Saab

Заблокирован
Реєстрація
26.10.07
Місто
Kiev
Телефон
iPhone
Помогаем друг другу выбирать мобильные телефоны

Чтобы помочь Вам в выборе телефона, просьба составлять свои сообщения в виде списка требуемых параметров как указано ниже.
  1. Стандарт(ы) связи - GSM, UMTS, CDMA, GSM + UMTS и т. д.
  2. Приблизительная цена - 1000 грн, 200 $, 300 €, 1200-1400 грн.
  3. Операционная система - Android, iOS, Bada, Symbian, нет
  4. Тип телефона - обычный, камерофон, музыкальный, смартфон, не имеет значения
  5. Форм-фактор - моноблок, флип, раскладушка, сенсорный, qwerty, не имеет значения
  6. Размер экрана - более 4 дюймов, менее 2 дюймов, не имеет значения
Необязательные пункты[/U][/B]
  1. Предпочтительный(ые) производители - Samsung, Nokia
  2. Дополнительные пожелания - Wi-Fi, GPS, влагозащищённый корпус, нет
  3. Для кого предназначается телефон - мужчина 60, женщина 25, ребёнок 8
  4. Камера - более 10 мегапикселей, не имеет значения
  5. Батарея - более 2000 mAh
  6. Размеры - тоньше 9 мм
  7. Другое - любые другие пожелания приветствуются

Эталонная рекомендация 2016 - брать Xiaomi или Meizu.
Если денег мало - брать более дешёвые бренды типа Doogee, Bluboo, TLC и др., которые могут поломаться. Или взять фирменный бренд типа Samsung или LG за те же деньги, которые уже поломаны, а также изношены, глючны, на Андроиде 2012 года, 768 МВ ОЗУ, и со слабой батареей.
Если денег много - брать Samsung, но с вдвое худшими характеристиками, чем вдвое дешёвый Xiaomi/Meizu. И радоваться что телефон произведён в Китае именно на этом заводе, а не на соседнем как вышеупомянутые бренды. Ну или взять 2 штуки Xiaomi/Meizu, и один подарить жене/любовнице/сестре/другу.
Если нужен iPhone - брать iPhone.

Если что-то более конкретное - пиши, подберём
 
Причина: Часть шапки под спойлер
Останнє редагування модератором:
Реєстрація
24.11.08
Місто
Хмельницкий
Телефон
Xiaomi 12
Я би подивився на реакцію людей, якби цього всього г.мна не стало, а залишилися тільки S серія, Iphone та інші флагмани. На превеликий жаль не всі можуть собі дозволити придбати телефон за 1000 долларів.
 

MotoFun

Заблокирован
Реєстрація
24.02.24
Місто
Lviv
Я би подивився на реакцію людей, якби цього всього г.мна не стало, а залишилися тільки S серія, Iphone та інші флагмани. На превеликий жаль не всі можуть собі дозволити придбати телефон за 1000 долларів.
повторюсь, купувати користований айфон, зважаючи на його ціну і ціну ремонту, більший ризик ніж андроїда , бо в разі не належної експлуатації минулим власником попадаєш на дорогий ремонт, це як купити користований вбитий Мерседес s класу ( та просто мерседес). Якщо виявиться що його розбирали для заміни батареї, погано загерметизували, а після цього намочили і він окислювався кілька місяців. поставили гівняну не оригінальну батарею, а тільки такі і ставлять, і через рік її знову замінювати. Якщо яблуку вже Х років, як тому 7-8-10, то батарею там вже міняли купу разів, і скільки гвинтиків забули закрутити при заміні не відомо.Теж саме повторюсь про герметичність. Як казав мій знайомий , який на радіоринку ремонтував айфони, я поки навчився, то в мене з кожного залишалась купа лишніх запчастин, і десь починаючи з 5-ого за рахунком ремонту вже перестали залишатися лишні запчастини ))) бо я навчився ))). Ще раз не маю нічого проти айфонів. Якщо ви можете придбати новий айфон ( в плівочках запакований в оригінальну нову фірмову коробку) - купуйте. Щодо користованих, ну … хіба в родичів, або коли передають у спадок, як то кажуть - дарованому айфону в батарейку не дивляться .
Як результат - накупують користованих в підвалахремонтованих підмочених айфонів 64 Гб, які потім окисляться і перестануть працювати раптово, а потім кажуть що ваші айфони гімно )))
 
