Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 392 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    633
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 102
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Місто
Полтава
Телефон
Xiaomi Redmi 3
свій СІП скрутили з моїм АВВГ плоскогубцями, підмотали ізолєнтою...
Аналогічно)) Суворі полтавські енергетики. Але хоч зажими для натяжки на стовпах правильно поставили. Я от влітку на Слобожанщині через таких горе-електриків на півдня лишив світла дачний кооператив, бо такого накрутили, що через 5 год роботи 2.6кВт зарядки поплавилась ізоляція на магістральному СІП і коротнуло на болт зажима для натяжки))

Місто
Харьков
бо такого накрутили, що через 5 год роботи 2.6кВт зарядки поплавилась ізоляція на магістральному СІП і коротнуло на болт зажима для натяжки))
Чудес не бывает, если изначально сделали соединение через жопу то этого стояло ожидать, все пытаются сделать побыстрей и чем есть под рукой, в основном это скрутка которая запрещена ПУЕ или козынячие зажимы проколи и тд, где площадь контакта мизерная ...

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
А РЕС то еще те бракоделы... они уже дважды меняли автоматы на электроопоре, так как они просто взяли СИП и подключили напрямую в автомат, конечно оно начинало греется (так как алюминий мягкий и текучий метал) и со временем выгорать
Я "замовив" вхідний щиток у такого бракодєла колись... Та сама історія, АВГ воно втулило напряму у вхідний автомат, через рік (або два) там почалося іскріння-вигорання, довелося зривати пломбу (вхідний стояв у своїй коробці, опломбований) та дозатискати контакти, я потім той автомат замінив (та прийшлося бігти в обляенерго і платити за опломбування)
Плюс із обговорених чотирьох вихідних двухполюсників втулило тільки три (я 4 поставив як домовлялися, один на вхід три на вихід), і поставило самий дешевий шлак (хоча, цей шлак працює і досі, в лагідному режимі - на гараж/сарай/вулицю)

Аналогічно)) Суворі полтавські енергетики. Але хоч зажими для натяжки на стовпах правильно поставили.
Все, шо стосується їх хазяйства - нормально зроблено, за всякими їх же стандартами, в своєму районі я ні разу за ці 10 років не бачив, шоб шось зломилося. Ну і та їх скрутка - працює і досі) А мені ліньки туди лізти та переробляти.

Місто
Харьков
і поставило самий дешевий шлак (хоча, цей шлак працює і досі, в лагідному режимі - на гараж/сарай/вулицю)
Вот поэтому оно и работает что нет нагрузки, а если б стоял электрокотел, уже б все повыгоралоб 25раз....

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
мастер установил на СИП удлиненные алюминиевые наконечники на кварцевазилиновую пасту с качественной зачисткой самого алюминия, сделано было по 4ре жима опрессовки, и все это дело было соединено с ВВГшкой на болтовое соединение
цуко... нам обляенєрга як міняла тотально все (стовпи, дроти, трансформатори ітпітд), то мені свій СІП скрутили з моїм АВВГ плоскогубцями, підмотали ізолєнтою...
Що то що то алюміній , так що звісно халтура дика, грубезне порушення , але обнадію - якщо в герметичному місці то проживе
Post automatically merged:

бо такого накрутили, що через 5 год роботи 2.6кВт зарядки поплавилась ізоляція на магістральному СІП і коротнуло на болт зажима для натяжки))
Чудес не бывает, если изначально сделали соединение через жопу то этого стояло ожидать, все пытаются сделать побыстрей и чем есть под рукой, в основном это скрутка которая запрещена ПУЕ или козынячие зажимы проколи и тд, где площадь контакта мизерная ...
Проколи якщо нормальні то стоять добре. «Львівська ізоляція» робить хороші навіть тестує в себе в лабораторії на нагрів/ охолодження , скоріш за все є й інші фірми що роблять хороші проколи, я просто ці єдині знаю продава

Останнє редагування:
Місто
Харьков
Проколи якщо нормальні то стоять добре. «Львівська ізоляція» робить хороші навіть тестує в себе в лабораторії на нагрів/ охолодження , скоріш за все є й інші фірми що роблять хороші проколи, я просто ці єдині знаю продава
Вот пускай их себе и ставят эти проколы, не нужно быть шибко умным чтоб понять принцип роботы прокола и площадь самого контакта в том месте, где его ноль целых ноль десятых, да еще и жили поперерезает (передавит), как по мне тогда уже лучше фирменная скрутка (не тяп ляп как неучи делают а есть нормальная скрутка) РЕСовцев пускай будет, она хоть нагрузку нормально держит и площадь контакта там хорошая....

