- Ну як ні, он скаржаться що пакетики по 22 копійки одноразові зникли. Які як раз найбільше засирають бо реально одноразові- Пропали пакетики с маркетов? Нет.
- Появилась альтернатива в виде бумажных, или комбинированных с уменьшением количества полиэтилена? Нет.
- Подумал ли кто-то про категорию продуктов, где данная упаковка наиболее подходит (то же мясо, стрейч не катит, кстати почему за погонный метр данной упаковки еще не берут))? Нет.
- Кто не обращал на +- пару грн отношение изменилось? Сомневаюсь. А ведь они формируют взгляд на жизнь окружающим их, к их мнению прислушиваются зачастую больше.
- От чесно не гребу що у АТБ бо там не буваю, а у Сільпо і Новусі купа альтернатив як паперових так і біорозкладних. Багато доставок і кафе типу Пузатої Хати теж перейшли на паперові
- Ще раз, екологія це не про те щоб було дуже зручно і максимально дешево. Це про екологію. І далі вже кожен для себе обирає або доплатити, або використати взяти свій юзаний пакет, чи судок.
- Хто не звертав уваги буде купувати дефолтні пакети, які усе більше ідуть біорозкладними хоч і дорожче.
І що? Пластик їде на переробку - мета досягнута. Якщо власники баків вирішать що мало пластику - придумають додаткові захисти. У мене під обома квартирами баки для вторинки забиваються регулярно, незважаючи на бомжів.А по поводу сортировочных баков, то каждый день вижу как бомы выколупывают от туда пластик палочками.
Ще раз, до чого тут сміття з ЄС? Що конкретно ви пропонуєте робити із сміттям який паводок приносить з ЄС?Тому що і то і то є боротьбою за екологію. Тільки дорожчі пакетики це вилами по воді, а будувати правильну інфраструктуру і тим самим мало того що зменшувати шкідливий вплив на екологію так ще й давати робочі місця і розвивати економіку це чомусь було відкладено на потім, незрозуміло чому для мене. Тільки пакети розкладаються довго? А пластикова пляшка так довго не розкладається?До чого тут сміття, яке паводок приносить з ЄС я взагалі не розумію.
Дорожчі пакетити і роздільні баки для сміття - це добре, погоджусь, не достатьно, але добре. Ви ж ниєте що це погано, тому що вирішує проблему частково. Далі прийдемо і до ситуації як в ЄС, коли у ціну напоя закладено тару за завищеною ціною і ти можеш або здати її і отримати цю завищену націнку назад, або викинути і це зроблять за тебе охочі. Найкраще працюють саме економічні стимули.
Здоровий глузд у тому, що тепер дозволені або біорозкладні пакети, або пакети товщі 50мкм, при чому товщі пакети мінімум 2грн, біорозкладні можуть бути дешевше. Якщо дорого - судочки, авоськи, інша тара відповідно до вподобань.Ну вот я ходжу в магазин і маю авоськи для овочів, але як бути з мясом? Тобто купити собі свої пакети з аліекспреса і носити? Чи купити лотки і купляти так мясо? Де здоровий глузд? (я не проти тих хто так робить, але я не бачу в цьому сенсу для себе)
Звісно було б чудово зробити усе і одразу. Але реалії такі що добре що робиться хоч щось поступово. І повірте, коли будуть вводитись інші екологічні іновації - будете нити ще гучніше, бо незручностей додасться.Так мова йде про системні рішення, як з цими пакетиками, навіщо робити такі напівкроки? У мене в ОСББ в смітнику куча картону, пластику постійно все об'ємне, навалено і це цілими днями, у нас в місті немає окремих смітників для сміття яке відсортоване за типом, як в ОСББ, так і в комунальних підприємствах. Зато пакетики економимо З точки зору здорового глузду це все дурниця