Економіка України

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Kladoff, так нам і не треба наздоганяти Німеччину чи Голандію, які мають кошти не тільки на соціалку для своїх громадян, а ще й зайві кошти давати нам. Наше завдання мінімум - догнати найгірші країни ЄС.
Post automatically merged:

Кочевник, Зовсім некоректне порівняння: Юлія не була грантодавцем, вона була "керівником проєкту". І так, хороший керівник поки виконується 1 грант, частину зусиль/ роботи команди/ коштів спрямовує на те, щоб підготувати заявку на наступний грант. І так, в мене як виконавця гранту завжди є питання до начальства "які гранти будемо робити далі". І навпаки: коли я керівник, то підлеглі питають мене, або шукають іншого керівника, який зможе забезпечити наступні гранти.
Бо можна за один грант вкластись в роботу по максимуму і видати повністю завершене дослідження, а можна його розтягнути частинками на 2-3-5 грантів, щоразу показуючи невеликий результат, але достатній для того, щоб ті, в кого є зайві кошти, давали їх саме тобі...

Останнє редагування:

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Норвегія пропонує дати 100 млрд.
не розумію як можна бути такими довірливими як Шведи Норвеги?
"час платити" не приходить і відкладається на потім

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Дюрі-бачі, ой навряд з них - москалів - щось вичавимемо. Бо нізя зобіжать нарід-богоносець, Європа не дозволить. На репарації сподіватися - даремні мрії.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Так репарації це будуть не наші проблеми: нам зичать європейці, а вибивають борги з москалів - теж європейці. Якщо не вдалось вибити - платять Норвежці (в яких і так майже 2 трлн. є зайвих грошей) Головне щоб угода не зірвалась

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
А яке Ваше бачення майбутнього України, щоб студенти, яких Дюрі чомусь вчить , не мріяли поїхати в Німеччину отримувати 600Є соціалки?
Сподіваюсь, Дюрі їх вчить не економіці :)
А так загалом економіка - не та наука де принципово щось нове вигадали. Дотуєш соціалку - закінчуєш як Аргентина, з десятиліттями повної економічної сраки.
Для України після війни - максимальна дерегуляція усього що можна дерегулювати, максимальне скорочення державного апарату скрізь де його можна скоротити. Адекватний розмір податків я назвати не можу, бо це реально треба рахувати виходячи з купи чинників, але точно мають бути закони які працюють і не має бути податкової яка блокує усю діяльність бізнесу бо очікує відкати.

Ну а ваше бачення максимально хибне, тому що ну окей, ну кидаєте ви усе це бабло у соціалку, соціалка несе його бізнесам. Допомога закінчується - нема з чого платити соціалку. Соціалка частково ріжеться, вводяться додаткові податки на бізнес щоб платити соціалку, яку не порізали. Бізнес в сраці, отримувачі соціалки в сраці, економіка - в сраці. Можна звісно певний час позичати гроші і відтягувати сраку, але це лише відстрочить сраку і зробить її ще більшою.
Гроші генерує бізнес, соціалка їх лише витрачає.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Допомога закінчується - нема з чого платити соціалку.
ось це і відрізняє хорошу владу від поганої.
Подивіться на розміри допомоги нашим сусідам в ЄС.

максимальна дерегуляція усього що можна дерегулювати, максимальне скорочення державного апарату скрізь де його можна скоротити.
І чим це допоможе з тою ж демографічною кризою?
От виплата 50 тис. грн. трішки допоможе, в найбідніших верствах (скажімо в ромів), але це дуже мало

А так загалом економіка - не та наука де принципово щось нове вигадали.
Звісно. Кейнсіанство вигадали 90 років тому. І воно чудово працює, поки є джерела фінансування.

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Приклади успішного кенсіанства в історії економіки Україні на загальнодержавному рівні були (як згадані вже 2005-08 роки, так і в 2016 чи 2021), а от із прикладів успішного лібертаріанства я хіба галузь ІТ можу відзначити.

