Вибір банку для відкриття рахунку — ФОП і підприємцям

Місто
Łódź
Телефон
Xiaomi 12X 8/128
Хз чи payoneer підійде. В інвойсі обов'язковими до заповнення є такі поля:
Beneficiary: FIRST NAME LAST NAME

Account #: XXX

Beneficiary’s bank: Bank Name
Address
Address

SWIFT code: XXX

Correspondent bank: Bank Name
Address
Address

Post automatically merged:

Ще мені розповідала ейчар, що має бути якийсь "транзитний", чи то "розподільчий" рахунок, який відкривається разом із валютним рахунком ФОП, і що наче на нього мають надходити кошти перед тим, як перейдуть на валютний, - це нібито вимога НБУ. В підтримці Моно мене запевнили, що це все відбуваєься автоматично, і мені в це вникати не потрібно.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Хз чи payoneer підійде. В інвойсі обов'язковими до заповнення є такі поля:
Beneficiary: FIRST NAME LAST NAME

Beneficiary’s bank: Bank Name
Address
Address

Correspondent bank: Bank Name
Address
Address

Post automatically merged:

Ще мені розповідала ейчар, що має бути якийсь "транзитний", чи то "розподільчий" рахунок, який відкривається разом із валютним рахунком ФОП, і що на нього мають надходити кошти перед тим, як перейдуть на валютний, і що це нібито вимога НБУ. В підтримці Моно мене запевнили, що це все відбуваєься автоматично, і мені в це вникати не потрібно.
Якщо ХРша то ясно, я думав ти з бухгалтерією або фінансовим відділом мав справу. З нею такі питання ти навряд обговориш, хоча можеш спробувати запитати чи можуть платити через ACH на доларових рахунок в банку США.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
У пайоніра є бізнес аккаунт буде PE XXX XXX яка різниця роботодавцю куди платити, ACH переказ звичайний якщо в США, ще й простіше буде.
Я не знаю яка різниця роботодавцю, але більшість не погоджується на wise чи payoneer.

roman_ternopil що у вайза що у пейоніра усі ці реквізити є. Та правда в обох випадках показати ці доходи офіційно і нормально сплатити податки неможливо.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
У пайоніра є бізнес аккаунт буде PE XXX XXX яка різниця роботодавцю куди платити, ACH переказ звичайний якщо в США, ще й простіше буде.
Я не знаю яка різниця роботодавцю, але більшість не погоджується на wise чи payoneer.

roman_ternopil що у вайза що у пейоніра усі ці реквізити є. Та правда в обох випадках показати ці доходи офіційно і нормально сплатити податки неможливо.
Яка причина відмови? Моїм замовникам не зрозуміло що таке SWIFT європейці просять SEPA, американці ACH.

Місто
Łódź
Телефон
Xiaomi 12X 8/128
я думав ти з бухгалтерією або фінансовим відділом мав справу
Слушна ідея: пораджусь ще і з ними.
Але боюсь непередбачуваних ситуацій, бо не сильний у фінансах, тому, мабуть, піду найбільш попсовим шляхом - рахунок ФОП у банку.
І, між іншим, яка перевага Pyoneer порівняно з валютним рахунком ФОП?
Bebobi, webivan, щиро вдячний за допомогу!

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Я зараз працюю в великій компанії, яка ставить серйозно до нашого законодавства. Компанія вела перемовини з всіма згаданими гравцями і вже анонсували, що буде співпраця, але відкотили, бо, кажуть, ге знайшли як це робити не порушуючи існуюче законодавство і регуляцію

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Я з пейоніра можна виводити на рахунок фізособи за 3%(2% за вивід і 1% за зарахування валюти на рахунок payoneer), звідки можна знімати готівку. У моно тариф на такий зйом 0.9%. З вайзу же за 8 доларів, незалежно від суми. За значно вигідніше. Плюс з вайза можна через крипту виводити одразу в готівку і взагалі не світитись у банківській системі аби точно не мати проблем з фінмоном і податковою.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Я з пейоніра можна виводити на рахунок фізособи за 3%(2% за вивід і 1% за зарахування валюти на рахунок payoneer), звідки можна знімати готівку. У моно тариф на такий зйом 0.9%. З вайзу же за 8 доларів, незалежно від суми. За значно вигідніше. Плюс з вайза можна через крипту виводити одразу в готівку і взагалі не світитись у банківській системі аби точно не мати проблем з фінмоном і податковою.
Тут додам що буде найближчим часом обмін інформацією між країнами (крім США) і про ці рахунки на вайзах пайонірах стане відомо Україні а далі і податковій.

jarrah

Заблокирован
Місто
Kharkiv
Навіщо взагалі в Україні ухилятися від податків? Я ще розумію десь у Західній Європі, щоб не дуже багато віддавати їхнім пенсам, але у нас?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Навіщо взагалі в Україні ухилятися від податків? Я ще розумію десь у Західній Європі, щоб не дуже багато віддавати їхнім пенсам, але у нас?
Бо держава дееларує 5% податку, а на практиці виходить 25% за рахунок заниженого курсу

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
також нібито не можна зняти в касі Абанку долари готівкою
Валюту с ФОП выдают наличными только деятельности бизнеса, например, коммандировок. Т. е. для личных нужд валюту не выдают. Ограничения на законодательном уровне.

