Зеонбуд

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Stiv, у нас продавали оба, а вот бесплатно приходил только стронг
Это – региональные детали. Сути не меняют. Совместными усилиями установили, что все 3 модели имеют картоприемник.
Ну, вот ждем еще подтверждения от:
посмотрю свой еще раз
Стало быть, сделать доступ к платным пакетам по карте (для парка тюнеров, проданных официально) ничто не мешает.
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Stiv, у нас продавали оба, а вот бесплатно приходил только стронг

Моїм родичам, сусіду і всім пільговикам в місті дали безкоштовно Trimax TR-2012HD. Був на пошті і бачив коробки з ними.
 
Реєстрація
04.10.13
Місто
Тернопіль
Телефон
Xiaomi RN8T, iPhone 7+
А як бути з тими тюнерами, що не мають карткоприймача? Їх якось можна буде підключити?
 

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Реєстрація
30.10.17
Місто
Запорожье
Пока гром не грянул ,эти тюнера можно купить на ОЛХ ,или на базарах в хламе.
Не советую это чудо доставать ,все это устаревает с каждым днем. Хотя все будет зависеть от входного билета ,если он будет от 20-30 гривен в месяц и 20 нормальных каналов ,то можно и оплачивать , только вот жадность без границ у магнатов и этой цены наверно не будет.
 

vlad_g

Старший ухилянт
Реєстрація
06.11.09
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
raptor, система irdeto cloacked - это бескарточная система условного доступа. Но в тюнере должен быть чип (или САМ модуль с чипом) для доступа к платным подпискам.
Естественно, FTA тюнеры (без клоаки) ни в какие подписки не умеют.
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
«Зеонбуд» формально назвав українських власників

Провайдером заволоділи одразу п’ятеро українців, замінивши п’ятьох латвійців і одного британця. Серед нових власників директор провайдера – Ірина Аляб’єва та екс-директор «мобільного» сателіта «Зеонбуда» – компанії «Ефір» Олександр Іллющенко.

Єдиний провайдер ефірного цифрового телебачення «Зеонбуд» змінив структуру власності. У компанії з’явилося п’ять нових власників: Михайло Моісеєв, Ірина Аляб’єва (директор компанії), Олександр Іллющенко, Володимир Прокопенко та Олександр Шилов. Вони замінили у структурі власності п’ятьох латвійців (Сергійса Нікітінса, Алісу Живалову, Андреіса Стамбуліді, Ігорса Твердовса і Вадімса Седановса) та британця (Томаса Адріана Девіда Майллза). Про це свідчать дані державного реєстру підприємств.

Михайло Моісеєв (13.10.1972 р.н.) володіє 1% компанії безпосередньо. Чотири інших власники володіють рівними частками (по 24,5%) через окремі кіпрські компанії: Ірина Аляб’єва – через компанію «Шанеро лімітед»; Олександр Іллющенко (04.02.1957 р.н.) – через «Терсаб холдингс лімітед»; Володимир Прокопенко (03.12.1969 р.н.) – через «Селінакі лімітед»; Олександр Шилов (04.11.1962 р.н.) – через «Кустава ентерпрайзез лімітед». Статутний фонд підприємства – 10 млн 50,5 тисяч гривень. Ірина Аляб’єва фігурує вже як директор компанії (багато років була т.в.о. директора).

Олександр Шилов зареєстрований у Краматорську Донецької області, у чотирьох інших – київська реєстрація. Таким чином, провайдер формально виконав вимоги прийнятої 3 жовтня закону про заборону іноземцям володіти цифровим ефірним провайдером з загальнонаціональним покриттям.

Про нових власників поки відомо мало. Олександр Іллющенко у 2010-2013 роках працював директором телеком-компанії «ММДС-Україна», яка входить СКМ Ріната Ахметова. Паралельно з «ММДС-Україна» Іллющенко у 2010-2014-му був директором компанії «Ефір» (ТОВ «ТРК «Етер») – «мобільного» сателіта «Зеонбуда», якому у квітні цього року Нацрада продовжила ліцензію провайдера старої технології мобільного цифрового телебачення DVB-H (у листопаді компанія висловилась про готовність змінити технологію DVB-H на DVB-T2).

