Я думав, що мова була про ідеологію, а не про вихіднівсё равно во время войны никаких выходных на праздники...
Я б сказав, це - тектоничний зсув.ПЦУ перейде на новий календар із 1 вересня
![]()
ПЦУ переходить на новий календар. Коли буде Різдво, Великдень, Покрова і Миколая - BBC News Україна
Вже з 1 вересня більшість християн України можуть почати відзначати релігійні свята по-новому.www.bbc.com
А що з державними вихідними?Водночас парафії і монастирі, які бажають дотримуватися старого календаря, матимуть цю можливість – календарна реформа відбудеться без примусу, поступово і усвідомлено.
А это религиозный праздник ?День захисників та півзахисників залишається 14 жовтня?
Він не релігійний, але його дата святкування чітко прив'язана до релігійного свята.А это религиозный праздник ?День захисників та півзахисників залишається 14 жовтня?![]()
Привязан к Покрову (как и вражеский день народного единства привязан к религиозному празднику Казанской иконы Богоматери).А это религиозный праздник ?![]()
Іноді ми просто не знаємо, чому святкуємо щось у конкретний день. Так є зі святом Покрову Пресвятої Богородиці. Звісно ж, існують різноманітні теорії, чому це свято припадає на 1 (14) жовтня. Найпростіша полягає в тому, що цього дня стався порятунок міста Константинополя, а найскладніша – така карколомна, що годі її тут переказати. Саме тому греки не бачили проблеми в тому, щоб перенести це свято на 28 жовтня. В цей день Греція сказала «Ні!» зазіханням Муссоліні та вступила у війну на боці «Антигітлерівської коаліції». Тому свято Покрову, як свято захисту та опіки Божої, перенесли на день державного святкування опору загарбникам. Таке перенесення є цілком доречним і логічним, адже адаптує свято до життя конкретного народу. Так само і в Україні свято Покрову доречно залишити 14 жовтня, навіть у тому випадку, якщо зміна календаря відбудеться. Адже це вже є державним святом Захисників і Захисниць України, а перед тим – Днем заснування УПА.
Колишній провідник поїзда - це напівпровідник..хто колись був захисниками, для мене - півзахисники.