Електричні обігрівачі (інфрачервоні, масляні, конвектори)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Річ корисна, коли є додаткова батарея, що зберігає налаштування.
Ось такі схожі ставив на мережеве та інше обладнання (автоматичне планове перезавантаження) ще років 10 тому, там є резервна батарея чи акум, теж треба було, щоб програма не злітала.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Кочевник, ККД однаковий тільки при постійному обігріву. При епізодичному конвектор швидше прогріває повітря, масляний - речі навколо

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
При епізодичному конвектор швидше прогріває повітря, масляний - речі навк
Ні, ККД буде однаковий. Просто масляний радіатор за 30 хвилин нагріється умовно до +20 градусів і буде віддавати тепло ще 30 хвилин, постійно знижуючи температуру.
А конвектор за ці 30 хвилин нагріє повітря, яке буде ганятися через нього майже відразу. І після вимкнення, тадам, повітря вистигне відразу.
Тобто кількість тепла, яка пішла в повітря буде та сама!
Ну й розрив шаблону, конвектори також бувають масляні. Тому що конвектор - це лише спосіб організації відбору тепла з поверхні нагрівального елементу.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ось такі схожі ставив на мережеве та інше обладнання (автоматичне планове перезавантаження) ще років 10 тому, там є резервна батарея чи акум, теж треба було, щоб програма не злітала.
Воно то так, але живлення з нагрівача зніметься, а там потужність нагрівального елемента встановлена, температура, яку повинен забезпечити нагрівач, і все це скидається. Не варіант.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Кочевник, я про те й кажу: якщо тепло потрібно періодично то з масляним ми будемо тратити більше ще на ті пів години коли ми вже пішли, а в хаті ще тепло

Місто
RayonD
самый экономичный - кондиционер-тепловой насос(воздух-воздух) инверторный. например у меня 12ка при старте потребляет 1.1квт,через пол часа прогрев помещение 30 кв.м сбавляет обороты и потребление падает в среднем 350-450ватт
за холодные месяца-ноябрь,декабрь,январь,потребление порядка 400квт в месяц.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
будуть планові відключення як в 90-
А таких, как 8 лет назад, по шесть-девять (отключали по графику три раза в день, то на два часа каждое отключение, то на три) часов в день без света, точно не будет?

Сколько тогда техники испортилось...

Для частного дома в резерве надо что-то автономное. Буржуйка, газовый отопитель на баллонном газе, примус какой-то. Это как электрогенератор, большую часть времени простаивает, но вдруг "лампочка - тюк, а у меня свечечка и спичечка".

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Kritik, плюс (хоть и оффтоп) - хороший фонарик и Пауэрбанк в карманах куртки или брюк типа милитарных/страйкбольных. Как приятный бонус к топик-девайсам.

jarrah

Заблокирован
Місто
Kharkiv
самый экономичный - кондиционер-тепловой насос(воздух-воздух) инверторный. например у меня 12ка при старте потребляет 1.1квт,через пол часа прогрев помещение 30 кв.м сбавляет обороты и потребление падает в среднем 350-450ватт
Кпд кондиционера динамический и при морозах может быть ниже 1, т.е. менее выгодным чем любой нагревательный прибор. Кроме того, дополнительно энергия будет тратиться на периодическое размораживание внешнего блока.

Я к тому, что если температура стабильно держится ниже ноля, то лучше не насиловать кондей, а перейти на масляный/воздушный.

Місто
RayonD
Кпд кондиционера динамический и при морозах может быть ниже 1, т.е. менее выгодным чем любой нагревательный прибор. Кроме того, дополнительно энергия будет тратиться на периодическое размораживание внешнего блока.

Я к тому, что если температура стабильно держится ниже ноля, то лучше не насиловать кондей, а перейти на масляный/воздушный.
разговор не о простом кондиционере ,если Вы не поняли. :sneaky:

jarrah

Заблокирован
Місто
Kharkiv

разговор не о простом кондиционере ,если Вы не поняли. :sneaky:
дооо)) особый кондиционер, победивший законы физики?

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
jarrah, Ніяких порушень законів фізики. В хороших кондиціонерів ККД від 200% при -20С на дворі до 480% при +16С
Враховуючи що фреон кипить при -50С то єдина проблема - необхідність позбутись обмороження.

Останнє редагування:
Місто
RayonD
jarrah, Ніяких порушень законів фізики. В хороших кондиціонерів ККД від 200% при -20С на дворі до 480% при +16С
Враховуючи що фреон кипить при -50С то єдина проблема необхідність топити обмороження.

с запасом мощности он не обмерзает,только при периоде около ноля есть намерзание а уже за минус 7 и до минус 28 было,теплообменник чистый и редко включается в обратку,на разморозку,разве что если ставят на большую квадратуру систему расчитанную на меньше площадь.я с осени включаю и как основной источник на автомате он работает месяцами.разве что выключаю когда появляется желание услышать хруст горящих дров и растапливаю печку на выходных)

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
приватний будинок
краще вже буржуйку, якщо не буде газу зимою то світла тим більше може не бути.
Якраз то саме хотів сказати. В приватному секторі - нема газу=нема світла. Бо всі повключають електричні обігрівачі, просадять електромережу, і на підстанції спрацює автоматика.
Post automatically merged:

З цим у них проблема, договірна 5 кв.,але ще є бойлер. І проводка стара, приватний будинок з газом, але хочуть перестрахуватись. Треба буде провести інструктаж, клеми на входи я ім поставив добрі, буду дивитись.
В мене все таке ж. Тому знаю з власного досвіду. Купивши електрообігрівачі, викинуть гроші на вітер, бо електрики не буде. А буде електрика лише при умові, що ніхто не буде користуватись електричними обігрівачами.

Місто
RayonD
самый экономичный - кондиционер-тепловой насос(воздух-воздух) инверторный.
А як можна відфільтрувати такі моделі кондиціонерів, це типу вибрати робота до «-25» чи шось інше? :rolleyes:
Да,работа на обогрев до минус 25 достаточно, есть модели до минус 30,существенно дороже. И с запасом мощности нужно брать при обогреве.как-то так.

Зверху