Житлово-комунальні послуги

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Зима буде складною, але ми маємо вистояти, - Шмигаль про опалювальний сезон
Прем’єр каже, що влада не збирається применшувати загрози, ризики та виклики опалювального сезону.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Після кількох падінь балконів ві Львові, представники жеків почали обходити будинки і збирати підписи від мешканців, що їх балкони не є в аварійному стані. Можна подумати, що турбуються, але ніт, схоже тими підписами ліниві сраки намагаються зняти з себе відповідальніть в разі можливого обвалу.

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Після кількох падінь балконів ві Львові, представники жеків почали обходити будинки і збирати підписи від мешканців, що їх балкони не є в аварійному стані. Можна подумати, що турбуються, але ніт, схоже тими підписами ліниві сраки намагаються зняти з себе відповідальніть в разі можливого обвалу.
Ну авжеж. У нас давно по балконам кажуть що балкон то не конструктивній елемент дому, а власність власника квартири. Ось він і має його ремонтувати.

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
по балконам кажуть що балкон то не конструктивній елемент дому, а власність власника квартири. Ось він і має його ремонтувати
У Львові теж так кажуть.
А на мій запит в райдержадмінстрацію що проїржавілий швелер австрійського виробництва 1905-го року входить в стіну будинку, і тому я не маю ані вміння, ані компетенції замінити його щоб не ушкодити весь конструктив будинку - з жеку прийшов лист- відписка про те, що "балкон твоя власність".

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
сплачується убпт ото вже тоді незрозуміло.
максимум двірник пару разів на тиждень десь підмете
У мене вже роки півтори як жеківська квартплата становить 1100 грн.
При тому на сходовій клітинці, замкненій на три замка, усього 5 помешкань.
І якби та двірничка не приходила цілий рік - то ніхто б ніякого сміття не помітив.
Бо там просто нема кому смітити!

Також три світлодіодні лампочки на поверхах. Разом може гривень на 5 в місяць напалюють.

Set

Місто
Хмельницкий

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
это сколько за квадрат?
Не рахував. Помешкання має щось там близько 121 м².

P.S. А хіба жеківська квартплата чітко до метражу прив'язана?
За інше свое помешкання у багатоповерхівці метражем 42 м² зараз сплачую 500 грн.
А мама у кооперативі (аналог ОСББ) за подібну площу 295 грн.

Останнє редагування:

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
это сколько за квадрат?
Не рахував. Помешкання має щось там близько 121 м².

P.S. А хіба жеківська квартплата чітко до метражу прив'язана?
За інше свое помешкання у багатоповерхівці метражем 42 м² зараз сплачую 500 грн.
А мама у кооперативі (аналог ОСББ) за подібну площу 295 грн.
Авжеж до метражу. У нас десь 6-15 грн за метр в залежності від будинку. Де жек, де Осбб, де кооператив. Але практично всюди однаково нічого не роблять роками.

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
У нас десь 6-15 грн за метр
Ну неслабо так, різниця в 2.5 рази!

Тим часом, я у Львові за свій приватний гараж плачу у 1.5 раза більше, аніж тато у Луцьку за 38 м² двокімнатної квартири (225 грн/міс проти 151).

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
У нас десь 6-15 грн за метр
Ну неслабо так, різниця в 2.5 рази!

Тим часом, я у Львові за свій приватний гараж плачу у 1.5 раза більше, аніж тато у Луцьку за 38 м² двокімнатної квартири (225 грн/міс проти 151).
Ну 6 грн це найнижча ціна в жеку совковому, а 15 грн це вже в новобудові

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
15 грн це вже в новобудові
А хіба зараз бувають жеківські новобудови?
Всі, кого знаю в новобудовах у Львовах, осбб-шники, які платять від 20 до 40-ка % менше за мешканців сусідніх жеківських будинків.

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
15 грн це вже в новобудові
А хіба зараз бувають жеківські новобудови?
Всі, кого знаю в новобудовах у Львовах, осбб-шники, які платять від 20 до 40-ка % менше за мешканців сусідніх жеківських будинків.
Ну у нас жекі вже стали керуючими компаніями, правда штат працівників старий залишився і вони можуть взяти на обслуговування і новобудову за договором. У нас осбб дорожче за жеки. Але може є і інші приклади. Я калькуляцію по тисячам будинків не знаю звісно ж. Але більш менш тенденція така що в осбб та новобудовах дорожче. Але в новобудовах буває є і якісь додаткові послуги, накшталт охорони. Або ще щось

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
У нас осбб дорожче за жеки.
Дивно. У Львові все навпаки.
Кумпель живе в ОСББ через дорогу від мене і досі за своє помешкання з 2015-го року і донині за 60 м² сплачує вдвічі менше ніж я за жеківське 42 м².

Також знаю таких, хто в ОСББ і втричі меншу квартплату сплачують, аніж я жеківську.

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Я за ОСББ плачу 6.50 грн/м. ЖЕКівські більше ніж вдвічі платять. Так у нас кожного року щось роблять, а у тих зовсім нічого, навіть електрика/сантехніка не знайти...

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
в новобудовах у Львовах, осбб-шники, які платять від 20 до 40-ка % менше за мешканців сусідніх жеківських будинків
Це так для новобудов, бо там наразі нема потреби шось вже ремонтувати, та для "мурашників" на 50+ квартир, де видатки ОСББ можна "розмазати" на більшу кількість квадратури.

Старий житловий фонд переважно тримається на магії та молитвах, а як щось руйнується, то крайніх важко знайти, бо те, що роками сплачувалося на капітальний ремонт у складі тарифу, давно "освоєно", та і організацій, яким платилися ті гроші - вже "нема", бо оптимізували/реорганізували/ліквідували.

Кілька років тому ми усім будинком написали заяву і відмовилися від "прибирання" всередині будинку, лишивши тільки прибудинкову територію, зменшивши таким чином тариф десь на 1грн/м.кв бо за рік часу може 2-3 рази бачили то "прибирання", а гроші жек хоче щомісячно.

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Це так для новобудов, бо там наразі нема потреби шось вже ремонтувати, та для "мурашників" на 50+ квартир,
У нас в будинках на 400 квартир новобудовах платіжки по 10 грн метр, а ремонтувати там взагалі нічого
Плюс прибудинкова територія мала, мести нічого, дерев немає, тож і листя немає, прибрати кілька смітників, оплатити електрику, обслуговування ліфтів
Профіт 😂

Зверху