Таке було на початку війни, коли не очікували що буде такий потік біженців. Зараз, коли такий потік біженців ринув, перевіряють все. В Ірландії тобі 100% відмовлять. І із житлом зараз скрізь проблеми.
Не говори про ВСІ країни ЄС, знаю точно що навіть зараз є країни де без проблем дадуть житло (можливо лише кімнату в квартирі, але дадуть) і допомогу грошову заплатять якщо не має інших доходів. І приймають там теж всіх на однакових умовах, головне щоб паспорт був український, не важливо де ти був до 24.02.2022. Знаю, що в більшості країн почали трохи прижимати з правами тим хто хоче тимчасовий хахист, але не кажи за всіх
Це ти про всі країни говориш, а я хоч приклади наводжу. А ти як бабка на лавці - є країни... Які країни??? Є директива ЄС про те, як і кому надавати тимчасовий захист у ЄС. Можливо, не всі країни ЄС дотримуються цієї директиви, крім цього, в деяких країнах, як Ірландія, все залежить від іміграційного офіцера, який проводить співбесіду та одразу одноосібно приймає рішення. Ти можеш сподобатись цьому офіцеру і він дасть тобі захист, навіть, якщо законодавство ЄС цього не дозволяє. Найцікавіше, що серед цих офіцерів трапляються російськомовні люди, які прискіпливо влаштовують перевірку, чи не особистих речей. Є велика підозра, що це громадяни паРаші. Коротше кажучи, якщо комусь пощастило і з якихось особистих причин іміграційний офіцер не перевірив чи проігнорував факт і дав тимчасовий захист, це не означає, що всім так пощастить. У Норвегії такого нема, але це не країна ЄС. Там спочатку збирають про тебе інфу, перевіряють її, а ти весь цей час живеш у таборі для біженців, де житло – це намет на 20 двоповерхових ліжок в ангарі. Потім, якщо надана тобою інформація проходить перевірку, то тобі дають так званий колективний захист (аналог тимчасового захисту в ЄС) та переводять у комуну, де тобі комуна наймає житло - це будинок чи квартира та оплачує оренду цього житла. Моя дружина чекала 1,5 місяці на колективний захист у Норвегії, але вона не жила в таборі, я зняв їй віддалено квартиру за 8000 крон на місяць. Ця квартира в результаті зіграла роль у визначенні комуни за місцем знаходження квартири, а могли відправити кудись у комуну на північ до села на острові і ближче до кордону з паРашою.