Автомобільна тема

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 8T
а вот скажите пожалуйста, а как быть тем, у кого авто не за 2-3 года, а уже за 12 лет никак не сломалось? Чо делать то? Я ща говорю за личный пример. В шестом году купил новый фольц-кадди, и ездил на нём пока не отпала надобность и продал. А жене купил мерс а-класса в восьмом году, и она до сих пор на нём ездит (не ломается, сцук). Продавать?
Понятно, что если твоя жена ездит с такими же пробегами как моя, то у этого мерса сейчас на спидометре 40-50тыс. )))
А если бы он бегал хотя бы 20 тыс в год( небольшой пробег при частном использовании), то уже бы ломался как черт

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
А если бы он бегал хотя бы 20 тыс в год( небольшой пробег при частном использовании), то уже бы ломался как черт
Ну хз... У меня Ланос, 2003 года, на спидометре 212 т.км. (практически уверен, что пробег скручен). Я его взял в 2018 году на 171 т.км. Т.е. пробег примерно, как ты говоришь. Не ломается, как черт! Плановые замены масла и фильтров, что-то там по мелочи. Двигло до сих пор не капиталенное, масло не ест. Правда, в третьем цилиндре компрессия трошки меньше. Но то такое... Ездит:)

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
А если бы он бегал хотя бы 20 тыс в год( небольшой пробег при частном использовании)
Афигеть, 20к это небольшой пробег...
Dаmіеn, ты в курсе, что Украина - это не только Киев, что милионники считаются на пальцах одной руки, а почти все областные центры - это города с населением 300-500тыс и размерами в 10-15км? В таком среднестатистическом городе, если машиной не зарабатывать деньги, годовой пробег при каждодневном использовании 10-12, максимум 15 тысяч в год.

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Я после переезда в Черновцы вообще забыл что такое автомобиль. Некоторое время мой фольц стоял без дела, иногда выезжая за товаром в Метро. Потом я его вообще отдал другу на оптовый рынок. А потом он его вообще у меня выкупил. А я всё время хожу пешком. Город настолько маленький, что при желании его можно пройти пешком за вменяемое время. Учитывая то что я живу в самом центре, то получается что до окраин нигде нету более 10км!
Как определил? Когда мы с детьми играли в ПокемонГо была такая тема, что если поймать покомона на расстоянии более 10км от такого же покемона, то за него давали в двое больше конфет. Так вот. пытались найти такое место в городе, которое было бы на 10км дальше от обычного нашего места ловли ))) Короче вы изъездили на машине все окраины и везде было МЕНЬШЕ 10км! Нам пришлось ехать в соседнее село! :D
На работу идти 5 минут. Ну через площадь перейти. В школу детям - 1 минута (она через пару домов), рынок - в радиусе "пять минут ходьбы в развалку" - три рынка. Наташкина машина тоже стоит-сумует неделями. Я на ней начал ездить в Метро за товаром. Учитывая наши скромные запросы - запросто хватает!
Всё сильнее и сильнее задумываюсь об электричке :unsure:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
З такими дорогами як в Україні, взагалі жалкую, що поїхав на південь і схід на авто.

• Like
Реакції: idea
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Ну, смотря куда. Я в Одессу раза 3 катнул - вполне сносно. В Вилково вообще шикарно. На Запад, в Карпатах много хороших дорог.

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 8T
Я после переезда в Черновцы вообще забыл что такое автомобиль. ..................... Город настолько маленький, что при желании его можно пройти пешком за вменяемое время. Учитывая то что я живу в самом центре, то получается что до окраин нигде нету более 10км! ......................
Ради интереса открыл Горловку на гуглкартах, измерил расстояние от центра до окраин и везде получилось 6-8км(кроме аппендицита на востоке, где доходит до 13км). Наверное, уменьшение километража пробега связано не с переездом в Черновцы ибо он по площади примерно такой же

• Like
Реакції: idea

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
то ты шото не то мерял. У меня один из магазов в Горловке был в 18км от центрального рынка. Я конечно понимаю что по прямой может там и гораздо меньше, но топография местности там не позволит срезать все углы и по прямой чухнуть. Крч и сравнивал то я не с Горловкой (этож не областной центр всё ж таки), а с Донецком.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Кочевник, У нас дороги вроде все сделали.
Спочатку ледве дістався Запорізької області з Одеси. А зараз проблема виїхати звідтам на Київ.
Юра, я не могу понять, ты что, в дороге постишь?

