Евакуація з України

Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Медицина - як у всій Європі - за всі гроші світу, з чергами по 3 місяці і в результаті порада дихати повітрям.
Нічого не плутаєте? У Європі або за всі гроші, або з чергами по 3 місяці. Одночасно я такого ще не бачив, точно не у всій Європі.
Точно. Літають або в Польщу або їдуть в Україну. Оце як я сьогодні сходив до лікаря а потім одразу на УЗД заскочив одразу по його направленню — для них просто космос.

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Дуже багато держава ніс пхає у процес виховання дітей.
Справа в тому, що цей органі ніхто не контролює. Їм платять гроші за кількість. Я вперше про це почула, коли на ВВС вийшла документалка, бо один із "експертів" цієх служби був ув`язнений.
Польські видання часто про це пишуть, бо їх там велика спільнота.
https://www.fronda.pl/a/jak-gestapo-polacy-uciekaja-przed-barnevernet,122091.html

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
Дуже багато держава ніс пхає у процес виховання дітей.
Справа в тому, що цей органі ніхто не контролює. Їм платять гроші за кількість. Я вперше про це почула, коли на ВВС вийшла документалка, бо один із "експертів" цієх служби був ув`язнений.
Польські видання часто про це пишуть, бо їх там велика спільнота.
https://www.fronda.pl/a/jak-gestapo-polacy-uciekaja-przed-barnevernet,122091.html
ну от всі випадки, про які довелося читати/чути/дивитися, приблизно так все і описують. явно не поодинокі випадки.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Точно. Літають або в Польщу або їдуть в Україну. Оце як я сьогодні сходив до лікаря а потім одразу на УЗД заскочив одразу по його направленню — для них просто космос.
Таки плутаєте. Літають бо або дорого, або довго чекати, але не одночасно. Принаймні з досвіду друзів що живуть у Британії та Німеччині.

Місто
Львів
Запитаю тут, щоб не створювати в різних темах питання.
Добродії. Підкажіть через якого оператора (можливо який тариф) краще використовувати для зв'язку з Німеччиною в обох напрямках?
Або якнайкраще підійти до цього питання?
Дякую.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Для начала - тема "Мобильная связь и мобильный интернет в Германии". Коротко - в Германии имеет смысл использовать симку Украинского оператора, чтобы интернет на ней работал в Германии (имхо, Лайф сейчас выгодней всех, но это может в любой момент поменяться, до НГ Киевстар был выгодней, Водафон посередине). Плюс использовать всевозможные мессенджеры. Если нужны звонки из/в Украину на телефонную сеть общего пользования, то можно использовать IT Phone и Bip (вот даже тема - сравнение тема - сравнение).

Ну а дальше надо смотреть. Что есть у абонента из оборудования, какие у него потребности и финансовые возможности. Кому-то надо организовать мини-офис, а кому-то надо связь с Украиной в поездке между работой и домом. И т. д., и т. п.

Останнє редагування:
Місто
county Surrey
Зараз без проблем оформити тимчасовий захист з видом на проживання, якщо не в Польщі, то в іншій країні ЄС, навіть якщо до цього прожив нелегалом 10 років. Головне мати паспорт громадянина України, навіть внутрішній в деяких країнаї канає
Якщо не знаєш, то не вводь людей в оману. В ЄС, щоб оформити тимчасовий захист, треба довести, що 24.02.2022 ти перебував в Україні, інакше відмовлять. Крім цього, щоб отримати тимчасовий захист, наприклад в Ірландії, для жителів Криму достатньо російського паспорта. Це факт із реального життя, дружина була свідком. Ситуація така, що у 14 році багато жителів Криму славили рашіського окупанта, отримували рашіські паспорти, а тепер тікають до ЄС від путінської мобілізації. В той же час Ірландія відмовляє українцям з українськими паспортами, які мали раніше тимчасовий захист в іншій європейській країні. А ще в Норвегії (це не ЄС) чомусь з українців, які звертаються за захистом, вимагають військовий квиток, якщо в анкеті відповісти, що проходив службу в армії (там є таке питання). І всім претендентам роблять сканування не лише відбитків пальців, а й усього тіла.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
В ЄС, щоб оформити тимчасовий захист, треба довести, що 24.02.2022 ти перебував в Україні, інакше відмовлять.
Для таких случаев есть варианты получить субсидиарную/дополнительную защиту. Разница с ТЗ в том, что на время действия субсидиарной защиты нельзя ездить в страну исхода. И процедура получения дольше длится.