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Енергоатом заявив про витік реагентів на енергоблоці №5 окупованої росіянами Запорізької АЕС
Раніше була зафіксована небезпека на енергоблоці №4. Внаслідок його розігріву відбулося протікання радіоактивного теплоносія.

Офіційний канал НАЕК «Енергоатом»
‼️ Через злочинні дії рашистів на енергоблоці №5 Запорізької АЕС продовжується виток реагентів з першого контура в другий (https://telegra.ph/file/fa82ee4acb48ef9215af3.jpg)

Внаслідок переведення – в порушення умов ліцензії Держатомрегулювання та вимог Енергоатома – 5-го енергоблока тимчасово окупованої ЗАЕС у «гарячий» стан стався інцидент з витоком реагентів із першого контура реактора в другий. Попри наявні порушення окупаційне керівництво не поспішає переводити блок у стан «холодного зупину», використовуючи пару, яку генерує 5-й енергоблок, для опалення та забезпечення власних потреб станції.

Через некомпетентність російського персоналу, зокрема начальника зміни хімічного цеху, котрий втратив контроль за насиченням фільтрів спецводоочистки, вода першого контуру з розчином борної кислоти потрапляє в деаератор машзалу, а звідти знову на всі парогенератори.

«Дії рашистів є абсолютно некомпетентними. Їхні намагання вивести з ремонту енергоблок №3 та розігріти його до «гарячого» стану, щоб натомість енергоблок №5 вивести в «холодний зупин», є черговою спробою продовжити ядерний шантаж і пошкодити обладнання ще одного енергоблока АЕС», – наголосив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Такі дії окупантів можуть призвести до втрати цілісності трубок парогенераторів, що безперечно не відповідає регламенту безпечної експлуатації енергоблока АЕС.

«Своїми діями загарбники вкотре ставлять під загрозу безпеку експлуатації станції та спричиняють постійну деградацію обладнання і почастішання небезпечних випадків його відмов. А це будь-якої миті може призвести до аварійної ситуації», – додав очільник Енергоатома.

Нагадаємо, через порушення ліцензійних умов окупантами на Запорізькій АЕС сталася вже низка аварійних ситуацій, «найсвіжіша» з яких (https://t.me/energoatom_ua/15711) – 14 листопада 2023 року. Через некомпетентність російських загарбників і працівників держкорпорації рф «Росатом» стався частковий блекаут. Був знеструмлений енергоблок №6 ЗАЕС, відтак запустилися дизель-генератори і системи безпеки. У такому режимі блок перебував 90 хвилин...

Раніше була зафіксована небезпека на енергоблоці №4. Внаслідок його розігріву відбулося протікання радіоактивного теплоносія (води) із першого до другого контуру, що є порушенням одного з бар’єрів на шляху розповсюдження радіоактивного забруднення.

Аналогічна ситуація сталась і під час спроби «розігріти» енергоблок №6. Крім того, недолуге рішення нинішніх «керманичей» станції про його переведення в «гарячий» стан спричинило значне побільшання рідких радіоактивних відходів на майданчику станції, що несе потенційну шкоду для персоналу, населення та довкілля.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+

Усе читати не обов'язково. 5,5-5,8 грн./квт-г.

Місто
Харьков
Телефон
Iphone Хs+ Huawei P30 PRO

3

Місто
Харьков
Телефон
Iphone Хs+ Huawei P30 PRO

Раніше у мережі почала поширюватися інформація з посиланням на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського. Його слова вирвали з контексту і низка телеграм-каналів почала розносити спотворену інформацію.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня - НЕ БУДЕ
Сьогодні низка ЗМІ та телеграм-каналів поширили недостовірну інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського.

