Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 392 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    633
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 102
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
А з чого сміятись?
А тепер давайте ще з цього :)
споживання за 17.12.2014,
17.12.2014

"Укрэнерго" в среду ввело график аварийных отключений на 6,5 ГВт​

Post automatically merged:

Нагадати питання?
Як, у вашому всесвіті, цього завжди хватить щоб закритити потреби населення в піковий час чи ні? А в непіковий, крім нічного?

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Енергопостачаючим компаніям така модель була б найкраща, ніж потім висилати бригаду на відключення/підключення
У мене в глухому селі безкоштовно міняють лічильники на двотарифні, з автоматичною передачею показів в АСУП та можливістю дистанційного керування реле відключення. Не знаю чи воно дійсно працює, але діод що сигналізує про наявність мережі АСУП нещодавно засвітився.

Місто
Харьков
У мене в глухому селі безкоштовно міняють лічильники на двотарифні, з автоматичною передачею показів в АСУП та можливістю дистанційного керування реле відключення. Не знаю чи воно дійсно працює, але діод що сигналізує про наявність мережі АСУП нещодавно засвітився.
Ну если такие счетчики ставят, так тогда в нем должны быть зашита и разрешающая мощность ?

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Ну якщо зашили то може і є. У мене стандарт - 5 кВт, як у всіх на нашому кутку. І я не перевищую - взимку так точно.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Це може у вас так. У нас так я написав - ми колись самі скидалися на новий кабель до нашого кутка.

Місто
Харьков
По старому договору вроде как 2,5кВт который должны были бесплатно повысить до 4,5
То старые какие то договора, было 3 кВт (если внутридомовые сети без модернизации) и 5 кВт если с сетью все ОК, это новые нормы

• Like
Реакції: idea
Місто
Бровари
Та ці люди триндять про відключення населення від електрики за борги. :mad:
️З 29 січня боржників почнуть відключати від електрики, — Yasno

Відключення відбудеться через 10 днів після попередження.
Цікава у вас тут політична дискусія, прям Верховна Рада :)

А я щодо відключень. От писали, що не відключають, але гадять таки. Матері влітку поклали бамажку, щоб прислати фото лічильника на такий-то номер. Я звісно не посилав нічого, бо і так в кабіні реєструю покази лічильників щомісяця (хоча приймаються вони через раз). ДТЕК такий ДТЕК... Так вони дійсно без сповіщення відключили лінію. На лічильник подавалось 16 вольт. А в КОЕ казали, що у нас все гаразд, все працює... Так що 29 січня не відомо якого року...

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Я звісно не посилав нічого
Ну той не посилайте нічого і далі. Проявляйте витримку! Хай засунуть свою електроєнергію собі в ...! Можна купити керосину та свічок і триматися до останнього!

Останнє редагування:
Місто
Бровари
ГлавБухарик, та ні, приїхала аварійка та полагодила. Що значить витримка, я плачу за електрику, подаю покази - хай надають якісні послуги! А по електриці в мене взагалі завжди переплата...

Останнє редагування:

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Попробуйте з того, що я виділив :)
Що таке "Середня" пояснювати не потрібно?
Добре, визнаю, що в окремі холодні зимні дні в пікові години потужності Енергоатому недостатньо для населення. От в ті години можна докупити дорогої електроенергії, або вимкнути частину споживачів по графіку.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Шкода. А могли б триматися...
Зазвичай номери для фото (чи показів) надають лениві контролери. Чи не лениві, а ті які вас не знаходять вдома. Я от теж все передаю онлайн. Але періодично (десь раз на квартал) до нас ходить жіночка-контролер. Знімає контрольні покази. Але вона така привітна та ввічлива, що я їй завжди, коли вона залишає папірець фотаю покази. Бо вона ходить дійсно. Я коли її перший раз побачив то нагримав на неї. День такий був. Дома пральну машину робив. Не виходило. По пальцям молотком довбанув. А тут контролер горгазу. За ним водоканал. Ну а третя ця жіночка. От їй за всіх й прилетіло. Правда вибачився потім. Але до сих пір соромно.

Останнє редагування:

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Останнє редагування:

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Хтось проходив усі кола пекельних борошн щодо "оформлення" СЕС по зеленому тарифу для фізика?
Потихеньку у макітрі блукає думка про неї... В межах дозволених 5кВт (щоб не платити овердофіга бабла за збільшення потужності), 10 панелей є де поставити безгеморно і з легким доступом туди. Зібрати-змонтувати-запустити зможу і сам, залишиться питання всяких бамажок...

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Починаєш читати і душа радіє - здоровий глузд таки повертається у тему.
А потім бац!.. :oops:
вимкнути частину споживачів по графіку.
Ви так звикли до того що вам нарізають "пайку", що навіть в своїх фантазіях про щасливе майбутне (де все в ваших силах нафантазувати) не можете без тої "пайки" обійтися. Менталітет... :(

Зверху