Біатлон

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Moto G55
З них шість у естафетах.
То й що? Не десять разів чемпіонка світу в естафеті. Були індивідуальні перемоги.
Я про те, що це - не разюча перевага над іншими. Геніально - це Клебо у лижних гонках. Наприклад, Кузьмина триразова чемпіонка Олімпійських ігор на РІЗНИХ олімпіадах у індивідуальних гонках.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Геніально - це Клебо у лижних гонках.
Але це ніяк не стосується біатлону.
Кузьмина триразова чемпіонка Олімпійських ігор на РІЗНИХ олімпіадах у індивідуальних гонках.
Так, це – унікальне досягнення. Але колишня орчиня Кузьміна була лише одного разу чемпіонкою світу. А не десять.
Домрачова – чотириразова чемпіонка Олімпіади. Бажаю комусь із француженок перевершити колись це досягнення.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Moto G55
Але це ніяк не стосується біатлону.
Гаразд. Нехай зрівняється з Магдаленою Нойнер або Магдаленою Форсберг.
На мій погляд, там тільки геніальна тактика завоювання медалей: пропустити гонку, щоб виграти наступну у суперниць, які не встигли відновитись; брати участь у гонках у складі сильної команди; брати участь у гонках, де, швидше за все, не буде "близького контакту" (пробігти без напрягу та постріляти як на тренуванні).

Останнє редагування:
Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Нехай зрівняється з Магдаленою Нойнер або Магдаленою Форсберг.
Магдалена Форсберг – шестиразова чемпіонка світу і жодного разу не була олімпійською чемпіонкою. Шість разів виграла Кубок світу у загальному заліку.
Магдалена Нойнер - двічі чемпіонка Олімпіади та 12 разова чемпіонка світу. Володарка Великого кришталевого глобусу -3 рази.
Жюлья Сімон – триразова олімпійська чемпіонка та 10 разова чемпіонка світу. Кубок світу загальний залік 1 (2022/2023). Кубок світу, гонки переслідування 1 (2022/2023). Кубок світу, масовий старт 1 (2022/2023).
Вистачає титулів, щоб назвати її геніальною біатлоністкою. Титули можуть бути ще, якщо не закінчить свою спортивну кар'єру цього року.

Кубок світу. Сьомий етап. Контіолахті (Фінляндія).
5 березня, 18:05 — індивідуальна гонка, 15 км. Жінки.
6 березня, 18:10 — індивідуальна гонка, 20 км. Чоловіки.
7 березня, 14:40 — мас-старт, 12,5 км. Жінки.
7 березня, 16:40 — естафета 4х7,5 км. Чоловіки.
8 березня, 14:30 — естафета 4х6 км. Жінки.
8 березня, 17:55 — мас-старт, 15 км. Чоловіки.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Moto G55
SvPet, у Форсберг усі перемоги у індивідуальних гонках!!! Ну, не було тоді змішаних естафет. Про Нойнер взагалі нема чого казати. Симон поки що їх не випереджає. Про грошову мотивацію Симон за перемоги на цей олімпіаді я помовчу.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
SeLena, я б не порівнював Форсберг і Нойнер із Сімон. Цілком різні біатлоністки. Сімон зазвичай влучно стріляє, а дві інших дуже швидко бігали на лижах.
Про грошову мотивацію Симон за перемоги на цей олімпіаді я помовчу.
Звичайно, за золото Олімпіади французькі біатлоністи отримали грошову винагороду. І не лише Джюлья.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Moto G55
SeLena, я б не порівнював Форсберг і Нойнер із Сімон. Цілком різні біатлоністки. Сімон зазвичай влучно стріляє, а дві інших дуже швидко бігали на лижах.
Про грошову мотивацію Симон за перемоги на цей олімпіаді я помовчу.
Звичайно, за золото Олімпіади французькі біатлоністи отримали грошову винагороду. І не лише Джюлья.
Я про Фому, а Ви про Ярему. Я кажу про особисті перемоги, а Ви про загальні титули. Кубок світу у загальному заліку - оце велике досягнення. Влучна стрільба без швидкості, психічної стійкости та витривалості мало що вирішує. Виграти одну гонку багато хто спромігся, а от марафон КС (загальний залік) - не так багато.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Кубок світу у загальному заліку - оце велике досягнення.
Сімон виграла його один раз.
Форсберг не виграла жодного золота Олімпіад.
Не бачу сенсу порівнювати дуже різних біатлоністок.

Я більше хвилююся за те, щоб Жулья не закінчила своєї спортивної кар'єри цього року. Хочеться мені продовження.
І бажаю, щоб Кубок світу 2025 - 2026 у загальному заліку виграла Лу Жанмонно.

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Виграти одну гонку багато хто спромігся, а от марафон КС (загальний залік) - не так багато.
Вы абсолютно правы.
Как можно сравнивать победу в одной гонке и выигрыш, например, Малого хрустального глобуса по итогам 13 спринтерских гонок, я уже не говорю о победе в общем зачете.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Абсолютна правда полягає в тому, що звання "олімпійський чемпіон" та "чемпіон світу" дуже важливі та бажані для спортсмена у будь-якому виді спорту. І біатлон – не виняток. Хоч і даються ці звання за підсумками однієї гонки.
Так, у біатлоні звання "володар Кубка світу в загальному заліку" дуже важливе. Напевно, найважливіше.
Ніхто тут і не прирівнює всі ці три звання. Вони настільки різні, що навіть немає сенсу порівнювати їх між собою.
І, напевно, кожен біатлоніст хотів мати всі ці три звання.
Сімон і Нойнер мають усі три.

