Місто
Киев
Телефон
Xiaomi Redmi 3
Re: Хочу купить ноутбук

Помните подбирал кенту ноут? Убедил в итоге взять Lenovo Y570 c i3 на сандибридж. Поциент доволен. Видео там шикарное. Уверяет, что даже на встроенном Крысис2 идёт. О какие встроенные видеокарты бывают.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

Hamoff, Іде іде, на середніх настройках. Єдина гра яка такі не пішла на моєму навіть на мінімалках - Відьмак 2

Місто
не на форуме

Как-то на одном ноутбуке встретил странную штуку - заряжается только до 80% и дальше не заряжается. Он что-то предупредил, что так будет лучше для батареи, и дальше некогда было разбираться. Что это за функция?

Refery

h7b6
Місто
UK
Телефон
101010111

Как-то на одном ноутбуке встретил странную штуку - заряжается только до 80% и дальше не заряжается. Он что-то предупредил, что так будет лучше для батареи, и дальше некогда было разбираться. Что это за функция?

Можно в биосе отключить, у меня на нетбуке самсунговском такое. Типа щадящий режим эксплуатаци батареи.

Місто
не на форуме

Типа щадящий режим эксплуатаци батареи.
Оно реально помогает? Почему тогда в телефонах и везде нет такой функции? - Хотелось бы подробности этого момента.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

vpro, воно реально допомагає, коли ноутбук використовується як десктоп (завжди в розетці). Ідеальні умови для зберігання батареї що не використовується 65-75% заряду і температура навколишнього середовища +5С.
При регулярній роботі від батареї воно навпаки шкодить, а телефонів, які завжди приєднані до розетки я не часто зустрічав.

Місто
не на форуме

воно реально допомагає, коли ноутбук використовується як десктоп (завжди в розетці). Ідеальні умови для зберігання батареї що не використовується 65-75% заряду і температура навколишнього середовища +5С
То есть, если эта функция есть в ноутбуке (или как ее активировать или установить? - в моем нету, как раз использую как десктоп), то можно не вынимать батарею при постоянном подключении к сети и она не испортится? Я вынимаю в своем и ставлю батарею редко - только когда беру его с собой.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

vpro, Ну не те, що зовсім не портиться, просто якщо твоя помре за 2 роки, то при такому режимі - за 2,5, а якщо ти будеш виймати заряджену на 75% і зберігати в холодильнику, то може і всі 3.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

Сьогодні ставив вінду на Samsung RV513. Хороший корпус, сам ноутбук тихий, выдносно холодний (на рівні hp 4530) але тормоз! Зробив звіт аідою і був в шоці: швидкість роботи з пам'яттю в 2 нижча, ніж в мого (коли був одноканальний режим) Розумію, що процесор нетбучний, але все ж таки....
Звіт додаю.

Вкладення

• Report.rar
    100.3 КБ · Перегляди: 983

Refery

h7b6
Місто
UK
Телефон
101010111

Дюрі-бачі, действительно слишком слабо, у меня тоже пока одна планка, но аида показывает в 2 раза лучший результат
Чтение
Core i3-370M 2400 МГЦ Hewlett-Packard HP ProBook 4520s HM57 Int. DDR3-1066 SDRAM 7-7-7-20 CR1 7285 Мб/с

Запись
Core i3-370M 2400 МГЦ Hewlett-Packard HP ProBook 4520s HM57 Int. DDR3-1066 SDRAM 7-7-7-20 CR1 7094 Мб/с

Копирование
Core i3-370M 2400 МГЦ Hewlett-Packard HP ProBook 4520s HM57 Int. DDR3-1066 SDRAM 7-7-7-20 CR1 6940 Мб/с

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

Refery, і частота в тебе нижча. В мене і3-2310 видавав 9500 з одною планкою...

Місто
не на форуме

Asus 1015BX с Win Xp настроил, несколько недель пользуюсь, все нормально - вполне устраивает. Но, нет возможности отключить мышь когда печатаю текст, часто бывает пишешь-пишешь, потом случайно мышь коснешься и текст исчезает. Может есть какая-нибудь утилитка, чтобы быстро отключать\включать мышь?