Реєстрація
24.11.08
Місто
Хмельницкий
Телефон
Xiaomi 12
MotoFun, iPhone це зовсім не гі.но, а нормальний добротний пристрій. Але і виділяти його з загальної маси схожих за класом телефонів особливо немає за що. Якщо ви до цього користувались флагманським пристроєм, то ніякого приросту хоча б в чомусь не побачите. А можливо й навпаки.
 

vatanas

Заблокирован
Реєстрація
26.01.24
Місто
Львів
Bester, дивно, але ви чомусь чи то не хочете, чи не можете зрозуміти що у фірми Apple принципово немає ніяких "класів", згідно яких одні, "бюджетні", пристрої гірші за якістю, а інші, "флагманські", кращі.
Ні, в них вони всі однакові за якістю проектування та апаратної збірки, також і програмного забезпечення.
А деякі моделі дешевші за флагманів лише тому, що в них бюджетніші комплектуючі застосовані (головним чином дисплеї).
 

dzidzio

Генерал Свинорильських Військ
Реєстрація
23.04.19
Місто
Волочиськ
Телефон
iPhone 14
Бо не у всіх є "потрійний лоточок" (2 SIM + SD-картка) і сканер пальця на задній частині.
Не розумію у чому принциповість мати сенсор саме ззаду.
Скоріше всього через те, що сенсор збоку (в кнопці розблокування) дуже часто спрацьовує без необхідності. Як би ти не взяв телефон в руку - на сенсор попаде кусок якогось пальця, і через пару таких "ложних" спрацювань, сенсор блокується, і приходиться вводити пароль замість відпечатка. В сенсорі ззаду ймовірність таких "ложних" спрацювань менша.
Ну принаймні такий юзер-експірієнс в мене, яблуковода з FaceID. Можливо, в трушного відровода за роки виробляється якийсь спеціальний хват, для уникнення "ложних" спрацювань))
 

vatanas

Заблокирован
Реєстрація
26.01.24
Місто
Львів
сенсор збоку (в кнопці розблокування) дуже часто спрацьовує без необхідності. Як би ти не взяв телефон в руку - на сенсор попаде кусок якогось пальця, і через пару таких "ложних" спрацювань, сенсор блокується,
dzidzio, знаю людину з таким смартом, у якої вже майже два роки експлуатації з тим жодних проблем.
Мабуть, технологія за кілька років суттево рушила вперед, бо згадую як сам був незадоволений працею Touch Id на айфонах, а людина на цілком бюджетному самсунгу з обладнанею ним крихітною боковою кнопкою включення не має жодних проблем з тою функцією.
 

dzidzio

Генерал Свинорильських Військ
Реєстрація
23.04.19
Місто
Волочиськ
Телефон
iPhone 14
vatanas, я місяць тому ходив з смартом з таким датчиком 2 тижні, це було пекло. До цього я думав що датчик вбудований в бокову кнопку - це круто. Вже за пару днів хотілось той датчик вимкнути взагалі, але не получилось, бо тоді gpay не працює((
Я думаю, що причина того "що деяким людям ок" - просто в тому, що вони просто не мали іншого досвіду. Моїй бабулі було ок садити 20 соток картоплю вручну під городник, доки дід не купив мотоблок. Виявляється, можна не стояти раком тиждень, щоб посадити/викопати картоплю, і то було не ок. Так само з датчиком збоку)
 

