За Маєчку, звісно.Сподіваюсь, не за гондона штопаного?Проголосував сьогодні в Румунії.![]()
За Маєчку, звісно.Сподіваюсь, не за гондона штопаного?Проголосував сьогодні в Румунії.![]()
Сканують закордонний паспорт з біометрикою або буллетін (внутрішня ID картка), думаю так і збирають демографічні дані по виборцях.swaart, компи на виборчих дільницях якось задіяні - видно було? Цікаво яким чином Ваш ЦВК прямо як в онлайн режимі давав вчора статистику по явці в розрізі віку та статі.
Раніше видані ще залишаються дійсними, але нові вже тільки буллетіни.А паспорти-книжки в Молдові ще є?
Ні. З 2014 року радянські паспорти недійсні ні для чого. А ID-картки (buletin de identitate чи carte de identitate), введені в 1996, та були пластиковими спочатку з моменту незалежності. Книжок в Молдовi николи не було.А паспорти-книжки в Молдові ще є?
Шо-шо? Николи в Молдовi не було паспортов-книжок. Були buletin de identitate з папировим вкладишем для штампів при голосуванні, але з 2025 carte de identitate вже без папирця, все цифрове.Раніше видані ще залишаються дійсними, але нові вже тільки буллетіни.
А штамп ставили для чого?з папировим вкладишем для штампів при голосуванні
Щоб не проголосував двічі?А штамп ставили для чого?
Так, але з 2018 чи 2019 все оцифрували, з того часу дані щодо явки одразу у реальному часі публікуютьЩоб не проголосував двічі?
У нас цих даних в розрізі демографії взагалі ніяких немає, у Вас в онлайн режимі - мені завидно..дані щодо явки одразу у реальному часі публікують
У них 2300 избирательных участков. У нас 33 000 избирательных участков.У нас цих даних в розрізі демографії взагалі ніяких немає, у Вас в онлайн режимі - мені завидно..![]()
ЦВК знає. Вся інформація в них є. Але чому її не показують то вже зовсім інше питання.Ніхто офіційно не знає які вікові та статеві групи у нас голосують - лише суб'єктивні спостереження
в нагрузке. ..на технику, на людей.
Ну і я ж про те - ми рахуємо ручками, а в Молдові виявляється це рахується автоматично, без участі людини, і в момент завершення голосування в 20 чи 21-00, після сканування останього ІD вже все пораховано і передано - і не потрібні ні 45хвилин, ні взагалі хвилини і канали не забиваються.. - Чому б мені не позаздрити ?Нам дается 45 минут на подсчет явки
Розкажіть, будь-ласка, людині яка вперше була спостерігачем на виборах 1990р, і з тих пір в якості спостерігача, члена , секретаря та замголови різних комісій проводила всі загальнодержавні вибори - де саме ЦВК ці дані бере?ЦВК знає. Вся інформація в них є.
у ЦВК немає інформації, тільки загальна цифра.ЦВК знає. Вся інформація в них є. Але чому її не показують то вже зовсім інше питання.
Яник, здається у 2012 році хотів відкрити списки запаковані ДВК та через Держреєстер виборців зробити оцифрування та аналітику. От тілько сканерів А3 формату не було.де саме ЦВК ці дані бере?
інша причина, по якій ми це робимо.ми рахуємо ручками,
На це потрібні додаткові люди, гроші, техніка, час. Чи варта ця статистика тих мільйонів гривень ?Це просто небажання щось змінювати.