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Підтримаю форумну пропажу, стосовно того, що авто за 12 років не перетворюється в хлам, якщо за ним доглядати. Аналогічний приклад на своєму досвіді, ніссан з салону з 2008 року до сих пір виконує свої задачі, хоча є і інше авто, але поки продавати не планую.

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Всё сильнее и сильнее задумываюсь об электричке
Гарна тема.
От вчора збіговисько щось таки необхідне для розвитку електромобільного ринку в Україні зробили:

Друзі, маємо для вас чудову новину просто з Верховної Ради! Сьогодні депутати знову пішли назустріч електромобільній Україні й підтримали цілих два важливих для галузі законопроєкти!

Верховна Рада підтримала за основу законопроєкти № 3476 та № 3477, які передбачають створення в Україні умов для будівництва вітчизняних легкових автомобілів, автобусів, вантажівок та спецтехніки з електричними двигунами. "За" проголосували 316 і 308 нардепів відповідно.

Цими документами розширяється перелік пільг для покупців електромобілів. Українцям, які куплятимуть електромобілі передбачається тимчасова податкова знижка з ПДФО та звільнення від збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Згідно із законопроектами, до 31 грудня 2028 року звільняється від оподаткування ПДВ та ввізним митом обладнання та комплектуючі, призначені для власного виробництва електротранспорту, а до 31 грудня 2033 року звільняється від оподаткування прибуток підприємств автомобільної та електротехнічної промисловості, отриманий від реалізації електромобілів, електродвигунів, літій-іонних акумуляторів та зарядних пристроїв.

Окрім цього, до 31 грудня 2025 року продовжується звільнення від ПДВ електромобілів (наразі пільга діє до 31 грудня 2022 року) та додаються до переліку транспортних засобів, на які поширюється ця пільга, електробуси, електровантажівки та електроспецтехніка.

При закупівлі транспортних засобів через систему публічних закупівель (до 2030 року) частка ТЗ із електричними двигунами повинна бути не нижчою 50% від загальної кількості придбаних ТЗ.

Горват на своїй сторінці у Facebook зазначив, що ці кроки дозволять створити в Україні умови для розвитку ринку та будівництва електрокарів і дадуть нове життя галузі автомобілебудування загалом.

"Наші законопроекти №3476 та №3477 дозволять залучити інвестиції у виробництво електроавтомобілів (легкових, вантажних, спецтехніки та ін.), зарядних пристроїв, комплектуючих виробів до них. Більш того, вони стимулюватимуть попит на автобуси, легкові та вантажні автомобілі з електродвигунами, дадуть можливість Україні стати учасником європейського електромобільного ринку і водночас робитимуть електромобілі світових виробників дешевшими та доступнішими для українців", - написав нардеп.

Barin

Заблудший
Місто
Белицкое
вантажні автомобілі з електродвигунами
Недавно смотрел презентацию, о том что такие вот-вот появятся. Только для непрерывной поездки таких автомобилей на некоторых участках международных дорог будут делать контактную сеть (как у тролейбусов), чтобы грузовые авто заряжались на ходу.

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Трошки новинок на ринку SUV EV

Barin

Заблудший
Місто
Белицкое
Это первый электрокар с заправочным лючком в переднем крыле?

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Это первый электрокар с заправочным лючком в переднем крыле?
Це ти про який, там 10 авто. А взагалі порти зарядки виводять як на передні так і на задні крила, а також в передній бампер, точніше над ним. У деяких машин по два порта в одному місті, у інших можуть бути рознесені, а у деяких взагалі комбо порт.

Місто
Нетішин
Телефон
Iphone SE 2022
Хто скаже про якість 95 бензину Авіас?! Які у Вас враження? Дякую.

Зверху