Останнє редагування:
Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Лу Жанмонно здобула Малий кришталевий глобус в заліку індивідуальних гонок, випередивши Маґнуссон на два очки.

Жюлья Сімон закінчує свою спортивну кар'єру біатлоністки цього року. Немає мотивації продовжувати.

Жустін Брезаз-Буше також іде.

Два тренери збірної Франції – теж.

На наступному Кубку світу 2026 - 2027 буде оновлена жіноча команда Франції з Біатлону.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Французький біатлоніст Ерік Перро виграв залік індивідуальних гонок Кубка світу – 2025/2026.

7 березня, 14:40 — мас-старт, 12,5 км. Жінки.
7 березня, 16:40 — естафета 4х7,5 км. Чоловіки.

Останнє редагування:
Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Сьогоднішню гонку мас-старту виграла Жюлья Сімон і тепер вона претендує на завоювання малого кришталевого глобусу за підсумками мас-стартів Кубка світу 2025-2026 років, випереджаючи Жанмонно на 45 очок.
Сподіваюся, що новий головний тренер жіночої збірної Франції з біатлону зможе вмовити Жюлью залишитись хоч на рік і не закінчувати спортивну кар'єру. 💙🤍❤️

Останнє редагування:
Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Жіноча збірна Франції з біатлону стала переможцем заліку естафет на Кубку світу - 2025/2026.
Після срібла на етапі у фінському Контіолахті в активі спортсменок 355 очок.
Друге місце посіли представниці Швеції, відставши від лідерів лише на п'ять очок.
Трійку лідерів замкнули норвезькі біатлоністки (333).

Восьмий етап. Отепя (Естонія)
12 березня, 16:15 — спринт, 10 км. Чоловіки
13 березня, 16:15 — спринт, 7,5 км. Жінки
14 березня, 14:30 — гонка переслідування, 12,5 км. Чоловіки
14 березня, 17:00 — гонка переслідування, 10 км. Жінки
15 березня, 13:35 — одиночна змішана естафета
15 березня, 15:40 — змішана естафета

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Склад збірної України на чоловічий спринт Кубка світу з біатлону в Отепяя.
31. Дмитро Підручний
38. Віталій Мандзин
43. Богдан Цимбал
74. Богдан Борковський
81. Артем Тищенко
Чоловічий спринт Кубка світу з біатлону відбудеться у четвер, 12 березня, о 16:15 за київським часом.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
13 березня, спринт, 7,5 км. Жінки.
Перемогу здобула Жюлья Сімон.
Третє місце в гонці та малий глобус у спринтах Кубка світу 2025/2026 – Лу Жанмонно.

Христина Дмитренко з однією хибою стало єдиною з команди, хто відібрався до гонки переслідування, посівши 57-ме місце.

14 березня, 14:30 — гонка переслідування, 12,5 км. Чоловіки
14 березня, 17:00 — гонка переслідування, 10 км. Жінки

Останнє редагування:
Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Кубок світу. Голменколлен (Норвегія).
19.03.2026 (четвер). 17:15 Спринт, 7,5 км (жінки).
У спринті Україну вперше в сезоні представлять шість біатлоністок: Христина Дмитренко, Олександра Меркушина, Анастасія Меркушина, Дарина Чалик, Олена Городна та Юлія Джима.

До речі. Норвезький біатлоніст Стурла Легрейд порівняв рівень відповідальності на Олімпіаді та Кубку світу. Він вважає, що етапи Кубку світу – дитяча забава.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
20 Березня 2026 року о 17:15. Біатлон. Кубок світу – 2025/26. Етап 9. Чоловіки. 10 км Спринт.

Лу Жанмонно виграла змагання у загальному заліку Кубка світу – 2025/26.

Збірна України з біатлону чоловіча та жіноча деградує з кожним роком.

Місто
Lviv
Телефон
Samsung Galaxy
Кубок світу. Голменколлен (Норвегія).
19.03.2026 (четвер). 17:15 Спринт, 7,5 км (жінки).
У спринті Україну вперше в сезоні представлять шість біатлоністок: Христина Дмитренко, Олександра Меркушина, Анастасія Меркушина, Дарина Чалик, Олена Городна та Юлія Джима.

До речі. Норвезький біатлоніст Стурла Легрейд порівняв рівень відповідальності на Олімпіаді та Кубку світу. Він вважає, що етапи Кубку світу – дитяча забава.
ого шість біатлоністок на кс, невідомо коли ще таке буде. але дивлюсь найкраще що змогли показати це 14 місце - напевно непогано як на сьогодні .. бо решта >50..

14. Олександра Меркушина (0+0) +1:19,0
52. Христина Дмитренко (0+0) +2:14,2
69. Юлія Джима (0+0) +2:48,1
76. Анастасія Меркушина (1+1) +3:11,6
79. Олена Городна (0+2) +3:17,0
86. Дарина Чалик (2+1) +3:45,0

Зверху