Місто
county Surrey
Для таких случаев есть варианты получить субсидиарную/дополнительную защиту. Разница с ТЗ в том, что на время действия субсидиарной защиты нельзя ездить в страну исхода. И процедура получения дольше длится.
Ее называют международная защита и процесс ее получения может длиться очень долго. Например, в Норвегии с начала войны, эту защиту еще никто из украинцев не получил.
Post automatically merged:

Сканування тіла це що таке?
Є в них апарат, що робить сканування всього тіла.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Якщо не знаєш, то не вводь людей в оману. В ЄС, щоб оформити тимчасовий захист, треба довести, що 24.02.2022 ти перебував в Україні, інакше відмовлять
То в Польщі та Чехії так. В Чехії не дають тимчасовий захист навіть якщо є довгострокова віза іншої країни не ЄС, наприклад Канади, типу тобі є куди їхати. Але є країни ЄС де нічого доводити не треба. І знаю що є люди які до 24 лютого 2022 працювали в Польщі, потім по закінченню візи просто переїзжали в інші країни і оформлювали тимчасовий захист без проблем, ще й житло на шару отримали

Місто
county Surrey
Є в них апарат, що робить сканування всього тіла.
Якщо у людини рук не стане, то її зможуть ідентифікувати по інших частинах тіла

Якщо не знаєш, то не вводь людей в оману. В ЄС, щоб оформити тимчасовий захист, треба довести, що 24.02.2022 ти перебував в Україні, інакше відмовлять
То в Польщі та Чехії так. В Чехії не дають тимчасовий захист навіть якщо є довгострокова віза іншої країни не ЄС, наприклад Канади, типу тобі є куди їхати. Але є країни ЄС де нічого доводити не треба. І знаю що є люди які до 24 лютого 2022 працювали в Польщі, потім по закінченню візи просто переїзжали в інші країни і оформлювали тимчасовий захист без проблем, ще й житло на шару отримали
Таке було на початку війни, коли не очікували що буде такий потік біженців. Зараз, коли такий потік біженців ринув, перевіряють все. В Ірландії тобі 100% відмовлять. І із житлом зараз скрізь проблеми.

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
Ее называют международная защита и процесс ее получения может длиться очень долго. Например, в Норвегии с начала войны, эту защиту еще никто из украинцев не получил.
Это специальный подвид международной защиты, дополнительная защита. Например, в Словении её выдают украинцам, которые до 24.2.22 были не в Украине

Останнє редагування:
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Таке було на початку війни, коли не очікували що буде такий потік біженців. Зараз, коли такий потік біженців ринув, перевіряють все. В Ірландії тобі 100% відмовлять. І із житлом зараз скрізь проблеми.
Не говори про ВСІ країни ЄС, знаю точно що навіть зараз є країни де без проблем дадуть житло (можливо лише кімнату в квартирі, але дадуть) і допомогу грошову заплатять якщо не має інших доходів. І приймають там теж всіх на однакових умовах, головне щоб паспорт був український, не важливо де ти був до 24.02.2022. Знаю, що в більшості країн почали трохи прижимати з правами тим хто хоче тимчасовий хахист, але не кажи за всіх

