Вибори

Місто
Бровари
Poleg, так питання ж чому не можна закордонний паспорт для підтвердження особи на виборчій дільниці, та інші документи, які згідно закону підтверджують особу.

Місто
Одесса
Отака дурня написана у виборчому кодексі, що тут зробиш. Свій список документів, дільниці та вибори, на яких можна кожен документ використовувати. Так прямо і написано - закордонний паспорт для загальнодержавних виборів на закордонних виборчих дільницях. Тобто всі питання на Грушевського, 5.
Post automatically merged:

P.S. І Дію по суті легально не можна використовувати, доки зміни туди не внесуть.

• Like
Реакції: idea

Lorn

Заблокирован
Місто
Чернівці
Телефон
OnePlus 6T
Можно ли с загран паспортом на выборы ?
Оце мені теж було не зрозуміло. З однієї сторони писали з будь-яким документом, який підтверджує особу і громадянство, з иншої - список із 2 документів: паспорт і документ про громадянство. Хоча останній, певно, легше підробити, бо ніхто його в очі не бачив...
А мені не зрозуміло чого з Дією не можна було. З огляду на те як "перевіряли" мою ІД-картку, то роздрукувати на принтері що завгодно і показати так само в картхолдері - виглядає значно простіше, аніж підробити паспорт в Дії. Нема технічної можливості перевірити Дію? Ну так - звичайний паспорт чи ІД як перевіряється на дійсність? Абсурд.
Post automatically merged:

P.S. І Дію по суті легально не можна використовувати, доки зміни туди не внесуть.
Наша улюблена совко-бюрократія. Все для людей.

ГеоргийК

Пользователь
Місто
Київ
Телефон
Samsung A52
У мене прописку не перевіряли.
У мами просили, щоб лице показала.

Якщо прописка важлива, то:
1) чому написали що якщо айді, то папірець із пропискою не потрібен?..
У мене АйДі - звісно, ніхто про реєстрацію не питав. У дружини книжечка, на сторінку з реєстрацією теж ніхто не дивився.

• Like

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Ріно Доменіко навіть узяв участь у передвиборчих дебатах, організованих для київських американців газетою Kyiv Post. Захищав позицію кандидата від своєї партії. А заповнений бюлетень відіслав ще у вересні.
Як каже Ріно: «Я його підписав, поклав у спеціальний конверт і відправив. Але це треба зробити заздалегідь. Для тих американців, які, як я, живуть за кордоном, день виборів був ще два місяці тому. Тим, хто хотів проголосувати, у вересні довелося постаратися, щоб вчасно відправити бюлетень. Зараз було б уже пізно».
На відміну від України, виборчих дільниць при посольствах США не відкривають, пояснює генеральний консул Сполучених Штатів Джон Баллард. Кожен штат має свої виборчі правила, і завдання дипломатів – допомогти американським громадянам за кордоном проголосувати відповідно до них.

dima1

Moderator
Команда форуму
Місто
Мальмё
Телефон
Samsung Galaxy S20 Ultra
al-m, Коллега говорил что там даже граждане, которые постоянно живут за пределами США, всё равно "привязаны" к одному из штатов и их голос учитывается для этого штата. Подробнее я не спрашивал. Думаю в интернете можно все детали этих прааил легко найти.

• Like
Реакції: al-m
Місто
Бровари
roleme, на голе око зрозуміло що Трамп, але ж не усе так просто. Тому я й кажу, що мапа у даному випадку не орієнтир.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Со штриховкой — предварительные.

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
idea, В законе "Про Державний реєстр виборців" есть весьма интересный пункт, который звучит
За зверненням виборця орган ведення Реєстру може визначити іншу виборчу адресу виборця, ніж визначену відповідно до частини другої цієї статті.
Поэтому смысла проверять прописку особого нет, но чем старше человек, тем святее для него это слово.
В законодательстве давно разделено понятие прописки и избирательного адреса. Кому интересно проверить себя милости просим сюда. И сменить его легко на том же дрв.гов.уа
Я змінював: вперше за останні 10 років проголосував на місцевих виборах в громаді, в якій живу (ВПО).

• Like
Зверху