Місто
Одесса
Телефон
iPhone 12 Pro Max
А щоб витягнув 25 правил IP фільтрації)))
в тому ж Микротіку можно одним правилом зробити "важко" роутеру )) Обсяг ram для роутера - це кількість з'єднань, або тимчасове якесь зберігання, наприклад кеш маршрутів. Правила firewall завантажують cpu
"Оперативную память (ОЗУ/RAM) на MikroTik (RouterOS) в основном нагружают
большое количество активных соединений (Connection Tracking), сложные правила Firewall (особенно Layer7), VPN-туннели, частые запросы к DNS, а также работа кэша (веб-прокси) и логирование."

Зараз у мене 134,4 МБайта задіяно. І це підключен тільки ноутбук по шнурку і смарт по ві-фі. Так що більше памʼяті все ж краще.

Останнє редагування:
Місто
Харьков
Оперативную память (ОЗУ/RAM) на MikroTik (RouterOS)
на моем hap ac^2 свободно 50 из 128мб. Настроено не много, правил 30 ipv4 и 25ipv6, настроены простые очереди, да и так по мелочи. Обслуживает около 10-15 устройств. Больше конечно раздражает 16Мбайтная флешка - это боль.
Post automatically merged:

Зараз у мене 134,4 МБайта задіяно.
це на микротику ?

Місто
Одесса
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Зараз у мене 134,4 МБайта задіяно.
це на микротику ?
Так на 4011 що з Wi-Fi.
Post automatically merged:

на моем hap ac^2 свободно 50 из 128мб. Настроено не много, правил 30 ipv4 и 25ipv6, настроены простые очереди, да и так по мелочи. Обслуживает около 10-15 устройств. Больше конечно раздражает 16Мбайтная флешка - это боль.
У меня еще тестовый hap ax2. там 1 гиг оперативы и 128 Мбайт Flash NAND. Вещь!!!!

Місто
Київ
Телефон
Motorola Edge 40
В мене на Флінт 2 стоїть :
- nano-full
- iPerf3
- openssh-sftp-server
- luci-i18n-bcp38-ua
- luci-i18n-banip-ua
- luci-i18n-adblock-ua
- tcpdump-mini

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
S25U | OP6T
наскільки безпечні всілякі сяомі, кінетики, тп-лінки з точки зору, наприклад, створення бот-нету?
ось приблизно це я мав на увазі:

🇺🇸США заборонили імпорт усіх іноземних споживчих роутерів через загрозу національній безпеці.
Федеральна комісія зі зв'язку США (FCC) оновила свій охоплений список, внісши до нього всі споживчі роутери іноземного виробництва.
Відтепер заборонено імпорт, маркетинг і продаж нових моделей роутерів, вироблених за межами Сполучених Штатів. Під заборону потрапляють пристрої таких популярних брендів як TP-Link, Netgear, Asus, Xiaomi, Eero та інших.

Підставою для заборони стала національна безпека — FCC визнала іноземні роутери вразливістю в ланцюжку постачань, яка може бути використана для шпигунства та кібератак на критичну інфраструктуру.

Заборона стосується лише нових пристроїв. Раніше придбані роутери можна продовжувати використовувати. Винятки з нових правил можливі лише за спеціальним дозволом від Міністерства оборони або Міністерства внутрішньої безпеки.

• Like
Реакції: izon
Зверху