Місто
county Surrey
Не говори про ВСІ країни ЄС, знаю точно що навіть зараз є країни де без проблем дадуть житло (можливо лише кімнату в квартирі, але дадуть) і допомогу грошову заплатять якщо не має інших доходів. І приймають там теж всіх на однакових умовах, головне щоб паспорт був український, не важливо де ти був до 24.02.2022. Знаю, що в більшості країн почали трохи прижимати з правами тим хто хоче тимчасовий хахист, але не кажи за всіх
Це ти про всі країни говориш, а я хоч приклади наводжу. А ти як бабка на лавці - є країни... Які країни??? Є директива ЄС про те, як і кому надавати тимчасовий захист у ЄС. Можливо, не всі країни ЄС дотримуються цієї директиви, крім цього, в деяких країнах, як Ірландія, все залежить від іміграційного офіцера, який проводить співбесіду та одразу одноосібно приймає рішення. Ти можеш сподобатись цьому офіцеру і він дасть тобі захист, навіть, якщо законодавство ЄС цього не дозволяє. Найцікавіше, що серед цих офіцерів трапляються російськомовні люди, які прискіпливо влаштовують перевірку, чи не особистих речей. Є велика підозра, що це громадяни паРаші. Коротше кажучи, якщо комусь пощастило і з якихось особистих причин іміграційний офіцер не перевірив чи проігнорував факт і дав тимчасовий захист, це не означає, що всім так пощастить. У Норвегії такого нема, але це не країна ЄС. Там спочатку збирають про тебе інфу, перевіряють її, а ти весь цей час живеш у таборі для біженців, де житло – це намет на 20 двоповерхових ліжок в ангарі. Потім, якщо надана тобою інформація проходить перевірку, то тобі дають так званий колективний захист (аналог тимчасового захисту в ЄС) та переводять у комуну, де тобі комуна наймає житло - це будинок чи квартира та оплачує оренду цього житла. Моя дружина чекала 1,5 місяці на колективний захист у Норвегії, але вона не жила в таборі, я зняв їй віддалено квартиру за 8000 крон на місяць. Ця квартира в результаті зіграла роль у визначенні комуни за місцем знаходження квартири, а могли відправити кудись у комуну на північ до села на острові і ближче до кордону з паРашою.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Це ти про всі країни говориш, а я хоч приклади наводжу. А ти як бабка на лавці - є країни... Які країни??? Є директива ЄС про те, як і кому надавати тимчасовий захист у ЄС. Можливо, не всі країни ЄС дотримуються цієї директиви, крім цього, в деяких країнах, як Ірландія, все залежить від іміграційного офіцера, який проводить співбесіду та одразу одноосібно приймає рішення. Ти можеш сподобатись цьому офіцеру і він дасть тобі захист, навіть, якщо законодавство ЄС цього не дозволяє. Найцікавіше, що серед цих офіцерів трапляються російськомовні люди, які прискіпливо влаштовують перевірку, чи не особистих речей. Є велика підозра, що це громадяни паРаші. Коротше кажучи, якщо комусь пощастило і з якихось особистих причин іміграційний офіцер не перевірив чи проігнорував факт і дав тимчасовий захист, це не означає, що всім так пощастить. У Норвегії такого нема, але це не країна ЄС. Там спочатку збирають про тебе інфу, перевіряють її, а ти весь цей час живеш у таборі для біженців, де житло – це намет на 20 двоповерхових ліжок в ангарі. Потім, якщо надана тобою інформація проходить перевірку, то тобі дають так званий колективний захист (аналог тимчасового захисту в ЄС) та переводять у комуну, де тобі комуна наймає житло - це будинок чи квартира та оплачує оренду цього житла. Моя дружина чекала 1,5 місяці на колективний захист у Норвегії, але вона не жила в таборі, я зняв їй віддалено квартиру за 8000 крон на місяць. Ця квартира в результаті зіграла роль у визначенні комуни за місцем знаходження квартири, а могли відправити кудись у комуну на північ до села на острові і ближче до кордону з паРашою.
Наприклад Фінляндія.

Хто може отримати тимчасовий захист?
Тимчасовий захист можна надати лише в таких випадках:

• Громадянам України, які не можуть повернутися в Україну через напад Росії.
  • Громадянам країн, що не входять до Європейського союзу чи не включені до Шенгенської угоди, та особам без громадянства, що перебували в Україні на законних підставах і безпечне та остаточне повернення яких в країну їхньої громадянської належності не є можливим.
  • Членам сімей осіб в Україні чи українцям, що отримали міжнародний захист чи відповідний національний захист, якщо сімейні зв'язки були встановлені в Україні до 24 лютого 2022 року і член сім'ї не є громадянином країни, яка входить до Європейського Союзу або країни Північної Європи, а також Ліхтенштейну чи Швейцарії.
  • Члени сім'ї не повинні подавати заяву одночасно. Вони, наприклад, можуть приїхати до Фінляндії пізніше, а потім подати заяву на отримання тимчасового захисту.
  • Якщо член сім'ї є громадянином країни, яка входить до Європейського Союзу, Ліхтенштейну або Швейцарії, він або вона може подати заяву на реєстрацію права на перебування громадянина ЄС (EU-rekisteröinti (англійською мовою)).
Перший пункт фіни трактують так, що будь який громадянини України незалежно від того де він знаходився до 24.02.2022, має право на тимчасовий захист

