 100 поїздок, ціна поїздки від 8 до 6.50 грн (при купівлі 50 шт), ціна картки 50 грн, не повертається, діє всюди, крім жовтих турнікетів для банківських карток
Де купити картку: каси станцій метро, Т-кіоски, термінали
Де поповнити картку: каси та термінали на станціях, застосунок Київ Цифровий, термінали та сайт EasyPay, бот у Телеграм
Гарантії: у транспортної картки є гарантійний строк 12 місяців і у разі виявлення користувачем несправності в роботі користувач має право на заміну картки
Де купити разовий квиток: термінали у метро і сторонніх мереж (паперові квитки), Приват24 (код на екрані), застосунок «Київ Цифровий» (код на екрані)
Термін дії поїздок: 12 місяців з дати останнього використання поїздок на картці, 2 тижні у квитка з QR-кодом
 
Причина: оновлення: +банківські картки в наземному транспорті, -міська електричка
Останнє редагування модератором:

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Можно вместе с картами запасать, жаль, теперь они по 50 грн и сдать нельзя. Но при существенном повышении может быть всё равно выгоднее.
 
Реєстрація
01.04.18
Місто
Киев
Если на 2 грн увеличится - все равно выгодно тем, что "окупится" стоимость дополнительной карты.
 

Mathias

Я - голос в ваших ушах
Реєстрація
27.07.12
Місто
Киев
Телефон
iPhone XR, Huawei E5573
Мне кажется, что до конца года точно не стоит беспокоиться. Это всё элемент политического торга. Под Кличко слегонца шатается кресло, и он включает все элементы политического шантажа. Если его решат сделать свадебным генералом, а всю власть отдать "зелёному" главе КГГА, то последнее решение, которому Кличко подмахнёт, будет повышение тарифов. Чтобы все шишки народного гнева достались ставленнику Зели. Пока что ситуация не критическая и повышение тарифов может и нужная, но не необходимая опция.

А так у меня залита синяя карточка сотней поездок по 4 гривны благодаря ПУМБу, QR я тоже продолжаю покупать за 4 грн... Ну буду покупать за пять. Обеднею! :)
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари

burn

що нового?
Реєстрація
15.03.09
Місто
Одесса
Телефон
Ace&Base Плюс
Вы знаете, я как-то ехал в поезде, и где-то в конце вагона что-то клацнуло, и мне вспомнились несколько видосов, которые записали то ли Железные магистрали, то ли tov_tob, об обслуживании поездов в киевских депо. Предполагаю оно было слегка романтизировано, но тем не менее, каждый день куча людей простукивает, моет, выкатывает и ведёт эти поезда. И всё это за зарплату, ради которой среднесытый айтишник с дивана не встал бы. И если моя жизнь каждые отдельно взятые 15 минут в подземке зависит от этих людей, может быть и стоило бы скинуться лишней гривной с каждой поездки чтобы им доплатить. Это же инженеры как-никак. При том, что продавец без образования в ТРЦ может спокойно за десятку переваливать.

(Жаль, правда, каждая лишняя гривна наиболее вероятно достанется какому-то чиновнику.)

Не знаю оффтоп нет, но сейчас такие мысли
 
Реєстрація
27.10.07
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Так клацнуть может и вполне штатно. Контакторы. Например в старых троллейбусах ЗиУ там прямо какофония клацаний.
 
Реєстрація
01.04.18
Місто
Киев
Пускай запихнут Виртуальную Карту в G-Pay, а свой додаток запихнут в...
 
  • Like
Реакції: Doza

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Чотири місяці тому столиця здійснила повний перехід на електронні квитки у громадському транспорті. Лише за жовтень у Києві використали понад 25 мільйонів е-квитків. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко.

«За останній місяць у Києві було використано понад 25 мільйонів е-квитків. У середньому, 75% поїздок оплачують транспортною картою, 25% – QR-квитком. У жовтні було згенеровано майже 6,5 мільйона QR-квитків, із них 1,5 мільйона – у «Київ Цифровий». Тобто майже кожен четвертий QR генерується за допомогою нашого застосунку», – розповів Олег Половинко.
Усього за місяць скористалися наземним транспортом 8 650 875 разів. Із них 1 921 080 надають перевагу QR-квиткам, а 6 729 795 оплатили транспортною картою. У метро було здійснено 16 957 472 перевезення. Із них 4 575 194 оплатили QR-квитком, а 12 382 278 – транспортною картою.

Також Олег Половинко зазначив, що за перший день Києва у «червоній зоні» в метро було провалідовано на 26% менше е-квитків, ніж за аналогічний період у жовтні, у наземному транспорті – на 28% менше.

«Щодо е-квитків. Як показує статистика техпідтримки, вони стають для киян все простішими та більш звичними. У жовтні ми отримали на 15% менше звернень у порівнянні з минулим місяцем», – зазначив Олег Половинко.

«Зовсім скоро ми презентуємо новий реліз міського застосунку «Київ Цифровий». Чуємо фідбек та вдосконалюємося заради вашого комфорту», – додав Олег Половинко.

