Місто
kiev
Y-подібний сплітер так не працює.
як там буде з IP-адресацією?
Ідея заживити резервний роутер через реле, яке вмикає його лише коли зникає живлення основного. У цьому випадку немає ніяких додаткових адресацій.
я не про живлення, а про кабель, у вас виходить один кабель з онушки і вам його потрібно розвести на 2 ван порти, як це зробити? раніше писали про світч (перевіряв працює) і ще є фізична клацалка яка перемикає з А на Б (чекаю коли приіде), а як ваш сплітер працює, можливо ви якусь іншу схему зробили, а ви чомусь не хочете розкрити іі секрет!?

Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
Yahoo вже описував схему. Підключаєте економний роутер через безперебійник, від нього витуху до нового роутера, і цей новий роутер вже до розетки, коли зникає світло новий роутер вимикається і ви користуєтесь лише економним. Жодних перемикачів не треба. Єдиний мінус якщо у вас гігабітна швидкість, а економний роутер сотка.
Post automatically merged:

Мова про оці девайси
думаю, замовити в Китаї такі самі девайси, але з підтримкою 10 Гіг, не буде великою проблемою для провайдера, що надаватиме тариф з такою швидкістю.
Так не існує цих девайсів на 10, що замовляти?

Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
Місто
kiev
для себе поки саму оптимальну схему бачу з клацалкою, другим роутером з павером. провести інструктаж: 1. клацнути, 2. підключити павер, 5 сек і інтернет є (ну це на Падавані така швидкість, на інших буде набагато більше)

Місто
Львів
виходить один кабель з онушки і вам його потрібно розвести на 2 ван порти,
Все правильно, під "сплітером" я мав на увазі гігібітний комутатор 1 в 2, який вмикається на вихід ONU і далі у WAN порти основного та економного роутера.
Коли є живлення 220, то через реле з перекидними контактами живлення резервного роутера (яким постійно заживлена онушка) вимкнене, відповідно його WAN просто висить в повітрі, а для роботи задіяний основний роутер
Коли пропадає світло, реле і головний роутер знеструмлюються і подається живлення від повербанку на резервний роутер.

Переваги такого підключення - не молотить постійно резервний роутер та ТД WiFi залишається з тими ж назвою та паролем як у основного.
Недолік - час, потрібний на завантаження одного чи другого роутера при зникненні/відновленні світла.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Y-подібний сплітер так не працює.
як там буде з IP-адресацією?
Ідея заживити резервний роутер через реле, яке вмикає його лише коли зникає живлення основного. У цьому випадку немає ніяких додаткових адресацій.
то вам треба ще й реле буде живити ;)
хоча я планую купити реле-таймер (мех.), щоб вранці та ввечері перезавантажувати роутер, бо чомусь саме тоді залипає на стороні провайдера конект, а як роздупляється, то роутер не підхоплює його 🥴

Місто
Дніпро
Телефон
iPhone 15
Все правильно, під "сплітером" я мав на увазі гігібітний комутатор 1 в 2, який вмикається на вихід ONU і далі у WAN порти основного та економного роутера.
Коли є живлення 220, то через реле з перекидними контактами живлення резервного роутера (яким постійно заживлена онушка) вимкнене, відповідно його WAN просто висить в повітрі, а для роботи задіяний основний роутер
Коли пропадає світло, реле і головний роутер знеструмлюються і подається живлення від повербанку на резервний роутер.
В зайце утка, а в утке яйцо, а в яйце игла.
Что за извращение, зачем все усложнять? Почему просто не купить повербанк для роутеров который будет все делать автоматом без вашего вмешательства?

Місто
Львів
Почему просто не купить повербанк для роутеров
Це варіант для тих, хто вже мають повербанк з виходом QC 3.0 12V 1.5A і трігер і 18W з якого не вистачає на живлення ONU та тридіапазонного роутера, а в наявності є економний. Типу 5-вольтового Xiaomi Mi 4C.

Місто
Дніпро
Телефон
iPhone 15
Це варіант для тих, хто вже мають повербанк з виходом QC 3.0 12V 1.5A і трігер і 18W з якого не вистачає на живлення ONU та тридіапазонного роутера, а в наявності є економний. Типу 5-вольтового Xiaomi Mi 4C.
У меня онушка и роутер сяоми 3g питаются от одной банки на 20000 махов. За 7 часов без электричества повербак теряет ~35 -40% заряда. Я не знаю зачем какой то еще экономный роутер. Но все это лично для меня фигня. За это время я замучился бегать подключать/отключать банку. На выходных закажу какой то из специальных банок для роутера. Чтобы один раз установить и не заглядывать туда.

Місто
Львів
Я не знаю зачем какой то еще экономный роутер. Но все это лично для меня фигня. За это время я замучился бегать подключать/отключать банку.
1) Тут вище писали про роутер, який споживає до 2.5А по 12В, тобто до 30W. Ну нехай реально менше, але разом з онушкою виходить під 30.
Ваша банка має такий вихід PD PPS, відповідний трігер в наявності?
А навіть якщо так, 20000 мАг на 3.7В - це близько 75Вт/г по виходу, тобто 2.5 години роботи у тій зв'язці.

2) Не розумію, навіщо бігати підключати/відключати банку, достатньо мати повербанк, що вміє одночасно заряджатися та віддавати. Увімкнув його на постійне живлення ону і роутера через трігер - та й забув

Місто
kiev
У меня онушка и роутер сяоми 3g питаются от одной банки на 20000 махов. За 7 часов без электричества повербак теряет ~35 -40% заряда. Я не знаю зачем какой то еще экономный роутер. Но все это лично для меня фигня. За это время я замучился бегать подключать/отключать банку. На выходных закажу какой то из специальных банок для роутера. Чтобы один раз установить и не заглядывать туда.
все залежить від топологіі мережі, у мене маршрутизатор стоіть в одному місці і до нього підключений НАС, в іншому місці стоіть світч до якого підключена ТВ приставка, принтер, ТД. у мене не вийде живити все в різних місцях, тому простіше прокинути шнурок і дешевий роутер з павером. у кого один роутер або роутер+ону, то звичайно простіше все запитати якоюсь станцією і не заморочуватись.

Місто
Львів
Я обычным «карманным» банкам не доверяю в этом плане.
Так спеціалізований повербанк для роутера нічим не кращий у плані безпеки! Там ті самі літієві елементи стоять.
А повербанки, що мають чесні параметри, підтримують протоколи швидкої зарядки та вміють одночасно заряджатися та віддавати на подібній елементній базі з тими для роутера зібрані, просто в останніх додані Step-UP перетворювачі окремі.

Зверху