vatanas

Заблокирован
Реєстрація
26.01.24
Місто
Львів
dzidzio, та ні, я й сам дивувався. Але людині справді цілком комфортно.
Міркую що то з фізіологічними особливостями пов'язане, вологістю шкіри чи природньою чіткістю папілярного малюнку пальця.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
26.06.20
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
датчик вбудований в бокову кнопку - це круто.
так і є. В мене збоку в конпці живлення на мото і мені дуже зручно. Досить рідко натискається помилково. До того мала самсунг з датчиком спереду, то там так в кишені бувало натискала, ну і ще малий племінник заблокував був раз, бо йому подобалося як воно світиться. 🙄
А до того була Нокія з датчиком ззаду- це найбільш незручне для мене. Кожен раз як брала телефон до рук треба було зсувати пальцями вниз, бо недоставали, а потім пересувати руку в норм режим. В результаті просто поклала графічний ключ, бо задовбалася.
 
Реєстрація
04.03.23
Місто
Kyiv
Треба три однакових бюджетних смарта, ємна батарейка та швидка зарядка,нфс та мінімум 64 ГБ пам'яті
 

MotoFun

Заблокирован
Реєстрація
24.02.24
Місто
Lviv
redmi 9 pro 2020 v= poco m6 pro 2024
оце прогресс… точніше його повні відсутність …або регрес
різниця є тільки : вид дисплею , розмір 3-4 мм , вага 30-40 грам, швидка зарядка, новий андроід, ну оптична стабілізація камери ( але як вона працює хз я не експерт) …
процесори однакові , старий снап навіть 4к пише
Хто там каже що андроід на 1-2-3 роки , так от бачим що 4 роки і це тільки початок для бюджетного redmi з 2020ого
 

MotoFun

Заблокирован
Реєстрація
24.02.24
Місто
Lviv
Прошу консультації чи поради.
Підібрати смартфон для невибагливої людини.
Бюджет теж мінімальний в районі 4500 гривень.
В пріоритеті - нормальний динамік, нормальний мікрофон, нормальний екран, гарна батарея в сенсі автономності. Камера не важлива, якась буде, та і добре.
В пошуку дивився такі варіанти:
Сяомі Редмі 10 2022 (Helio G88)
Сяомі Редмі 10С (Snapdragon 680)
Сяомі Редмі 12С (G85)
Poco 5M (G99)
Всі 4/64
Можливо є щось краще, то буду вдячний за пораду.
Чого саме ці варіанти:
- Ну навіть в цій темі радять Сяомі в шапці :)
- Наче не зовсім "овочеві" телефони.
- Всі можуть бути з NFC. Пункт не важливий, але ця функція точно не заважатиме.
- Принаймі Лайфсел обіцяє на них VoLTE та VoWiFi. І висока ймовірність, що вони таки будуть без танців з бубном. Це теж пункт не обов'язковий. Але заради справедливості теми про ці послуги від ЛС та КС на форумі без дописів не залишаються. :) То якщо є можливість, щоб було, то най буде.
- Тут не впевнений, але вони ж агрегацію мають підтримувати(?). Теж непогано, але не обов'язковий параметр.
- Ну і це не всілякі дугі, окітели, куботи та інші інфінікси. Нічого проти них не маю, але якась недовіра до них є.

Наперед дякую за слушні поради.

P.S. Колись мені тут порадили Realme C21Y. То я задоволений. Але в мене RMX3261. З Unisoc T610 та NFC. 4/64. Все працює, все нормально. ( Крім ВоЛТЕ :))) Але потім бачив в продажу і без NFC, і 3/32, і на Helio G35, що в Антуту 150к набирає проти 250к у Т610.
Та і зараз не так просто 3261 знайти, та і за 4500 може ж кращі варіанти знайдуться. ;-)
ломбарди, уцінка - дуже класні варіанти звісно завжди треба порівнювати ціни з hotline.ua або ek.ua і дивитися на дату випуску.
Post automatically merged:

До цього був Mi9t. Відпрацював 4,5 роки без проблем. Вирішив оновитись. Взяв Xiaomi 12 Lite. Раніше якось більше було радості від нових девайсів, а зараз псіхую, що у всі додатки треба заходити + налаштовувати телефон. Мабуть, старію. Але більше всього бісить виріз під камеру на екрані. Є якісь моделі Xiaomi(глобальні версії), щоб камеру не було видно на екрані, або щоб виїзджала, як на Mi9t?
завжди в меню телефону вибираю функцію приховати
 

Dawn

Nokia - Connecting People
Реєстрація
02.09.17
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Використовую iPhone 8 plus з 2017 року. На борту 3Gb. По цей день не відчував жодних проблем з недостачею памʼяті. Що ви там крутите на тих телефонах, незрозуміло.
В мене з 2015 року в телефонах 64 Mb оперативки i цілком вистачає (Nokia 301/515). Heap пам'яті, щоправда, малувато, коли в iнетi з Opera Mini mod - 2 Mb всього, але якось викручуюсь)
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Selianka, шановна (щиро!), ну може там ще є смартфон або 2. Диверсифікація, так би мовити. Ось пишу з Мото G9+ - а ось там лежать нагодовані G5+ (старий вже дід) та зовсім старезні Nokia 2730 та LG A390. І кожному є що робити, кожен з них їсть заряд акума не задурно. :cool: Не треба так ригорично, мила пані... :cool:
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro

Dawn

Nokia - Connecting People
Реєстрація
02.09.17
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Dawn а в темі про сантехніку ти теж розказуєш, який в тебе класна вигрібна яма з двома кілочкамм на городі? :rolleyes:
Співчуваю, якщо ти цим пишаєшся ...

"У мєня такоє мнєніє, єслі чєловєк нє любіт поезію, он сам сєбя обкрадиваєт, мнє жалко такого чєловєка!"
(с)

От цікаво, людям, які досі знімають на плівку чи слухають вініл ти теж співчуваєш? Чи тих, хто слухає мінимал техно замість оркестрової музики? От в мене друг, начальник пожежної станції у військовій частині, їздить на Ланосі і заправляється газом, хоча грошей в нього вистачає щоб мати іномарку, але просто йому зручно саме на Ланосі. Ти йому теж співчуваєш?

Крихітко, запам'ятай, що немає в цьому світі "правильних" музики/кінематографу/техніки чи інших речей, бо все це виключно діло смаку та вподобань. І якщо ти та деякі інші будете з такою зневагою відноситись до людей, не схожих на себе, не поважати та не приймати їхні маленькі відмінності, то чи шлях вам до ЄС, де всі рівні?.. Подумай про це. Міцно подумай. І вичавлюй з себе цей совок уже.
 

AngryDen

Перфекціоніст
Реєстрація
23.12.14
Місто
Дніпро - Запоріжжя
Телефон
Xiaomi
От цікаво, людям, які досі знімають на плівку чи слухають вініл ти теж співчуваєш? Чи тих, хто слухає мінимал техно замість оркестрової музики?
Не плутайте техно-вінтаж з технофобією.
Я можу слухати вініл та одночасно на смарті робить заказ сільпо-доставки..
 

Dawn

Nokia - Connecting People
Реєстрація
02.09.17
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
AngryDen, а менi не треба доставка, пiшов у магазин, мені так більше подобається. Ну агов, це ж знову-таки "вкусовщіна") Хтось суміщає, хтось консерватор, хтось модерновий техно-гік. Кажу ж, всі ми різні, але тим не менш рівні. Якщо мені щиро подобається щось вінтажне і мене влаштовує, то чи привід це кепкувати з мене? От якби я сюди в тему про рації прийшов писать, то так, не в тему і пані Селянка має право закидати мене помідорами. А так і в мене мобільний телефон і у вас, просто у вас більше наворотів, у мене менше.
Чи може і в темі про авто можна писати лише про сучасні мерси і бехи, а про Ланос треба мовчать, бо це не модно?
А якщо я люблю класичний пиріжок з м'ясом, а не сучасні бігмаки? Я старий пердун і геть звідси?
Ось я про що.
 
Зверху