Нагадуємо, що проїзний, як і транспортну карту, можна використовувати для проїзду у всіх видах громадського транспорту Києва.
Зараз у місті є понад 2000 точок, де можна придбати QR-квиток, придбати або поповнити транспортну карту. Із усіма точками поповнення можна ознайомитись на мапі – https://bit.ly/3Bt9El5.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Упростили процесс оплаты разовым билетом из программы:
Команда КП «ГІОЦ» удосконалила сервіси QR-квитків та оплати погодинного паркування в застосунку «Київ Цифровий». Про це у Facebook повідомив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) і заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Разом із командою «Київ Цифровий» та заступником голови КМДА Костянтином Усовим підвищуємо культуру паркування в місті та вдосконалюємо сервіси для зручності киян. У новій версії «Київ Цифровий» команда зробила простішим сервіс QR-квитків та додала таймер для автоматичного завершення паркування. Більше не потрібно хвилюватись, що ви забули закінчити паркування», – розповів Петро Оленич.

Про оновлення розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Олег Половинко.

«Основою всіх наших оновлень є фідбек. Повний перехід на е-квиток зафіксував користувацьку історію, яка плутала людей. То ж ми спростили сценарій оплати проїзду QR-квитками і вдосконалили функціонал «Квиток проскановано», – розповів Олег Половинко.

Зручніша оплата проїзду QR-квитками

У застосунку удосконалили оплату проїзду QR-квитками та додали інструкцію, як оплатити проїзд у наземному транспорті. Користувачі можуть переглянути відео, щоб правильно сканувати квиток на валідаторі.

Щоб оплатити проїзд QR-квитком з екрану смартфона, потрібно:

  1. Придбати квиток у «Київ Цифровий».
  2. Просканувати квиток на валідаторі.
Сигнал на валідаторі, що квиток дійсний, є підтвердженням оплати проїзду. Більше не знадобиться додаткових підтверджень у застосунку.

Коли застосунок отримає інформацію про використання квитка, на екрані з’явиться час використання та кнопка «Показати контролеру», щоб можна було швидко надати квиток для перевірки.

За 2 години після використання квиток автоматично видалиться з екрану та не заважатиме користувачам оплачувати проїзд дійсними квитками. Запис про використання квитка та квитанція, що підтверджує його придбання, будуть збережені у стрічці новин.

Автоматичне завершення паркування

Функціонал сервісу погодинного паркування в застосунку розширили. Відтепер водії можуть запланувати час автоматичного завершення паркування. Після початку паркування водій може встановити час, коли треба завершити паркування автоматично та зупинити нарахування оплати.

За 15 хвилин до автоматичного завершення застосунок надсилає пуш-повідомлення з попередженням. Водій може змінити час автоматичного завершення або скасувати його та завершити паркування самостійно. Водії, які завершують паркування самостійно, можуть отримувати щогодинні нагадування про активне паркування.

У застосунку також удосконалили деякі екрани та прискорили роботу сервісів. Оновлену версію «Київ Цифровий» можна завантажити у App Store або Google Play.
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
За 2 години після використання квиток автоматично видалиться з екрану та не заважатиме користувачам оплачувати проїзд дійсними квитками.
🤣2 часа?? Великолепно, учитывая, что в "карантинном" Киеве вот недавно люди ехали по Перова какие-то 7 км 2 часа в транспорте (я тогда вышел и 4 км до метро топал пешком), то можно оплатить проезд, и еще на штраф попасть.. :LOL:
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
За 2 години після використання квиток автоматично видалиться з екрану та не заважатиме користувачам оплачувати проїзд дійсними квитками.
🤣2 часа?? Великолепно, учитывая, что в "карантинном" Киеве вот недавно люди ехали по Перова какие-то 7 км 2 часа в транспорте (я тогда вышел и 4 км до метро топал пешком), то можно оплатить проезд, и еще на штраф попасть.. :LOL:
ну він же видалиться з екрану, а не з історії?
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
ну він же видалиться з екрану, а не з історії?
Вони так написали, що хрін розбереш:
За 2 години після використання ми автоматично видалимо квиток. Квитанцію та запис про використання збережемо у стрічці новин.
Тільки запис збережеться, чи сам куар? Якщо тільки запис, то контролери зчитують куар своїм терміналом, треба ще буде доказувати, що не :Olen:?
 
Реєстрація
01.04.18
Місто
Киев
ну він же видалиться з екрану, а не з історії?
Вони так написали, що хрін розбереш:
За 2 години після використання ми автоматично видалимо квиток. Квитанцію та запис про використання збережемо у стрічці новин.
Тільки запис збережеться, чи сам куар? Якщо тільки запис, то контролери зчитують куар своїм терміналом, треба ще буде доказувати, що не :Olen:?
Ну так оплати картками/телефонами/браслетами хіба не так само доказуться?
Post automatically merged:

ну він же видалиться з екрану, а не з історії?
Вони так написали, що хрін розбереш:
За 2 години після використання ми автоматично видалимо квиток. Квитанцію та запис про використання збережемо у стрічці новин.
Тільки запис збережеться, чи сам куар? Якщо тільки запис, то контролери зчитують куар своїм терміналом, треба ще буде доказувати, що не :Olen:?
Ну так оплати картками/телефонами/браслетами хіба не так само доказуться?
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Ну так оплати картками/телефонами/браслетами хіба не так само доказуться?
Ніт, вони зчитують приладом інфу з валідаторів, а потім з карток пасажирів. Телефонами/браслетами/пейпасом оплатити взагалі неможливо.
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Тільки запис збережеться, чи сам куар? Якщо тільки запис, то контролери зчитують куар своїм терміналом, треба ще буде доказувати, що не :Olen:?
Сам QR написали реально криво, я вообще не понял что они поменяли. У меня в истории есть использованные билеты за август и сентябрь, а в архив билеты и раньше переносились автоматически и быстрее чем через 2 часа, обычно минут 15-30, когда синхронизация с сервером пройдет
 
  • Like
Реакції: idea
Зверху