Де ви хотіли б жити?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Мені ніхто не платить, що заробив - то моє. До речі, питання, в яких країнах найсприятливіші умови для "фопа", бо "на дядю" працювати, мабуть, вже не зможу... Хіба що дуже притисне, або за мобілізацією)
Залежить від того, що у твоєму розумінні "сприятливі умови". Якщо мова про податки, то в ЄС для "ФОПів" вони найнижчі у Румунії та Болгарії - по 10%. Але там, як і скрізь в Європі є купа ньюансів.
По податок на доходи це одне, а окрім нього є ще Social Security Tax і Health insurance tax.

У Румунії градація така(суми в євро для зручності)

Річний Дохід/ПодатокSocial Security TaxHealth insurance tax
До 3625 євро (не включно)00
3625-7250 євро0362,5 євро
7250-12500 євро1812,5 євро725 євро
Понад 12500 євро3125 євро1250 євро

У Болгарії я не зміг вкурити нормально логіку цих податків для ФОПів.

Але загалом в Європі зазвичай немає різниці в податках для ФОПів і найманих працівників. Часто єдина різниця у тому що якщо ти найманий працівник - то платиш податки з суми зарплати а якщо ФОП - з суми прибутку, тобто можеш виключати з доходів витрати на робочу техніку, витратні матеріали, оренду офісу, чи частину оренди квартири(якщо працюєш з дому)

vatanas

Заблокований
Місто
Львів
Тема доволі зайнятно-пізнавальна, але я так і не зрозумів, чим саме не задовільнило життя в рідному Ужгороді україномовну Selianka ?
В який, до того-ж, ані разу не прилітало.
Біднувато там ся жилося, чи хлопів бракувало?

Місто
DE
Телефон
Samsung Note 10
Selianka, а як спосіб зміни роботи чи страх її втратити каже про роботящість?
Чим вища зарплата - тим більше людина працює у будь якій країні, і чим менша - тим більше вона від 8 до 17 із годиною обіду.
А впахувати за копійки по 12 годин - це лише про заробітчан, і не тому що вони роботящі.

Амбіції то таке - часто підлеглий з великим досвідом отримуватиме більше за свіжого начальника з амбіціями

vatanas

Заблокований
Місто
Львів
горіх, европейці дивують, приймаючи у якості біженців жінок і навіть чоловіків-нелегалів не лише з окупованих чи вщент розбомблених територій, а й цілком тилових.

vatanas

Заблокований
Місто
Львів
горіх, краще б вони ті кошти, які виділяють на "біженців" з тилових регіонів, віддавали на ЗСУ.
Причому це ж зовсім не складно, розібратися хто приїхав тому що все втратив і жити нема де, а хто здав свої помешкання в Україні і приїхав по багатше життя нахаляву.

Місто
Київ
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
vatanas, ну а як ти розберешся з Німеччини куди прилітає а де райське життя. Це треба щоб уряди якийсь класифікатор зробили, а це нелегко. Львівська область - наче і далеко і не щодня, але іноді - долітає блєдіна чи мопед. І от як вирішити - безпечно тут чи ні? Тому мабуть вирішили що усюди небезпечно від Чопа до Часова Яра.
Ну а жіноцтво скористалось законним правом. Звісно, багато кого від того бомбить але - все законно. Теоретично уряд Нігерії може вирішити - нам треба українки і їх діти і дати усім українкам прямо в аеропорту громадянство і допомогу мільйон доларів. Має право, а шо. Те що чоловіки не потрібні в Нігерії, бо у них свої є - ну то проблеми українців :) Що ми можем - так пишатися тими жінками які лишились тут поруч.

vatanas

Заблокований
Місто
Львів
як ти розберешся з Німеччини куди прилітає а де райське життя
Та то елементарно. Дивишся на мапу військових дій та окупованих територій, додаєш ще по 20- 50 км прифронтових і надаєш допомогу тільки справжнім біженцям, з реєстрацією звідтам.

Щодо прильотів. Я не знаю жодної особи зі Львова, яка б виїхала зі страху що її вб'є ворожв ракета чи БПЛА.
Натомість є купа знайомих, які поїхали цілими сім'ями пожити собі нахаляву.

Місто
Київ
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
vatanas, ну добре, Київ. Наче і живуть люди, і я, і моя сестра, і мама. Але як сказати що тут безпечно тим людям куди в будинки уламки прилітають? Німці дивляться цю картинку з руїнами і приймають.

vatanas

Заблокований
Місто
Львів
горіх, з Києвом дійсно складніше. Але тут ще багато від людини залежить. Моя мала лише півтора місяця перших місяця війни у Львові пересиділа і вже всередині квітня повернулася домів до Києва. От любить його чомусь і навіть думки ніколи не виникало поїхати пожити десь на заході

Місто
Київ
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
Ну от зараз тривога по мігах. Влада включає її всюди. Німці бачать - значить небезпечно всюди.
Post automatically merged:

vatanas, то ви ще не чули як страшно в Ужгороді
судячи по тому які там рембо тцкшники то да :)

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
В закордонному паспорті нема поняття прописки; тільки місце народження. Тому ідентифікувати, хто звідки, напевне, неможливо. Та і виїзжала основна більшість на самому початку війни з усієї країни …

Все, що потрібно зробити німцям (європейцям) - забрати забезпечення в тих, хто не працює, з певними винятками (багатодітні одинокі жінки, пенсіонери та інваліди, що не можуть самі себе забезпечувати/обслуговувати). Бо ота хєрота з вивченням мови 2 роки, нічого не роблячи, то якийсь брєд.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
...
Та то елементарно. Дивишся на мапу військових дій та окупованих територій, додаєш ще по 20- 50 км прифронтових і надаєш допомогу тільки справжнім біженцям, з реєстрацією звідтам.
...
новий бізнес-план готов - реєстрація в прифронтових містах

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
зараз тривога по мігах. Влада включає її всюди
Не знаю як де, а у Львові вже місяці два під час тривоги від мігів не закривається Сільпо та базарчик поблизу.
Уяви собі - в Запоріжжі також не закриваються, лише дердавні стр-ри закриваюится на цей час, мабуть у Львові також

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
тільки справжнім біженцям, з реєстрацією звідтам.
Я думаю, у нас десь у третини населення реєстрація не збігається з місцем проживання... У тому вигляді, в якому ця інституція є у нас - вона нормально не функціонує.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
ні.', бо тривоги постійно лунають з деякими короткочасними перервами. Я тобі більше скажу - приватні (інших не залишилось) магазини/кіоски не закриваються навіть в Оріхові ;)

Зверху