Вчись розмовляти з колекторами!

monter

Україна понад усе!
Реєстрація
22.07.09
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Колектори дали задню: ...
Думав, може сусід вже виплатив борг, бо "мої" затихли, кілька днів не дзвонили, але ж ні, сьогодні знову 2 рази турбували.
Не виплатив, деяких сусідів досі кошмарять
 

romrom

@romrom777
Реєстрація
14.06.11
Місто
Харьков
от банальной гугловой звонилки до более продвинутых вариантов
можна детальніше? Бо вже в чорному списку 48 номерів... Ще й Водафон відмовився блокувати ці номери за спам (
В самой обычной гугловой звонилке
что такое "гугловая звонилка" ?
 

vlad_g

Старший ухилянт
Реєстрація
06.11.09
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
Реєстрація
06.08.16
Місто
Киев
Оупендатабот порадовал новостями:
Привіт! З 14 жовтня колектори мають працювати по-новому ☝️

Тепер звертатися з питань стягнення боргу до позичальника може тільки кредитор або колекторська компанія, яка включена до спеціального реєстру НБУ 🏦

Тобто, якщо до вас телефонує колектор із компанії, якої немає в реєстрі — його дії незаконні! 🙅

Якщо у вас виникли проблеми з колекторами, ви можете подати скаргу до НБУ в Опендатаботі 👇
Хех, шото я сомневаюсь шо коллекторы умерят свою активность
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

НБУ оштрафував колекторську компанію за неетичну поведінку
Сума штрафу - 76 500 гривень.


Національний банк України оштрафував колекторську компанію "Глобал кредит" за порушення вимог щодо етичної поведінки, визначених у статті 25 закону України "Про споживче кредитування".

Про це повідомляється на сайті НБУ.

"До ТОВ “Глобал кредит” Національний банк за друге встановлене порушення вимог щодо етичної поведінки застосував захід впливу у вигляді накладення штрафу в середньому розмірі 76 500 гривень", - йдеться в повідомленні.

Раніше, 21 грудня 2021 року, щодо "Глобал кредит"вже був застосований захід впливу за недотримання вимог щодо етичної поведінки (вимог щодо взаємодії зі споживачами під час врегулювання простроченої заборгованості).
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Рада заборонила колекторам стягувати кредити з учасників ЗСУ, ТрО, їхніх родичів та ВПО
За закон проголосували 302 парламентарі.

Верховна Рада України на засіданні 27 липня прийняла в цілому закон 7414 про заборону про внесення змін до Закону України "Про споживче кредитування" щодо врегулювання простроченої заборгованості на період дії воєнного та надзвичайного стану.

За закон проголосували 302 парламентарі, передає кореспондент LB.ua.

У пояснювальній записці зазначається, що держава зобов’язана забезпечити соціальний захист громадян України, які захищають суверенітет та територіальну цілісність України. А також членів їхніх сімей та їх найближче оточення, що дозволить таким особам зосередитись на якісному виконанні свого військового обов’язку та бойових завдань, поставлених військовим командуванням України.

Мова йде про такі категорії осіб:

  • військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які проходять військову службу на території України;
  • військовослужбовці, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням військової служби, чи внаслідок захворювання після звільнення їх з військової служби, пов'язаного з проходженням військової служби;
  • члени сімей військовослужбовців, які загинули, померли чи пропали безвісти;
  • особи, які перебувають у полоні, особи, з якими втрачено зв'язок, особи, зниклі безвісти.
Законом у період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та протягом шести місяців після дня його припинення або скасування новий кредитор, колекторська компанія, фізичні та юридичні особи, залучені на договірних засадах кредитодавцем, до безпосередньої взаємодії зі споживачем, його близькими особами, представником, спадкоємцем, поручителем або майновим поручителем, третіми особами додатково зобов’язані дотримуватися таких вимог щодо етичної поведінки:

  • не взаємодіяти за власною ініціативою зі споживачем, який у передбачений цим пунктом спосіб повідомив про свою належність до однієї з категорій, передбачених частиною першої статті 3 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей";
  • не взаємодіяти за власною ініціативою з близькими особами, представником, спадкоємцем, поручителем або майновим поручителем споживача, зазначеного у підпункті 1 цього пункту, третіми особами, взаємодія з якими передбачена договором про споживчий кредит такого споживача та які надали згоду на таку взаємодію.
Споживачі, які належать до однієї з категорій за Законом України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", та мають бажання припинити взаємодію з кредиторами та колекторами, повинні повідомити їх про свою належність до однієї з категорій на адресу електронної пошти кредитодавця або нового кредитора.

"Кредитодавець, новий кредитор, колекторська компанія, фізичні та юридичні особи, залучені на договірних засадах кредитодавцем, «припиняють врегулювання простроченої заборгованості невідкладно з моменту отримання ними такого повідомлення", – написано в законопроєкті.
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
...в основном 2-симочном смартфоне лайфовская симка стоит в режиме "LTE only" (т.е. дозвониться на нее в принципе нельзя - пока). Так было задумано. Вчера понадобилось на пару дней перевести этот номер в обычный режим - и посыпались обзвоны с разных номеров коллекторов, ищущих какого-то мифического чувака. Этот номер известен только: а) военкомату; б) Монобанку; в) Нафтогазу. Обзвон по массиву номеров - или-таки человеческий фактор в пп. а)-в) ?
 
Реєстрація
22.08.16
Місто
Киев , Деснянский район
Телефон
6s+ 2/32

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Зверху