Глюки Vodafone

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Інформація про роботи на мережах стільникового та фіксованого зв'язку: www.vodafone.ua

Причина: актуалізована інформація в шапці
Останнє редагування:
Місто
Хмельницький
Ларисо, попередження: термін дії вашого номера 38095...... закінчується 31.01.2026! Номер буде заблокований: ви не зможете телефонувати, користуватися інтернетом, накопичені бонуси згорять. Продовжіть термін дії номера ще на рік - поповніть рахунок від 5 грн.
чтото новенькое? уже за год заранее пугают?
І кожного дня будуть нагадувати.

Місто
Вінниця
Телефон
MI 14T Pro
Ліг сайт Vodafone

Вкладення

• Screenshot_2025-01-23-14-41-59-636_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-23-14-41-59-636_com.android.chrome.jpg
    48.6 КБ · Перегляди: 54
Місто
Днепр
Ларисо, попередження: термін дії вашого номера 38095...... закінчується 31.01.2026! Номер буде заблокований: ви не зможете телефонувати, користуватися інтернетом, накопичені бонуси згорять. Продовжіть термін дії номера ще на рік - поповніть рахунок від 5 грн.
чтото новенькое? уже за год заранее пугают?
І кожного дня будуть нагадувати.
захожу в детали номера- пишет термин действия 31.01.2026
номер не пополнялся-откуда такая дата?

Місто
Київ
А у всіх на Vodafone безкоштовний інтернет? У мене тариф Vodafone Light+, раніше був Yezzz. Жодного разу абонплату не вносив. Але у мене працює інтернет, правда швидкість дуже маленька десь 0,5мбіт

razor

место под рекламу
Місто
Винница
Телефон
xiaomi mi 11 ultra
Місто
Chernihiv
За повідомлення в RCS-чаті взяли 50 копійок, підписавши це як послуга `IP-SMS` Дивно, думав це безкоштовнро все :) Хоча повідомленнь було декілька і з не одним абонентом. Гроші списують незрозуміло випадково....

Місто
Київ
Телефон
Samsung A55 (KS & Vf)
SimonPegg, IP-SMS це звичайна смс в LTE. Дивіться налаштування RCS, там є пункт надсилати звичайне смс при не можливості відправити RCS. Можливо у Вас активоване.

Місто
Chernihiv
там є пункт надсилати звичайне смс при не можливості відправити RCS
Так, знаю про це, але я відключив, та знов зняло після цьго. Та ще й так по хитрому :) Відправляю два повідомлення, мені показує що вони не доставлені, та і про RCS вже нема інфи. Зв'язуюсь з людиною якій відправив, вона каже що відключив в себе цю функцію, і моїх повідомленнь нема ні вякому вигляді. Та активує в себе RCS для тесту, повідомлення відразу надійшли і в мене теж відмітились прочитаними. Тож судяфчи з усього доставка була явно не в нативному СМС а rcs. Але водафон знов зняв два рази по 50 копійок. Наперсточники :)

Вкладення

• photo_2025-02-01_18-04-16.jpg
    photo_2025-02-01_18-04-16.jpg
    90.2 КБ · Перегляди: 36

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 14T
Спробував заради тесту з ВФ - відправилось RCS, нічого не знялося. Шукайте в себе в налаштуваннях, схоже що у вас все ж через СМС відправилося

SDA

Місто
Чернігів
Телефон
Samsung A52 (VF+KS)
SimonPegg, я звісно можу помилятися, але завжди був впевнений що це налаштування працює тільки для ситуації, коли почалося набиратися RCS, а потім почалося щось не так. А ось коли в момент початку набору тексту вже є щось не так і нема доступу до серверів, то програма починає формувати безпосередньо смс і це не відключається. До того ж відновлення зв'язку не змінює тип формування поточного повідомлення. Потрібно тільки перезаходити.
При початку набору треба уважно дивитися на текст пропозиції (RCS або Текстове повідомлення) для повідомлень Google або колір кнопки відправки для повідомлень Samsung.

Місто
Chernihiv
SimonPegg, я звісно можу помилятися, але завжди був впевнений що це налаштування працює тільки для ситуації, коли почалося набиратися RCS, а потім почалося щось не так. А ось коли в момент початку набору тексту вже є щось не так і нема доступу до серверів, то програма починає формувати безпосередньо смс і це не відключається. До того ж відновлення зв'язку не змінює тип формування поточного повідомлення. Потрібно тільки перезаходити.
При початку набору треба уважно дивитися на текст пропозиції (RCS або Текстове повідомлення) для повідомлень Google або колір кнопки відправки для повідомлень Samsung.
Звучить як виправдання від опсоса :))))

SDA

Місто
Чернігів
Телефон
Samsung A52 (VF+KS)
Звучить як виправдання від опсоса :))))
Просто колись трохи неприємно попав через ці нюанси. Глибше дослідив і зрозумів, що явно крива реалізація якою прогнозовано користуватися практично неможливо. Бо:
1) Відправка повідомлення в пріорітеті ніж шлях яким воно буде відправлено. Щось неподобається і йде режим звичайних СМС.Ось, наприклад, додав скріншоти того на що треба дивитися щоб зрозуміти який тип повідомлення початково буде формуватися (для додатку Самсунга синій колір кнопки відправки це RCS);
2) сесія RCS на серверах можуть зберігається досить тривалий час, а сама реєстрація неконтрольована і залежить від встановленої Sim за замовчуванням. Змінив Sim за замовчуванням і є великий шанс, що через деякий час RCS буде вже на цій Sim. Що буде з повідомленнями в перехідний період для мене залишилося питанням. І тільки зараз почалось впровадження RCS одразу на 2 картах, але дуже обмежено.
Зроблено так через бажання підкормити операторів чи через те, що у розробників інші реалії складно сказати.

Вкладення

• Screenshot_20250201_225242_Messages.jpg
    Screenshot_20250201_225242_Messages.jpg
    21.6 КБ · Перегляди: 27
  • Screenshot_20250201_225308_Messages.jpg
    Screenshot_20250201_225308_Messages.jpg
    26.6 КБ · Перегляди: 27
  • Screenshot_20250201_225400_Messages.jpg
    Screenshot_20250201_225400_Messages.jpg
    29.8 КБ · Перегляди: 27
  • Screenshot_20250201_225424_Messages.jpg
    Screenshot_20250201_225424_Messages.jpg
    34.9 КБ · Перегляди: 27
Місто
Chernihiv
З відображенням все ясно, +- і в мене так, то я точно не помилвся і набирав та відпроавляв саме rcs. Але от на стороні прийому було відключено rcs. Сира ще штука, мабуть дійсно не продумано багато чого.

SDA

Місто
Чернігів
Телефон
Samsung A52 (VF+KS)
З відображенням все ясно, +- і в мене так, то я точно не помилвся і набирав та відпроавляв саме rcs. Але от на стороні прийому було відключено rcs. Сира ще штука, мабуть дійсно не продумано багато чого.
А в самому додатку повідомлення промарковано як RCS? В самсунгів це можна в деталях точно глянути, а в гугла по відображенню якщо останнє або в деталях для бета-версії.
Доречі і Vodafone почав спамити більш кольорово через RCS. Цікаво чи можна це все об'єднати в одну розмову, бо для додатку це різні контакти.

Вкладення

• Screenshot_20250202-172039_Messages.jpg
    Screenshot_20250202-172039_Messages.jpg
    54.2 КБ · Перегляди: 37
Зверху