Громадянство України: набуття, прийняття, поновлення тощо

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
А відмову від громадянства коли запустять? )))))) Думаю, послуга будет дуже популярна
Це не дуже смішно, є Ірак як приклад, знайомий каже аби я не зробив за гроші паспорт Домінікани я б своїм рідним тільки підтерся, бо ніде від не працює, і він хоче після війни приїхати у нас і зробити українській
Український коштує недорого. В нас на районі були таджики, що купили українське громадянство. Після початку повномасштабного вторгнення втікли в Європу по таджицьких паспортах. А в Європі отримали притулок по українських.

Місто
Hranice
Це не дуже смішно, є Ірак як приклад, знайомий каже аби я не зробив за гроші паспорт Домінікани я б своїм рідним тільки підтерся, бо ніде від не працює
Який не працює, іракський чи домініканський?

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Це не дуже смішно, є Ірак як приклад, знайомий каже аби я не зробив за гроші паспорт Домінікани я б своїм рідним тільки підтерся, бо ніде від не працює, і він хоче після війни приїхати у нас і зробити українській
Два ключових слова: хоче (а може перехоче) і після війни.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Тіпа у нас легко можна зробити паспорт :ROFLMAO: Немає у нас підстав для отримання громадянства для дорослих іноземців, що не народились на території України, окрім як указ президента.

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
Немає у нас підстав для отримання громадянства для дорослих іноземців, що не народились на території України, окрім як указ президента.
Женишся на громадянці України та й отримуєш громадянство.

Особисто знаю кількох азерів, які ще у 90-ті набули його так.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Немає у нас підстав для отримання громадянства для дорослих іноземців, що не народились на території України, окрім як указ президента.
Женишся на громадянці України та й отримуєш громадянство.

Особисто знаю кількох азерів, які ще у 90-ті набули його так.

У 90х може і могло бути, але поточний закон про громадянство прийнятий у 2001

Стаття 2. Принципи законодавства України про громадянство

Законодавство України про громадянство ґрунтується на таких принципах:
...
5) неможливості автоматичного набуття громадянства України іноземцем чи особою без громадянства внаслідок укладення шлюбу з громадянином України або набуття громадянства України його дружиною (чоловіком) та автоматичного припинення громадянства України одним з подружжя внаслідок припинення шлюбу або припинення громадянства України другим з подружжя;

Зараз шлюб дає тільки постійну посвідку на проживання
Post automatically merged:

Ну і загалом - достатньо глянути як у нас "видають" громадянство іноземним добровольцям, які за законом мають на це повне право(спойлер - ніяк).

Останнє редагування:

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
Зараз шлюб дає тільки постійну посвідку на проживання
Цікаво, не знав.
Виходить що в Україні набути громадянство важче, аніж у сусідів.
З другим паспортом Польщі знаю у Львові багатьох.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Цікаво, не знав.
Виходить що в Україні набути громадянство важче, аніж у сусідів.
З другим паспортом Польщі знаю у Львові багатьох.
Саме так. Ну формально у нас можна після 2х років шлюбу подати заявку на громадянство. Але абсолютно не факт що його дадуть. Ну точніше питання скільки треба занести щоб його дали. Може виявитись, що отримати громадянство за інвестиції десь в ЄС буде дешевше і абсолютно легально :ROFLMAO:
Різниця у тому що цивілізовний світ - визначає категорії громадян яких хоче залучати у свою економіку і виставляє чіткі правила і шляхи отримання посвідки на проживання і громадятнства.
У нас же фактично ти можеш отримати громадянство гарантовано тільки по народженню, а усе інше - величезна корупційна яма, де прописано умови за якими ти можеш податись на громадянство, але подання ніяк не гарантує його отримання.
Так само ще до війни вже кілька років президент тупо не підписує заяви на вихід з громадянства...

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Так само ще до війни вже кілька років президент тупо не підписує заяви на вихід з громадянства
А з яких міркувань він цього не робить і чи має право на це?
Може через Конвенцію про безграмодянство?
Чи ви про випадки подвійного громадянства і бажання позбутися саме українського?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Так само ще до війни вже кілька років президент тупо не підписує заяви на вихід з громадянства
А з яких міркувань він цього не робить і чи має право на це?
З яких міркувань - не знаю, мабуть не хоче відпускати рабів...
Чи має право - треба читати закон, чи прописані там терміни в які президент має підписувати. Але навіть якщо визначені - покарання за їх порушення усе одно немає...

Може через Конвенцію про безграмодянство?
Мова у першу чергу про людей які отримали громадянство іншої країни і хочуть позбутись українського.

Місто
Hranice
Чи ви про випадки подвійного громадянства і бажання позбутися саме українського?
Відмовитись від укр. громадянства можна тільки якщо є інше громадянство. Подати таку заяву можна тільки за кордоном через укр. посольство.

Мова у першу чергу про людей які отримали громадянство іншої країни і хочуть позбутись українського.
Можливо, навіть і не отримали, а хочуть/можуть отримати, але для цього потрібно відмовитись від українського.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Мова про якусь конкретну країну чи це скрізь так? Чим тоді їм укр. громадянство заважає?
У переважній більшості тих, де є сенс отримувати громадянство, заяви на відмову достатньо.
Навіщо відмовлятись від Українського? Зараз питання для чоловіків - очевидне.
До війни, ну скажімо щоб наша податкова до тебе точно придовбувалась. Бо поки ти маєш громадянство - тебе де-факто будуть вважати податковим резидентом

Місто
Hranice
Навіщо відмовлятись від Українського? Зараз питання для чоловіків - очевидне.
До війни, ну скажімо щоб наша податкова до тебе точно придовбувалась. Бо поки ти маєш громадянство - тебе де-факто будуть вважати податковим резидентом
Наскільки я знаю, власники 2-х паспортів змогли виїхати по другому паспорту під час війни. А щодо резидентства, то хіба навіть дозволу на проживання в іншій країні недостатньо для підтвердження резиденства там?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Наскільки я знаю, власники 2-х паспортів змогли виїхати по другому паспорту під час війни. А щодо резидентства, то хіба навіть дозволу на проживання в іншій країні недостатньо для підтвердження резиденства там?
Зараз є спільна база біометрії з ЄС. Якщо в ній є твоя біометрія(наприклад робив ід картку чи біозакордонний) то тебе розглядають як громадянина України і не випускають. Мабуть за хабарі чи кумівства можливо все, але загалом не випускають.

Щодо підтвердження резидента, то формально може і достатньо, а на практиці може бути дуже весело. Особливо зараз із запуском CRS

Місто
Харків
Зараз є спільна база біометрії з ЄС. Якщо в ній є твоя біометрія(наприклад робив ід картку чи біозакордонний) то тебе розглядають як громадянина України і не випускають. Мабуть за хабарі чи кумівства можливо все, але загалом не випускають.

Щодо підтвердження резидента, то формально може і достатньо, а на практиці може бути дуже весело. Особливо зараз із запуском CRS
У меня знакомый в США ездил по паспорту их, имея наш. И проблем не было. Уехал и приехал без проблем.

• Wow
Реакції: lite
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
У меня знакомый в США ездил по паспорту их, имея наш. И проблем не было. Уехал и приехал без проблем.
Треба не просто мати наш, треба мати наш біометричний. Бо якщо у нас у базі біометрії немає - то звісно на кордоні відбитки ні з чим співставляти

Зверху