Вибір пральної машини

Місто
Запорожье
Опираясь на свой опыт эксплуатации и общение с мастерами, в целом скажу:
- нет разницы в надежности вертикалок и фронталок;
- чем современнее машина, тем хуже качество. Сейчас 5 лет до ремонта - это хороший показатель;
- качество "супербендов" (Миле, Баукнехт) выше, но тоже уже не абсолютно. Плюс высокая цена и проблемы с запчастями. Некоторые детали продаются только в составе более крупного узла;
- к покупке рекомендуется LG direct drive или отремонтированная б/у машина (она ремонтопригодна, и в наличии почти все запчасти даже на 20-летние);
- к покупке не рекомендуются машины с сильно развитыми электронными функциями. Низкая надежность и необходимость в высококвалифицированном сервисе на уровне регионального представительства. Даже авторизованные сервисы из областных центров отсылают блоки управления в Киев (итого срок ремонта 60 дней);
- если машина стоит в ванной комнате, сильно гниет корпус из-за повышенной влажности.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Місто
Одеса
если машина стоит в ванной комнате, сильно гниет корпус из-за повышенной влажности.
Интересно почему раньше в той же ванной комнате старая, предидущая машинка не гнила
Что-то таки делали лучше, лет 20 назад

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
если машина стоит в ванной комнате, сильно гниет корпус из-за повышенной влажности.
Интересно почему раньше в той же ванной комнате старая, предидущая машинка не гнила
раньше в ванной комнате воды небыло.

Місто
Одеса
ПотапаПапа, 🤦🏻 а где ж она была ? В спальне ?
У меня есть личный пример, на кухне стиралка стоит. И вот текущей стиралке года 3-4, уже ржавеет, а старая простояла лет 15, и так и поломалась, в нержавом состоянии

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
цинкували внутрішню сторону корпусу краще.
Хоча арістони і раніше цинкувались не дуже, підгнивали нижній частині зі сторони лотка.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Хоча арістони і раніше цинкувались не дуже, підгнивали нижній частині зі сторони лотка.
В мене Аристон Маргарита 636ТХ відпахала 20 років (з 1998р); нічого не поіржавіло - відламалась хрестовина барабана.

P.S. Але ж це був ще ТОЙ Аристон - італійський та з механічним керуванням.

Горбунков

Семён Семёнович
Місто
Киев (Оболонь)
Телефон
4G
Питання вибору пральної машини для мене залишається відкритим. Щось треба терміново купити. Якщо почитати тут повідомлення, то треба купувати пральну машину б/в, причому чим старше, тим краще. :ROFLMAO:

Miele - це ім'я якісного товару чи понтів для багатих?

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Щось треба терміново купити
Епоха якісних товарів, розрахованих на десятирічча (причому це слово у множині), вже закінчилася. Всюди, в будь-якому сегменті. Виробникам потрібно продавати весь той хлам, який вони виробляють. Ніхто вже не буде випускати "вічний" товар. Відпрацюв 5 років - чудово, більше - вже йде шикарним бонусом. За 5 років корпус не прогниє наскрізь, хоч ви його у ванну з водою поставте. Швидше сальник накриється, потягнувши за собою підшипники, або якась шлангочка трісне, заливши плату керування. Чи десь гумовий о-рінг пересохне, підкапуючи на монтажну пластину, яка згніє і вся начинка висипеться назовні.
Радіатори іменитого кермі, які я купував на початку нульових - стояли до кінця без цяточки рижика. Ті, що купував 5 років - навіть у спальнях, вже почалася фарба відшаровуватися знизу, на кухні - почалася іржа, у ванній - вже ржавіє повним ходом знизу.
Механіка-електроніка працює - на корпус закриваємо очі.

Місто
Одеса
то треба купувати пральну машину б/в, причому чим старше, тим краще. :ROFLMAO:
Ніхто тут таких порад не давав
Це майстри при ремонті люблять казати таке
Що у вас погана, продайте її комусь (можна і мені за коаійки), а купіть в мене суперове бв 😂
Радіатори іменитого кермі, які я купував на початку нульових - стояли до кінця без цяточки рижика. Ті, що купував 5 років - навіть у спальнях, вже почалася фарба відшаровуватися знизу, на кухні - почалася іржа, у ванній - вже ржавіє повним ходом знизу.
треба чугунні повертати 😂 ото якість була

Місто
Одеса
Паук, але років за 70
SeLena, ну десь так
Я жартував
Звісно що чавун вже дуже не сучасний вибір
Post automatically merged:

Але якщо вони стоять - то не факт що треба бігти їх міняти на щось
Працює собі і працює
Звісно ще багато залежить від системи опалення як такої
Але це вже від пральних машин ми відходимо

Місто
Чернигов
Питання вибору пральної машини для мене залишається відкритим. Щось треба терміново купити. Якщо почитати тут повідомлення, то треба купувати пральну машину б/в, причому чим старше, тим краще. :ROFLMAO:

Miele - це ім'я якісного товару чи понтів для багатих?
Порада від Паук дуже слушна. Розраховувати на те, що сучасні виробники роблять техніку, яка буде працювати десятиліття не варто. Тут вам напишуть люди практичні, в яких стиралки працюють по 20 років, бо на них з нержавійки робили запчастини. Зайдіть, наприклад, на Розетку, виберіть в фільтрах потрібні параметри: бренд, суму тощо, та читайте відгуки.

Місто
Львів
Розраховувати на те, що сучасні виробники роблять техніку, яка буде працювати десятиліття не варто.
Судячи з Вашої логіки, виробник, котрий запустить в виробництво пральну машину з 1,5 мм. сталі з подвійною оцинковкою, повністю на механіці і суперякісними копмлектуючими озолотиться, адже світ чекає пральну машину, котра буде без поломок працювати 20 років? Ні, це не так, життєвий цикл побутової техніки скорочується, про що чудово знають виробники. Жителі основних ринків (Европа, США) з кожним роком більше віддають перевагу орендованому житлу і не схильні інвестувати в побут, простіше купити щось дешевше до наступного переїзду через 2-3 роки.

Ті, кому 40+ пам'ятають, що було 20 років тому. Бакс "по 5", зарплата 600-700 грн., вартість пральної машини 400$. З того часу бакс просів на 67%, зарплати виросли, а пральна машина далі 400$. Якщо раніше купівля пралки це була сімейна подія, яка планувалась довший час, то тепер просто ідеш в магазин і купуєш.

Місто
Одеса
Ні, це не так, життєвий цикл побутової техніки скорочується, про що чудово знають виробники.
Так що перше яйце чи курка ?
Життєвий цикл якраз і скорочується, тому що саме виробники його і скорочують
Що побутової техніки, що автівок ітд
Чомусь двигуни мільйонними вже теж ніхто не робить

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
В США і Європі популярними в багатоповерхівках є пралки загального користування. А в будинках, ніби, вже з пралкою здають в оренду.

Зверху