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

Что там про АТБ говорили?

:)
З.Ы. Скоро в продуктовых супермаркетах и автомобили продавать будут, хотя велосипеды ж уже есть;)

Refery

h7b6
Місто
UK
Телефон
101010111

Refery, і частота в тебе нижча. В мене і3-2310 видавав 9500 з одною планкою...

У меня и сейчас с двумя планками выдает тот же результат
Core i3-370M 2400 МГЦ Hewlett-Packard HP ProBook 4520s HM57 Int. Dual DDR3-1066 7-7-7-20 CR1 7164 Мб/с
Тупее биоса чем у НР не видел, тайминги сами собой ставятся.

filin

Заблокирован
Місто
Львов
Телефон
LG GS107

Refery, а зачем ставить тайминги в ручную ? тесты показывают что тайминги это +1-2% к производительности , и вообще все шаманства и переплата за память даже для десктопа это максимум + 5% разницы , в очень в редких приложения 7-10% разницы между одноканльним режимом ддр2 533 и двухканальным ддр2 800, для памяти ддр3 соотношение то же, вы увидете эту разницу в 5-10%, только если у вас 4-6 ядерный 4 ГГц процессор с SSD диском и видеокарта не ниже 6950 2 Гб ; а если у вас комплектующие более слабые ( тем более ноут) то память не будет узким местом системы , разве что психологическим эффектом плацебо

Refery

h7b6
Місто
UK
Телефон
101010111

filin, люблю авард, который даже если и не позволяет разогнать, то может даунгрейдить хотя б железо, а НР поставил меня своим биосом в тупик просто, зато тут мышь работает :)

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

filin, є одне "але": коли відео інтегроване і не тупе (ліано, сенді брідж), то пропускна здатність оперативки якраз і стає вузьким місцем. Аналогічна ситуація при турбо кеші

filin

Заблокирован
Місто
Львов
Телефон
LG GS107

Дюрі-бачі, нуууу ... це всерівно не вирішить питання, ті ігри які "йшли" будуть " йти " і далі , а ті які не "йшли" від тих навіть 15% не "підуть".
всі ноути з Ліано чомусь мають в комплекті дискретну відеокарту ( не ту що з процессором ) щось не бачив на ринку без дискретної (хочааа може вже і є) .
всеодно це нестільки рідкі випадкі , щоб люди які беруть інтероване відео, свідомо брали його для ігр, крім казуальних ... навіть так скажу, часто нема різниці у ціні між ноутбуком з дискретним відео початкового класу і інтегрованим ... різних виробників. Меньше 0,3% користувачів ноутбуків полізуть в таймінги :eek:
Навіть мені таке б в голову не прийшло :eek:
хоча я дужеее дотошно вибираю ПК і ноутбуки ... навіть товщину металу в корпусі ПК враховую, положення БЖ у корпусі, тип БЖ (APFC vs PPFC) його сумісність з УПС і т.д.
я чесно здивований Refery, - як кажуть респект і уважуха:) якщо він знає як правильно вистановити таймінги в різних БІОС залежно від типу памяти і її частоти, там чорт ногу зломить :eek:
Особисто я вважаю що тих 2% не варті того щоб возитися , це як прямоточний повітряний спортивний фільтр на сімейний універсал встановлювати

Refery

h7b6
Місто
UK
Телефон
101010111

filin, спасибо за респекты, но хочу просто обрисовать свою позицию. Люблю биос Авард в котором можно нормально поиграться с настройками, например не с целью разгона, а хотя б с целью даунгрейда в летнюю жару +36. Раньше думал, что биос феникс из разряда тупости, но НР меня просто поразил блин, зато мышь работает кагбы (хотя у меня блютузная и конечно биос мышь не видит) :)

Tabarik

Без ГМО
Місто
Київ
Телефон
Xiaomi Note 12 pro 5G

Что скажите о Dell как о производителе. Похвалите/поругайте желательно предметно.

Зверху