Електричні обігрівачі (інфрачервоні, масляні, конвектори)

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Я понимаю, что втулить среди зимы самый дорогой кондишн это топ продажника, ношозадичь он несёт:
говносайт убр .ua/market/trade/ukraintsy-razmetajut-obohrevateli-kakoj-vybrat-chtob-ne-prohadat-3898516 сказав(ла):
Прибором с самым ощутимым "в перспективе" экономическим эффектом Максим Кучер назвал инверторный кондиционер. По его словам, у этого вида устройств коэффициент полезного действия (КПД) 250-350%, тогда как у обогревателя – 75-85%.

"Такая разница обусловлена тем, что электрический обогреватель преобразует электрическую энергию в тепловую с определенными потерями, а кондиционер "перемещает" тепло с улицы в помещение, затрачивая на это меньше энергии, чем на прямой обогрев", – объяснил представитель "Ф0кстр0та".
Тенета(Довода) пересмотрел?

Останнє редагування:
Місто
Короп
Телефон
Samsung Galaxy Grand duos
Есть в данной ветке пользователи инфракрасных обогревателей билюкс? Присматриваюсь к ним в качестве дообогрева комнаты в моменты , когда не топится дровяной котел. Отзывы разные , но в основном положительные. Кто что знает. Сайт bilux.ua

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2
Готуй сані влітку ;) . Прошу допомоги:)
Сусідка пенсіонерка питає в мене пораду який взяти обігрівач на зиму. Хтось їй сказав що керамічні лопаються:unsure:, питає мене що може масляний? Я таким ніколи не займався тому що в мене тепла підлога + газ.
Що шановне товариство порекомендує, виходячи з сьогодніших реалій. Бажано не дуже дорогий, але ефективний.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Sashkent, в мене електрконвектори на стіні. Якщо циркуляцію не перекривати шторами то одне з найкращих рішень в плані ціна/якість.
Масляні каміни теж норм, але в мене на ньому регулярно терморегулятор виходив з ладу. Ще теоретично буває розгерметизація (витекло масло) але я з таким не стикався

Головне щоб електромережа витримала обігрівач

Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2
Головне щоб електромережа витримала обігрівач
З цим у них проблема, договірна 5 кв.,але ще є бойлер. І проводка стара, приватний будинок з газом, але хочуть перестрахуватись. Треба буде провести інструктаж, клеми на входи я ім поставив добрі, буду дивитись.
Звичайний металевий радіатор на стіну.
Марка яка? Ці що є в наявности?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Марка яка? Ці що є в наявности?
Почитати відгуки. Сам зараз на шляху вибору електричного конвектора, що вішається на стіну.
Буду брати звичайний металевий, щодо вумних таймерів і термостату ще задумуюся.

Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2
Bebobi, Офтоп поганий, тому що треба димохід робити, дах колупати, а на всяк випадок у сусідів в гаражі піч є, у мене в сараї є бульяр,тоді поріжемо всі яблуні :eek: .
щодо вумних таймерів
Дуже корисна річ, я колись купив в Німеччині, бойлер вмикається вночі, тариф двозонний.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Річ корисна, коли є додаткова батарея, що зберігає налаштування.
через таймер і вумні налаштування маю проблеми з масляним радіатором Делонгі, після пропадання електрики, всі налаштування скидаються і він тупо чекає, поки зазначиш йому режим роботи.

OlegKiev

Заблокирован
Місто
Киев
В мене такий на колесах, можна й настінний, але пересувний для мене був у пріорітеті.

Місто
Киев
В мене такий на колесах, можна й настінний, але пересувний для мене був у пріорітеті.
Так справді, Noirot одні з найкращих конвекторів. А по енергоефективності всі вони однакові, як найдешевші так і надорожчі, ціна тільки в тому, що сам пристрій довше прослужить. Тільки на що звернути увагу треба при виборі конвектору, це реле. Якщо потрібна безшумна робота - безшумне реле. В Noirot є ті та інші.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
енергоефективності всі вони однакові,
100%. Єдине що рекомендую на стіну наклеїти фольгу. Восени, поки не холодно на дворі можна суттєво економити (в мене десь в 2,5 рази) обігрівом кондиціонером, але це вже зовсім інша історія .

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
У меня керамический и я нарадоваться не могу. Сравнительно экономичный, но главное - инфракрасное излучение, то что реально согревает тело человека (а не просто теплый воздух).

Но тяжелый, зараза. Если есть место на стене где его смонтировать и не перемещать - отлично.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Тобто Ви любитель погрітися під Уфо? Мені значно комфортніше коли в приміщенні все більш-менш прогріто рівномірно, в т.ч. і циркулюючий воздух.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
По масляним я б не рекомендував там енергоефективність сильно програє конвекторам.
По конвекторам також непогано мати таймер автоматичного вмикання/вимикання, дозволяє обігрівачу працювати тільки коли потрібно. Вручну такого ж ефекту не досягнути.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Що таке енергоефективність? ККД?
Так вона що в масляного, що в конвектора відрізняється на долі відсотка.
Єдине, що відрізняється - це інерційність.

Зверху