Цікаво, поки тримається білий …Зранку прибрали статичний ip, на роутері: 100.79.*.* зовні: 195.5.*.* м.Суми.
Це назавжди, є в когось інфа?
Цікаво, поки тримається білий …Зранку прибрали статичний ip, на роутері: 100.79.*.* зовні: 195.5.*.* м.Суми.
Це вже від кожний будинок окремо. В мене Adsl був на будинок з двома квартирами 400 грн. Тепер ФОП оптика у Укртелеком за 400 теж.Вони там геть подуріли брати за ADSL в будинкі з кількістю помешкань 10- в обласних центрах 455-550 грн?З 1 травня дорожчають тарифи.
Статична.Порадьте, що краще? Статична айпі чи динамічна для дому?
Приватний будинок і у вас адсл?Це вже від кожний будинок окремо. В мене Adsl був на будинок з двома квартирами 400 грн. Тепер ФОП оптика у Укртелеком за 400 теж.Вони там геть подуріли брати за ADSL в будинкі з кількістю помешкань 10- в обласних центрах 455-550 грн?З 1 травня дорожчають тарифи.
Post automatically merged:
Порадьте, що краще? Статична айпі чи динамічна для дому?
У мене рахується як приватний але це будинок з квартирами. Щодо проводки я не знаю, мені з сусіднього будинку протянули під вікно кабель безкоштовно. Може краще зателефонувати та спитати орієнтовну ціну на 0800506800?Приватний будинок і у вас адсл?Це вже від кожний будинок окремо. В мене Adsl був на будинок з двома квартирами 400 грн. Тепер ФОП оптика у Укртелеком за 400 теж.Вони там геть подуріли брати за ADSL в будинкі з кількістю помешкань 10- в обласних центрах 455-550 грн?З 1 травня дорожчають тарифи.
Порадьте, що краще? Статична айпі чи динамічна для дому?
Доречі питання,у кого оптику заводили до приватного будинку - скільки коштує завести кабель в грунт з опори ?
до цієї теми - прочитав цікаву статтю з оглядом того, як на пул IPv4 адрес українських провайдерів вплинула війна. Крім прикладів провайдерів, що опинилися в окупації, там наведені дані по Укртелекому. Виявляється, що зараз Укртелеком використовує лише близько 25% від тих IP адрес, які були у нього на початку 2022 року! А решту відправлено на ринок оренди. Пораховано, що та кількість адрес, яка вже взята в оренду іншими (переважно закордонними) сервіс-провайдерами, має приносити мінімум 150 000 доларів щомісячно. І це ще не всі адреси розібрали. Якщо візьмуть в оренду всі адреси, що "звільнилися", то сума виросте десь в два рази. Сам Укртелеком каже, що причина цього всього у війні, але судячи з того, як "успішно" ця компанія вела бізнес до 22 року, сумніваюсь, що вони б утрималися від монетизації свого спадку IPv4 адрес навіть за мирних часів.Зранку прибрали статичний ip, на роутері: 100.79.*.* зовні: 195.5.*.* м.Суми.
у меня брали 560+- за адслВони там геть подуріли брати за ADSL в будинкі з кількістю помешкань 10- в обласних центрах 455-550 грн?З 1 травня дорожчають тарифи.
Значит у Вас стабильное питание и конфигурация оборудования, и при DHCP lease выдается тот же IP. А при DSL у Вас мог быть нестабильной линк и за время его отсутствия IP из пула выдавался другому абонентуЯ не розумію чому в мене з появи опттки через Укртелеком Бізнес моя IP не змінювалась, я часто заходжу на 2ip.ua глянути дещо і бачу, що адреса з квітня (дати підключення) не змінюється
Раніше зі звичайним Укртелеком (для фіз. осіб) через ADSL айпі змінювалась кожні 1-3 місяці.
може й не у всіх поки що. Логіка Укртелекому мені невідома.невже зараз так у всіх?
Ооооох та в мене той ADSL+ по телефонним кабелям 1980-1990 років)))) А цю оптику з вулиці через вікно провели (під підвіконням просверлили і просунули оптику але дякую за інфу.Значит у Вас стабильное питание и конфигурация оборудования, и при DHCP lease выдается тот же IP. А при DSL у Вас мог быть нестабильной линк и за время его отсутствия IP из пула выдавался другому абонентуЯ не розумію чому в мене з появи опттки через Укртелеком Бізнес моя IP не змінювалась, я часто заходжу на 2ip.ua глянути дещо і бачу, що адреса з квітня (дати підключення) не змінюється
Раніше зі звичайним Укртелеком (для фіз. осіб) через ADSL айпі змінювалась кожні 1-3 місяці.
Та , я не дуже тут оріентуюсь , то хай може модератор перенесе тоді , як , краще не знаю....olgren , в нас є окрема тема по Укртелекому, можливо там дадуть більше відповідей.
На 0800 пробували до них дзвонити чи на сайті залишати заявку? У Львові в приватний сектор не дуже охоче хочуть вести окремо оптику.
Інтернет від Укртелеком
УкрТелеком предоставляет услуги по технологии ADSL под брендом "ОГО". По состоянию на октябрь 2007 года количесвто пользователей составило 170 000. Сейчас характерна нехватака портов во всех регионах страны, из-за чего подключение пользователя затягивается на неделю и больше. В чем же секрет...red-forum.com