Та і прямо зараз саме кенсіанство не дає нам скотитись в економічну прірву

Сподіваюсь, Дюрі їх вчить не економіці :)
Звісно що ні. Я вчу того, чим сам займаюсь: як найти потрібні числові дані і яркими методами їх підігнати під потрібний висновок.

Останнє редагування:
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
[QUOTE="Дюрі-бачі, post: 2172671]
2005-08 роки
[/QUOTE]
Ох успішний успіх, 4 роки чогось стерпного щось зануритись у повну сраку🤣

[QUOTE="Дюрі-бачі, post: 2172671]
Звісно що ні. Я вчу того, чим сам займаюсь: як найти потрібні числові дані і яркими методами їх підігнати під потрібний висновок.
[/QUOTE]
Клас, підганяти дані під потрібний висновок - вершина науки. Співчуваю вашим студентам.

Місто
Киев
максимальна дерегуляція усього що можна дерегулювати, максимальне скорочення державного апарату скрізь де його можна скоротити
И всего этого не будет. Пчелы против меда не пойдут. Только под серьезным внешним давлением, что тоже особо никому не нужно.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Только под серьезным внешним давлением,
я поки бачу тільки зовнішній тиск спрямований на "закручування гайок". Як приклад - тиск на фін. систему Кіпру та України.

P.S. Зараз в Україні аграрка досить слабо зарегульована, але подивіться чи є в неї хоч мін. шанс проти кейнсіанської моделі в тваринництві/молоці/теличному господарстві проти виробників з ЄС.

Останнє редагування:

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
На репарації сподіватися - даремні мрії.
Больше скажу. Недавно надо было на pikabu зайти - они контрибуцию хотят.

И ещё, вот сейчас прочитал, что зять Трампа будет строить отель на месте здания разрушенного американцами в 1999 югославского Генштаба. Не в смысле, планирует. Нет, Сербия согласна, сняли охранный статус с здания. Вучич сказал : "Они убивали наших детей. Мы этого не забудем и не смеем забыть. Но простить — должны".
Всего четверть века прошло. "Деньги не пахнут". Это как через четверть века российский инвестор в центре Киева будет высотку строить.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Місто
Одеса
На репарації сподіватися - даремні мрії.

Всего четверть века прошло. "Деньги не пахнут". Это как через четверть века российский инвестор в центре Киева будет высотку строить.
Це дуже багато часу. Буває що і через декілька років вже все ок.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Приклади успішного кенсіанства в історії економіки Україні на загальнодержавному рівні були (як згадані вже 2005-08 роки, так і в 2016 чи 2021),
В вище згадані роки зростання бюджету не відбувалося за рахунок суттєвого зростання державних боргів (у % до ВВП). Це були зароблені економікою кошти які перерозподілялися на соціалку, а не навпаки.
Зростання добробуту у 2005-08 відбувалося за рахунок росту цін на експортну продукцію (особливо, металургії).

А от з кінця 2008 і до початку 2014 влада (юлі та яника) просирала полімери ЗВР та набирала борги, щоб займатися пародією на кейнсіанство.

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Зростання добробуту у 2005-08 відбувалося за рахунок росту цін на експортну продукцію (особливо, металургії).
РікПодатки від металургії, млрд грнЗалучено через ОВДП (внутрішні позики), млрд грнЗапозичення на зовнішніх ринках, млрд грнЗагальні витрати бюджету, млрд грнДоходи від приватизації, млрд грн
2004≈ 11.02.311.689.41.27
2005≈ 13.23.59.1141.124.2
2006≈ 16.56.07.0175.30.5
2007≈ 19.87.98.0226.12.6
2008≈ 14.411.337.0241.50.9

думаю тут і без обчислень зрозуміло що значно більше вплинуло на ріст витрат: дохід від металургії чи приватизація+запозичення.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Дюрі-бачі, і?

Дюрі-бачі, будь-ласка, додай у колонку розміри ВВП у млрд грн.
Бо з твоєї таблички виглядає, що ростом 2005-2008 років ми маємо завдячувати продажу криворіжсталі :)

Зверху