"У 2026 році в Україні заборонять коньяк та шампанське". Повідомлення з таким наративом заполонили новинні стрічки та соціальні мережі. Напередодні різдвяних свят вони взагалі сприймаються ніби вирок.
Насправді йдеться не про заборону, а про виконання умов Угоди про асоціацію з ЄС та законодавства про захист географічних зазначень. Вони передбачають, що з 1 січня 2026 року Україна відмовиться від використання 12 захищених назв. Серед них найбільш розповсюдженими є саме шампанське і коньяк.
Завтра ще встигаєте придбати, реально суперове просекко, ціна кошернаПосоветуйте шампанскоекупить какое на Новый год
, в сильпо чи атб сейчас , спс
Я пробовал, но хорошее или нет не помнюСільпошне Wine Truck не пробував.
Але іноді траплялись приємні винятки: наприклад, vodka "Stopka" (нібито ізраїльська – ХЗ). Ну так, 30 обертів – наче й недогорілка (як по нашому "стандарту"), але ні до, ні після нічого й ніколи не пило́ся так легко, з задоволенням і без похмільних наслідків, як оце.Ага, "масло" Rama - хіт тих роківзлиднів
Смородиновая 40° была.30 обертів – наче й недогорілка (як по нашому "стандарту")
Чогось в мене зачепився отой Ізраїль, але наполягати не буду.Stopka ж польська була, нє?
Ага, мені найбільш зайшла диня, хоча й інші смаки аж ніяк не розчарували... ну, як то кажуть, на смак та колір...фруктові смаки
Так-так, дійсно – і ця теж до смаку була.Смородиновая 40° была.
Наче вона ізраїльська була в 90хStopka ж польська була, нє
Дынная точно какая-то была (и?) израильская в 90х. На всех углах продавалась. Но название не помню.Чогось в мене зачепився отой Ізраїль, але наполягати не буду.Stopka ж польська була, нє?
Ага, мені найбільш зайшла диня, хоча й інші смаки аж ніяк не розчарували... ну, як то кажуть, на смак та колір...фруктові смаки
Аааа, пардон, хлопці – зрозумів звідки Ізраїль взявся! Бо майже водночас з'явилась у нас і горілка Кеглевич! Теж на мій смак дуже достойна і диня – то якраз з їхнього асортиментуЧогось в мене зачепився отой Ізраїль