Чи є, можливо, цікаві варіанти з іншими банками?
Отличие только в стоимости обслуживания пакета ФОП, удобства ведения учёта и стоимости комиссионного вознаграждения за платежи/операции + в корреспондентах.

Ще мені розповідала ейчар, що має бути якийсь "транзитний", чи то "розподільчий" рахунок, який відкривається разом із валютним рахунком ФОП, і що наче на нього мають надходити кошти перед тим, як перейдуть на валютний, - це нібито вимога НБУ.
ПриватБанк открывает сразу несколько счетов, в том числе и данный счёт. Реквизиты для получения SWIFT предоставляются обычного текущего счёта. Средства автоматом сначала заходят на распределительный счёт, а затем перенаправляются тоже автоматически на текущий счёт ФОП.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
З липня повертаються податки на імпорт, тому НБУ буде змушений знімати обмеження

jarrah

Заблокирован
Місто
Kharkiv
Бо держава дееларує 5% податку, а на практиці виходить 25% за рахунок заниженого курсу
Це, звичайно, неприємно. Але мушу нагадати, що у країні війна і країна як ніколи потребує податків. Дуже соромно ухилятись від податків через тимчасові обмеження НБУ, якщо тільки існування країни як такової не дуже хвилює.

Alex

Модератор
Команда форуму
Місто
Дніпро
Телефон
Huawei P60 Pro
Під час відкриття рахунку в Приваті для новоствореного товариства спеціаліст "головного офісу" затребував договори з партнерами щодо діяльності товариства. Дзвінок до колцентру Привату - засновнику задають ідіотські питання, що не відносяться до ситуації, тіпу "дата народження вашої жінки, де вона працює і т.ін.".
Пішли та відкрили рахунок в Укрсибі.
Розмовляв зі знайомою співробітницею Привату. Сказала - спрацював якийсь фільтр тіпу "новостворене плюс один засновник плюс зареєстроване за місцем проживання засновника плюс забув що ще" = фіктивність.
Дебіли, додати більше немає чого.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Це, звичайно, неприємно. Але мушу нагадати, що у країні війна і країна як ніколи потребує податків. Дуже соромно ухилятись від податків через тимчасові обмеження НБУ, якщо тільки існування країни як такової не дуже хвилює.
Не можу погодитись:
1)Країна податків хоч і потребує, але не вводить окремий податок, а штучно за мій рахунок субсидіює весь імпорт. При чому зважаючи на поточний стан речей, цей податок далі буде тільки збільшуватись.
2)Я доначу на ЗСУ і гуманітарку значно більше за розмір податку просто не нержаві а волонтерам, і вважаю що ці гроші використовуються значно більш ефективно для нашої перемоги ніж субсидіювання імпорту.
3)Жодна спроба довготривалого державного регулювання не призводила ні до чого хорошо і я ідеологічно не вірю що це може адекватно працювати

jarrah

Заблокирован
Місто
Kharkiv
Не можу погодитись:
1)Країна податків хоч і потребує, але не вводить окремий податок, а штучно за мій рахунок субсидіює весь імпорт. При чому зважаючи на поточний стан речей, цей податок далі буде тільки збільшуватись.
2)Я доначу на ЗСУ і гуманітарку значно більше за розмір податку просто не нержаві а волонтерам, і вважаю що ці гроші використовуються значно більш ефективно для нашої перемоги ніж субсидіювання імпорту.
3)Жодна спроба довготривалого державного регулювання не призводила ні до чого хорошо і я ідеологічно не вірю що це може адекватно працювати
Так, але це стосується ВСІХ експортерів. Мене теж цікавить однаковий ринковий курс для всіх і дуже неподобається що робить НБУ, але сплатити замість 5% десь 25% (за умови викупу валюти в обмінках) то не є чимось надзвичайним і до податків ніякого відношення взагалі не має. Доречі, державі потрібно щоб гроші витрачались і потрапляли у обіг, а не ці жалюгідні 5% які сплачює it.
Звичайно, можна скаржитись на регулювання і таке інше, але це трошки невчасно.

Місто
Łódź
Телефон
Xiaomi 12X 8/128
жалюгідні 5% які сплачює it
В час воєннного стану ФОПи 3 групи мають змогу перейти на 2%.
Доречі, державі потрібно щоб гроші витрачались і потрапляли у обіг
Так за все, що ми купляємо, сплачується ПДВ. І зарплата в ІТ – це чисте надходження валюти в державу) Причому держава змушує за валюту купувати гривню, що для неї ще краще.

Останнє редагування:

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Я думаю вже в липні наведуть порядок з міжбанком. Уряду теж хочеться брати ПДВ з "ринкового" курсу а не з зафіксованого НБУ.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
а не ці жалюгідні 5% які сплачює it.
Ну от нехай держава заявить, що 5% то жалюгідно і ставить 25%, чи скільки хоче. Щойно кордони відкриють - усі ІТшники втечуть, бо державі і до війни було нічого їм запропонувати, порівняно з країнами ЄС, окрім низької податкової ставки. Сам то скільки платиш податків і донатиш на армію?

Звичайно, можна скаржитись на регулювання і таке інше, але це трошки невчасно.
А що на часі? Брати відкати у волонтерів аби пропустити через кордон гуманітарку?

Зверху