Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 396 62.1%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.8%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.2%
  • Нет.

Голосів: 76 11.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    638
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 121
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Місто
Львів
Почав запотівати зовнішній щиток під лічильник- поліз дивитись, а в мене вигорів один з проводів і роз’єм на автоматичному вимикачу Schneider, встановленого орієнтовно десь в 2022р. Не знаю чи то в нього тепер така якість, чи можливо минулого року коли електрики з обленерго міняли лічильники- його десь криво прикрутили. Зараз сам по собі нагрівається навіть без навантаження. Треба буде з понеділка писати заяву на розпломбування, думаю замінити на Hager. Можливо в когось з чату були схожі випадки, може ще шось врахувати? (щиток знов опломбують без можливості щось доробити).

Місто
Ржищев
не зрозуміло, як це може бути
То что на фото провод обгорел, чаще всего плохо зажат. Тепловыделение в электрических цепях не бывает без причины. Как вариант, может там жук или бабочка гнездо сделали, оно замкнуло и греется. Что-то подобное было в моей практике.
Ну а что там на самом деле, нужно разбирать и смотреть.

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Оптимальный вариант такие многожилки под наконечник, а уж потом зажимать. Но в облэнерго наконечников не бывает. Как и обжимников. Зачищать. И новый автомат. Старый автомат тут не причём. Зажато плохо. Там причина.
Post automatically merged:

И ещё. Запотевать?? Там вода? Щиток не герметичен конечно, но воду пропускать не должен. Если вода попадает в автомат, то и новому пушной зверёк придет. Бокс проверь. Если что, то меняй.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Можливо в когось з чату були схожі випадки
В мене був, СІП (багатожильний 16кв) прям у вхідний автомат перед лічильником, рукожопи ще і хрєново затягнули. Через деякий час оплавився, почав іскрити грітися і вибивати. Автомат у маленькій накладній коробочці, опломбований окремо, лічильник окремо.
Довелося теж витрачати час на обляєнерго. Я затягнув "доусрачки і ще зверху" - працює більше десятка років. По правильному так, наконечник і пресом.
Минулого року, коли займався соларом, перетрахував щиток - так вдалося обережно зняти верхню кришку коробки, добравшись до автомата. Намагався дотягнути гвинти - фігтам, навіть на 1° не вдалося зрушити, тоді затягнув від душі і навіки. Хотів на СІП пресонути гільзи (бо вже мав власний опресовщик), проте побачивши, як дроти сидять - не став їх ворушити.

може ще шось врахувати?
Як варіант - поміняти ще провода до/від лічильника.

У кума цього року була аналогічна ситуація, автомат після лічильника в квартирі так само поплавило. Поміняв, де треба - накинув НГШ, затягнув добряче та через місяць нагадав йому ще раз усе дотягнути.

Місто
Хмельницький
Намагався дотягнути гвинти - фігтам, навіть на 1° не вдалося зрушити, тоді затягнув від душі і навіки.
Інколи може бути, що неможливість і дотягнути і відкрутити пов'язана з зрощуванням поверхонь в різьбовому з'єднанні. Тобто або просто приіржавіло (таке зрідка, але теж буває після перегрівання та випалення поверхневого анодного покриття), або анодні покриття на різьбовому з'єднанні від сильного стискання зрощуються, банальна дифузія металу. І не дотягнеш, і не відкрутиш, а провід бовтається.

Місто
Львів
Запотевать?? Там вода? Щиток не герметичен конечно, но воду пропускать не должен.
Знизу є 2 великі отвори під ввід кабеля, по колу наче весь герметичний, у вересні поставили новий. Зі середини запотіває як інколи буває на автомобільних фарах :rolleyes: Зараз дощ пройшов- середина вся суха наче, а за пів години появиться роса на стінках.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
andriy_z, чисто теоретически, через вот эти входы снизу взрослые насекомые залезть могут? Мне говорили, что надо резинки плотные ставить, не столько от воды, сколько от живности.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
не столько от воды, сколько от живности
Якась падлюка пролізла у "вуличний шнайдер" (накладну коробку, яка повинна бути герметичною). Там закінчувався "силовий" кабель, який я не заізолював (ну тіпа ж коробка герметична). Одного дня, при мені, жахнуло так, що кришка з тієї коробки відлетіла на декілька метрів...
Іноді спостерігаю, у здавалось би закритих місцях, якесь павутиння, залишки коконів, засохших комах...

Тобто або просто приіржавіло (таке зрідка, але теж буває після перегрівання та випалення поверхневого анодного покриття), або анодні покриття на різьбовому з'єднанні від сильного стискання зрощуються, банальна дифузія металу.
Я це знаю)

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+

Намагаюся примусити свого Альцгеймера знайти помилку у аргументах автора...

Місто
Суми
Гудзак, не ти один. Доля істини там є, але як то кажуть - змішалися в кучу люди, коні...
Post automatically merged:

P.S. з такою стабільністю напруги в мережі як зараз різниці між 220 і 230 ніхто не помітить.

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
помилку у аргументах автора...
Активне навантаження:
- чайник/плита/бойлер/тен у пральці буде споживати на 4,5-15% більше - Зрада!
- той же чайник підігріє воду на ці ж 4,5-15% бистріше і вимкнеться - Перемога!
- Зрада+Перемога= покази лічильника які були такі і залишаться.

Реактивне навантаження - всі електронні вироби - імпульсні БЖ - їм взагалі пофіг напруга в їх робочих межах, беруть лише те що їм потрібно.

ДТЕК зможе трохи підзаробити лише на впертих шанувальниках "теплого лампового світла" від жарівок...

Зверху