Проте сам спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв’ю. НКРЕКП публічно спростувала інформацію, викладену у журналістських повідомленнях.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Ось і мені щастя «привалило» у вигляді лічильника NIK 2100 AP2.0000.0.11 5(60)А, який планово замінив місцевий РЕС. Усе б нічого, але ця гідота рахує у 2 рази більше! Завтра піду за поясненнями до цих козлів. І чім їм мій «Меридіан» не сподобався?

Місто
Харьков
Усе б нічого, але ця гідота рахує у 2 рази більше! Завтра піду за поясненнями до цих козлів.
А Вы уверенны что старый правильно и все считал? Хотя не исключен факт некорректного подключения, что конечно маловероятно, так как там работают люди с пониманием того что они делают

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
ця гідота рахує у 2 рази більше!
Це всі подібне зауважують.

Мені замінили чорний дисковий (який до того замінили роки три тому з аналогічного дискового) на той NIK місяці чотири тому.
До тієї зміни ніколи не бувало витрати більше 95-100 кВт/міс.
Після - перший місяць відразу 150 кВт, а після моєї невідворотньої оптимізації термостату холодильника наразі ще не вдається впасти нижче за 115 кВт.
Post automatically merged:

там работают люди с пониманием того что они делают
Я вас прошу! Працівникам, що фізично приходять та змінюють лічильники, жодної справи до їхньої точності немає.

А от у версію що українській виробник лічильників NIK, отримавши (чи то заплативши) хабаря на лапу, організував свій бізнес таким чином, що, компанії (які за рахунок контрактів по заміні лічильників, що оплачуються з держбюджету) могли б запронувати дещо завищені показники у своїх лічильниках розмаїтим обленерго - я особисто анітрохи не здивуюся!

Аргумент на користь цієї версії - у мому гаражі NIK тіє-ї ж моделі, встановлений ще років 8 тому, з першого дня рахує кіловати без претензій.

А новий в хаті чомусь раптово почав на 20% більше враховувати.

Останнє редагування:
Місто
Волинь
SeLena, в мене в селі поставили такий, в принципі за рік користування показники не особливо змінилися з старим лічильником +10-20 кіловат при споживанні 250+-
Там ж в принципі є і вати і можна порахувати самому, що воно накрутить за годину, все вимкнути і лишити які-небудь лампочки по 100ват
Хотя не исключен факт некорректного подключения
а якщо навмисне ?

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Усе б нічого, але ця гідота рахує у 2 рази більше! Завтра піду за поясненнями до цих козлів.
А Вы уверенны что старый правильно и все считал? Хотя не исключен факт некорректного подключения, что конечно маловероятно, так как там работают люди с пониманием того что они делают
Для цього є метрологічна повірка. Чому б не здати на повірку та встановити старий після неї? Або сказати, що старий перевірку не пройшов, ось вам новий. В "Меридіану" ще років 10 ресурсу залишилося.
Якщо б я знав, шо буде така "шляпа", обов'язково перевірив би старий лічильник.
А як встановлювали.... під'єднали дроти, як в старого, да і все. Є думка, що вони могли землі переплутати.

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
можна порахувати самому
Проблема у тому, що ти не докажеш нічого власними енерговимірювальними діями енергопостачальній компанії.
Я маю ваттметр. Але ж якщо увімкну його відразу за лічильником і
наміряю надлишок 20 кВт, то ж не піду судитися зі Львівенерго за це!

Місто
Волинь
nataba, я кажу самому подивитись, що покаже вбудований ватметр у лічильнику, чи реально воно незрозуміло що рахує. може воно зі старту 100ват показує як 120 на лічильнику ?

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Там ж в принципі є і вати і можна порахувати самому, що воно накрутить за годину, все вимкнути і лишити які-небудь лампочки по 100ват
Перевіряв чайником (850Вт), бойлером (800Вт), холодильником (65Вт). Більше 1кВт імпульси складно рахувати; на старому можна було. Світлодіод моргає справно, співпадає з розрахунком, а ось покази на тому тусклому китайському екранчику...... завтра зранку перед походом знову все перевірю.

Зверху