Вода, яку ми п'ємо (фільтри, картриджи)

krebs83

Заброньований ухилянт
Місто
Вінниця
Телефон
Xiaomi 12 Lite
EvgenyTar, а чотириходовий клапан розбирав? Там 2 гумових "мембрани" стоять. Може якась порвалась. У мене було таке разів 3. Мембрану промивав? Це як? :) Промивка? Ти ж розумієш, що вся вода іде через мембрану і тим вона фільтрується. У мене є можливість пустити воду через фільтри, мимо мембрани, щоб вугільний пил після встановлення нових фільтрів не забив мембрану. Якщо 200, то міняй мембрану. Скоріше всього у тебе забилась мембрана вугільним пилом після заміни фільтрів.

Останнє редагування:

Roman_UA

linux user
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
У мене є можливість пустити воду через фільтри, мимо мембрани, щоб вугільний пил після встановлення нових фільтрів не забив мембрану
я це завжди роблю перед монтажем останнього фільтра (вставляю 5мкм, вугільний, пускаю воду для промивання, а потім вже 1мкм і закриваю останню колбу). Цікаво, як саме реалізована така можливість спеціально?
Майстер, що встановлював, так порадив робити

krebs83

Заброньований ухилянт
Місто
Вінниця
Телефон
Xiaomi 12 Lite
Цікаво, як саме реалізована така можливість спеціально?
ні, так було реалізовано виробником фільтра. Стоїть кран перед мембраною поворотний - в одну сторону вода іде в мембрану, в іншу - в каналізацію. Коли сестрі купляв уже іншого виробника, то спитав, чи є там такий кран, то сказали, що нема, потрібно від'єднувати трубку перед мембраною і так промивати після встановлення фільтрів

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
Мембрану промивав? Це як?

у меня в обход ограничителя потока стоит краник, который можно открыть, и вода через мембрану прямотоком в канализацию пойдет
Принцип - на видосике.
У мене є можливість пустити воду через фільтри, мимо мембрани, щоб вугільний пил після встановлення нових фільтрів не забив мембрану
У меня такого нет, но я литров 20 слил, правда не после установки 2-х фильтров, а всех трех.
Гляну на 4-х ходовой клапан, но у меня тоже подозрение, что что-то с мембраной...

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
вугілля пресоване, вугілля гранульоване
Это точно не "занадто"? Такой набор фильтров понятен для проточного фильтра, а для осмоса как-то многовастенько...
Это так, как предположение.

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
поліпропілен 5 мкм, вугілля (хз яке), поліпропілен 1 мк
Это больше похоже на набор для осмоса. PP5, GAC, PP1. Есть конечно "улучшенные" наборы для осмоса(PP5, GAC, CTO), которые идут для тройного фильтра. Но я не понимаю сути этой улучшенки. Два угольных фильтра по стоимости равны стоимости мембраны(не супер-пупер-мега класса). Я названия беру из экософтовской номенклатуры...

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Який сенс ставити 1мкм після вугілля (до мембрани)? Пил відловлювати? Так після проливки пари відер його не буде... Натомість усе, що проскочить перший фільтр, сяде у вугіллі...
Для "неосмосу" зазвичай йде 20/10/5мкм (в залежності від якості жижі на вході, може бути скіпнутий) - 1мкм - вугілля - чашка

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
Для "неосмосу" зазвичай йде
Не ради спора, просто приведи пример такой обычной последовательности. Ну там на продающийся комплект из 3-х фильтров. Там обычно указана последовательность. Я для осмоса вижу 5-уголь-1, ну или 5-уголь-уголь. Для "неосмоса" два со смесями, третий уголь, или 5мкм-уголь_гранулированный-уголь_пресованный, возможно еще есть варианты...

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Хм, зараз дійсно так, 5-активоване-пресоване (або всяка фігня типу наносрібла). Або рр-пом'якшувач-вугілля.
Певно перед маркетолухами завдання більше вугілля продавати. Раніше воно було останнім перед чашкою...

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
именно против остатков таких веществ на поток пермеата производители ставят угольные постфильтры с кокосовым углем, исключительно с кокосовым
Вот ты скопипастил, но не вчитался в текст. Именно постфильтры. Т.е. вода прошла очистку, собралась в накопительном бачке и уже оттуда идет на краник через постфильтр. А разговор шел о наборах фильтров до мембраны.

krebs83

Заброньований ухилянт
Місто
Вінниця
Телефон
Xiaomi 12 Lite
Вот ты скопипастил, но не вчитался в текст. Именно постфильтры. Т.е. вода прошла очистку, собралась в накопительном бачке и уже оттуда идет на краник через постфильтр. А разговор шел о наборах фильтров до мембраны.
В мене після 3 фільтрів вода проходить через постфільтр, потім в бак. А з бака в кран

Місто
Харків
В мене після 3 фільтрів вода проходить через постфільтр, потім в бак. А з бака в кран
По органолептике правильнее пост фильтр ставить после бака, до крана. Мембрана в баке может давать привкус резины, да и бактериальная пленка в баке может давать привкусы воде.

Місто
Харків
Який сенс ставити 1мкм після вугілля (до мембрани)? Пил відловлювати? Так після проливки пари відер його не буде... Натомість усе, що проскочить перший фільтр, сяде у вугіллі...
Смысл в том что версии фильтров и комплектов где в предфильтре идет PP5-CBC-PP1 это фильтра для не хлорированной воды (скважины и т.д.), где мало органики, а может быть глинистая составляющая или для слабо хлорированной воды с низким содержанием органики (тогда PP1 в третьей колбе идет просто как дешовый заполнитель). Фильтра с двумя углями идут на сильно хлорированную воду с большим количеством органики и большим количеством летучей хлорорганики для которой мембрана осмоса "прозрачна".

krebs83

Заброньований ухилянт
Місто
Вінниця
Телефон
Xiaomi 12 Lite
По органолептике правильнее пост фильтр ставить после бака, до крана. Мембрана в баке может давать привкус резины, да и бактериальная пленка в баке может давать привкусы воде.
Подивився, дійсно постфільтр стоїть перед краном. Чомусь думав, що після мембрани

Місто
Харків
krebs83, а яка в тебе послідовність фільтрів перед мембраною?
Поліпропілен, вугілля пресоване, вугілля гранульоване
Хорошие карбон блоки намного эффективнее фильтруют и имеют намного больший ресурс по сравнению с насыпными GAC картриджами. Производители фильтров ставят карбон блок и насыпной только что бы избавится от лишних вопросов от потребителей. Если поставить два карбон блока то начинаются вопросы "почему два одинаковых", "наверное это плохие картриджи что их нужно два", "производитель разводит" и т.д.

Зверху