КиЄвіКаже хочу ресторан в Київі відкрити )
Український коштує недорого. В нас на районі були таджики, що купили українське громадянство. Після початку повномасштабного вторгнення втікли в Європу по таджицьких паспортах. А в Європі отримали притулок по українських.Це не дуже смішно, є Ірак як приклад, знайомий каже аби я не зробив за гроші паспорт Домінікани я б своїм рідним тільки підтерся, бо ніде від не працює, і він хоче після війни приїхати у нас і зробити українськійА відмову від громадянства коли запустять? )))))) Думаю, послуга будет дуже популярна
Який не працює, іракський чи домініканський?Це не дуже смішно, є Ірак як приклад, знайомий каже аби я не зробив за гроші паспорт Домінікани я б своїм рідним тільки підтерся, бо ніде від не працює
Два ключових слова: хоче (а може перехоче) і після війни.Це не дуже смішно, є Ірак як приклад, знайомий каже аби я не зробив за гроші паспорт Домінікани я б своїм рідним тільки підтерся, бо ніде від не працює, і він хоче після війни приїхати у нас і зробити українській
Тіпа у нас легко можна зробити паспорт Немає у нас підстав для отримання громадянства для дорослих іноземців, що не народились на території України, окрім як указ президента.Це не дуже смішно, є Ірак як приклад, знайомий каже аби я не зробив за гроші паспорт Домінікани я б своїм рідним тільки підтерся, бо ніде від не працює, і він хоче після війни приїхати у нас і зробити українській
Женишся на громадянці України та й отримуєш громадянство.Немає у нас підстав для отримання громадянства для дорослих іноземців, що не народились на території України, окрім як указ президента.
Женишся на громадянці України та й отримуєш громадянство.Немає у нас підстав для отримання громадянства для дорослих іноземців, що не народились на території України, окрім як указ президента.
Особисто знаю кількох азерів, які ще у 90-ті набули його так.
Стаття 2. Принципи законодавства України про громадянство
Законодавство України про громадянство ґрунтується на таких принципах:
...
5) неможливості автоматичного набуття громадянства України іноземцем чи особою без громадянства внаслідок укладення шлюбу з громадянином України або набуття громадянства України його дружиною (чоловіком) та автоматичного припинення громадянства України одним з подружжя внаслідок припинення шлюбу або припинення громадянства України другим з подружжя;
Цікаво, не знав.Зараз шлюб дає тільки постійну посвідку на проживання
Саме так. Ну формально у нас можна після 2х років шлюбу подати заявку на громадянство. Але абсолютно не факт що його дадуть. Ну точніше питання скільки треба занести щоб його дали. Може виявитись, що отримати громадянство за інвестиції десь в ЄС буде дешевше і абсолютно легальноЦікаво, не знав.
Виходить що в Україні набути громадянство важче, аніж у сусідів.
З другим паспортом Польщі знаю у Львові багатьох.
А з яких міркувань він цього не робить і чи має право на це?Так само ще до війни вже кілька років президент тупо не підписує заяви на вихід з громадянства
Може через Конвенцію про безграмодянство?А з яких міркувань він цього не робить і чи має право на це?Так само ще до війни вже кілька років президент тупо не підписує заяви на вихід з громадянства
З яких міркувань - не знаю, мабуть не хоче відпускати рабів...А з яких міркувань він цього не робить і чи має право на це?Так само ще до війни вже кілька років президент тупо не підписує заяви на вихід з громадянства
Мова у першу чергу про людей які отримали громадянство іншої країни і хочуть позбутись українського.Може через Конвенцію про безграмодянство?
Відмовитись від укр. громадянства можна тільки якщо є інше громадянство. Подати таку заяву можна тільки за кордоном через укр. посольство.Чи ви про випадки подвійного громадянства і бажання позбутися саме українського?
Можливо, навіть і не отримали, а хочуть/можуть отримати, але для цього потрібно відмовитись від українського.Мова у першу чергу про людей які отримали громадянство іншої країни і хочуть позбутись українського.
Для отримання - достатньо заяви на відмову.Можливо, навіть і не отримали, а хочуть/можуть отримати, але для цього потрібно відмовитись від українського.
Мова про якусь конкретну країну чи це скрізь так? Чим тоді їм укр. громадянство заважає?Для отримання - достатньо заяви на відмову.
У переважній більшості тих, де є сенс отримувати громадянство, заяви на відмову достатньо.Мова про якусь конкретну країну чи це скрізь так? Чим тоді їм укр. громадянство заважає?
Наскільки я знаю, власники 2-х паспортів змогли виїхати по другому паспорту під час війни. А щодо резидентства, то хіба навіть дозволу на проживання в іншій країні недостатньо для підтвердження резиденства там?Навіщо відмовлятись від Українського? Зараз питання для чоловіків - очевидне.
До війни, ну скажімо щоб наша податкова до тебе точно придовбувалась. Бо поки ти маєш громадянство - тебе де-факто будуть вважати податковим резидентом
Зараз є спільна база біометрії з ЄС. Якщо в ній є твоя біометрія(наприклад робив ід картку чи біозакордонний) то тебе розглядають як громадянина України і не випускають. Мабуть за хабарі чи кумівства можливо все, але загалом не випускають.Наскільки я знаю, власники 2-х паспортів змогли виїхати по другому паспорту під час війни. А щодо резидентства, то хіба навіть дозволу на проживання в іншій країні недостатньо для підтвердження резиденства там?
У меня знакомый в США ездил по паспорту их, имея наш. И проблем не было. Уехал и приехал без проблем.Зараз є спільна база біометрії з ЄС. Якщо в ній є твоя біометрія(наприклад робив ід картку чи біозакордонний) то тебе розглядають як громадянина України і не випускають. Мабуть за хабарі чи кумівства можливо все, але загалом не випускають.Наскільки я знаю, власники 2-х паспортів змогли виїхати по другому паспорту під час війни. А щодо резидентства, то хіба навіть дозволу на проживання в іншій країні недостатньо для підтвердження резиденства там?
Щодо підтвердження резидента, то формально може і достатньо, а на практиці може бути дуже весело. Особливо зараз із запуском CRS
Треба не просто мати наш, треба мати наш біометричний. Бо якщо у нас у базі біометрії немає - то звісно на кордоні відбитки ні з чим співставлятиУ меня знакомый в США ездил по паспорту их, имея наш. И проблем не было. Уехал и приехал без проблем.