Електричні батареї та акумулятори, інші елементи живлення

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
+Plus формату ААА, 4шт за 24грн.
Це сольові.

Як не дивно, але лужні + в Аврорі досить непогані за свою ціну. І як не ще більш дивно, лужні "генератор щось там" з АТБ по акційній(яка буває доволі часто) ціні 48 чи 42грн за шість штук - взагалі поза конкуренцією по співвідношенню ціна/ємність. Єдине але - в нашому АТБ цей "генератор" вже пару тижнів лежить в новій упаковці і по вищій вартості. Чи змінився лише дизайн чи там новий виробник і нова якість - ще не перевіряв.

UPd.

Останнє редагування:

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Як не дивно, але лужні + в Аврорі досить непогані
Я власне надихнувся колись експериментом якогось тіпа в ЖЖ - який протестував все, що зміг знайти в магазинах, десь в районі 60 різних батарейок і прийшов до однозначного висновку, що треба брати тільки лужні, але тільки найдешевші. Дорогі краще завжди, але не настільки, наскільки дорожче і брати якісь дюрасели має сенс тільки якщо ти наприклад фотограф з дзеркалкою на виїзді

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
debugger, логотип точно такий, а там хто зна...))

Місто
Самар
Телефон
+380660774982
Дуже позитивний досвід від Eneloop NiMH AA батарей. Дуже живучі, низький розряд. Років 10 вже працюють, пережили три комплекти інших різних виробників (GP, videx, Sony). Ємність набагато більша ніж у літієвих. Досі працюють та й невідомо ще скільки будуть працювати. Не знаю як зараз, але раніше куплені варті своїх грошей.

У той самий час вже для мишки, міксери, світильники, гірлянди та інши прилади зручно ставити вже li-ion AA з вбудованим зарядним.

Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)
Це точно alkaline? По ціні не схоже. З мого досвіду, найдешевший алкалайн завжди найкраща ціна/якість для не дуже вибагливих пристроїв. Не алкалайн сенсу брати нема взагалі. Я купую що батарейки що акумулятори в ікеї або юску
Я про ці ААА, постійно їх брав, були норм, в пультах вистачало на пів року. Але в останній рік таке враження що стали гірші, взагалі швидко здихають.

Вкладення

• IMG_20250617_020705.jpg
    IMG_20250617_020705.jpg
    75 КБ · Перегляди: 22
Місто
Хмельницький
Це точно alkaline? По ціні не схоже. З мого досвіду, найдешевший алкалайн завжди найкраща ціна/якість для не дуже вибагливих пристроїв. Не алкалайн сенсу брати нема взагалі. Я купую що батарейки що акумулятори в ікеї або юску
Я про ці ААА, постійно їх брав, були норм, в пультах вистачало на пів року. Але в останній рік таке враження що стали гірші, взагалі швидко здихають.
В таблиці на цій сторінці вище є +Plus та +Plus LR6.
Другі значно кращі параметри мають.

Місто
Хмельницький
"Граюся" з pkcell ni-zn aa та ааа. Пару років тому купив, майже не використовував. Тепер вирішив поганяти розряд/заряд. Розряд ліхтариком. Заряд через різні модулі cv/cc. Напругу ставлю 1,9В, струм 0,15...0,2А.
АА 2500мВт*г, ААА 900 мВт*г.
Заряджається дуже довго, тобто за пару годин виходить на 1,9В, далі при сталій напрузі струм має ж знижуватися? Але не знижується, може ще годин з 10 так стояти: 1,9В та 0,15А. АКБ трошки теплий. Вся енергія йде в тепло, я так розумію. А як із зарядом АКБ? Коли повний, як зрозуміти?
Тими модулями cv/cc заряджав і нікель-металгідрид, і літієві різні. Все було по алгоритму. Сталий струм -> росте напруга -> стала напруга -> струм падає до 0.
А тут якась...
Є може в когось таке ni-zn в користуванні?

Останнє редагування:
Зверху