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
ЮК взагалі пішла далі, і всіх громадян України від початку 2022 року рахує як таких, що мають право на захист. Бо ж попередження почалися вже від НР. Інша справа, що просто так сюди не заїдеш. І потрібні докази того, що ви перебували на території України в цей період. Звісно наші, хто мають можливість як облаштаються тягнуть усю родину. Але станом на зараз в ЮК перебуває "всього" 150к укранців і то по більшості Уельс, Шотландія та Лондон.
Приміром в групу мого містечка прихив один кавказець, в якого жінка з Донбасу. Виїхали в 2014 і жили всі ці роки в Грузії. А зараз возмущається, чого це вони не підпадають під захист.:oops:

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
чого це вони не підпадають під захист
Потому что в 2014-м не было обстрелов всей Украины. Кавказец с семьей мог переехать в соседнюю Харьковскую область и быть в условной безопасности. Но он переехал в другую страну, которая не подвергается ракетным обстрелам - поэтому права на защиту нет. А так, пока у педерации есть дальнобойные ракеты, которыми она "ударяет" по всей территории Украины, у населения Украины есть право на защиту.

Ещё момент, я уже писал. Не помню только, в этой теме, или нет. Гражданка Украины, приехала в Германию в январе 2022, имела на руках билеты в Украину на 25 февраля, ессно, осталась в Германии, получила защиту (точно такую же, как и те, кто приехал "вовремя"). Как я недавно спрашивал, очень волновалась, но ведомство по делам иностранцев в Германии (которое выдает документы), рассмотрело ее случай и признало, что он подпадает под защиту. "Буква" закона уступила "духу". Но я не удивлюсь, что в другой немецкой земле в аналогичном случае поступили наоборот. Все таки такие случаи действительно решаются по усмотрению чиновника. А он может быть поклонником правителя педерации, и все, пишите письма мелким почерком.

Місто
county Surrey
Наприклад Фінляндія.
Значить Фінляндія не дотримуються директив ЄС, і я навіть здогадуюсь чому. Чи є інформація про кількість прийнятих Фінляндією українських біженців? Я думаю, що вона дуже мала, тому й приймають усіх охочих. На початку війни така ж ситуація була в Ірландії, але коли всі повалили в Ірландію, то все змінилося. Мало хто з України їде до Фінляндії, як правило, це громадяни України, яких паРаша евакуювала на свою територію. І багато таких громадян не затримуються у Фінляндії, їдуть далі. Дуже багато таких біженців у Норвегії, які виїхали через паРашу до Фінляндії, де отримали тимчасовий захист, через якийсь час від нього відмовилися та поїхали до Норвегії.

ЮК взагалі пішла далі
Ви ще про Канаду та США розкажіть.
Бо ж попередження почалися вже від НР.
А що таке НР?
Інша справа, що просто так сюди не заїдеш.
А навіщо їхати туди? Що там гарного? Ви, напевно, живете у спонсора? Ось, якщо дійде у вас справа до самостійного винайму житла, тоді розкажіть, що у Вас з цього вийшло. Ви з дітьми чи без дітей? Я в Норвегії найняв житло перебуваючи в Україні. Хазяїн житла навіть скасував мені депозит, який там зазвичай просять у розмірі однієї місячної плати. А в Англії, крім того, що хочуть одразу передоплату за 6 місяців вперед, так ще й проводять відбір претендентів, щоб без тварин і дітей, і дохід не нижче...
потрібні докази того, що ви перебували на території України в цей період.
Моя дружина з дитиною заїхала без доказів, але це був квітень 2022 року.
Але станом на зараз в ЮК перебуває "всього" 150к укранців
Звідки у вас така інформація? Я десь читав, що 190 тисяч.
групу мого містечка
Яке графство?

Зверху