Ресурс Оpendatabot показує, що зміни у структурі власності провайдера відбулися 21 листопада. Раніше власником «Зеонбуда» була кіпрська компанія «Планбрідж лімітед».

Нагадаємо, закон про заборону іноземцям володіти цифровим ефірним провайдером з загальнонаціональним покриттям вступить у силу 29 листопада. 4 жовтня його підписав голова Верховної Ради, а 25 жовтня – президент.

Як повідомлялося раніше, у квітні стало відомо, що у «Зеонбуда» з’явилося 4 нових власники: п’ять латвійців змінили трьох кіпріотів з часткою володіння 75%, решта 25% залишилися за британцем. Угода з латвійцями відбулася 11 листопада 2018 року. Експерт ГО «Інформаційна безпека» Тетяна Попова припустила, що п’ятий президент Петро Порошенко міг стати одним з акціонерів провайдера після відключення ефірного аналога. Раніше компанію пов’язували з Рінатом Ахметовим, Валерієм Хорошковським і Олександром Януковичем, сірим кардиналом провайдера називали екс-регіонала, екс-нардепа «Оппоблока» Юрія Мороко, який є креатурою Ріната Ахметова. Чотири провайдерські ліцензії «Зеонбуда» закінчуються 9 грудня 2020-го.

 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Для комплексного розв’язання проблеми з доступом українців до інформації президент запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення «Зеонбуд» до 4 березня 2020 року вжити заходів для зміни модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення.

Також «Зеонбуд» до 1 травня 2020 року має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України відповідно до раніше взятих зобов’язань. Крім того, оператор повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для усіх прикордонних територій.

 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Зашевелились, когда жареный петух клюнул. А чем раньше думали?
Так у нас Мінстець і компанія "займались" інформаційною політикою. Фактично розвитоку Т2 не було, дірки в покритті Т2, план кодування затвердили ще в 2018 р. здається і аналогове відключили, а в замін нічого не запустили (в плані покриття). Також не хотіли на базі КРРТ запускати Т2. Зараз вже взялись за це.

Нацрада отримала частоти для сьомого мультиплексу і повторно замовила для розширення покриття «Зеонбуду» – Ільяшенко

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала від УДЦР висновки на 158 частот для побудови ще одного загальнонаціонального мультиплексу – МХ-7. Про це «Детектору медіа» повідомив відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко.

На запитання, чи це буде державний мультиплекс Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, він відповів: «Думаю, так. На сьогоднішній день планується, що Концерну. Але поки що ці частоти ні в чиїй ліцензії не прописані. За час, коли ми озвучили рішення про побудову ще одного мультиплексу (у грудні 2019-го. – ДМ), ми від Концерну РРТ не почули ніякої конкретики ні про побудови мережі, ні про укладення попередніх угод. Якщо в Концерну не буде можливості будувати цей мультиплекс – тоді будемо думати».



 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Согласно данным, еще в 2012 году «Зеонбуд» сообщил о приобретении и установке системы для предупреждения населения о чрезвычайных ситуциях, что было прописано в условиях его лицензии. Проверка в 2014 году показала наличие схем работы такой системы в сетях МХ-1, МХ-2, МХ-3 и МХ-5.
В мае текущего года Государственная служба Украины по чрезвычайным ситуациям сообщила Нацсовету, что 12 мая будет проведена проверка системы предупреждения с использованием оборудования «Зеонбуда». По плану, каналы должны были синхронно прокрутить бегущую строку «ЗУПИНИМО COVID-19 РАЗОМ, ДСНС УКРАЇНИ ПРОСИТЬ ЗАЛИШАТИСЯ ВДОМА» с 01:00 до 02:00, а также с 04:00 до 06:00. Кроме того, этот же текст должен был появиться в виде полноэкранной заставки во временных промежутках с 02:00 до 03:00 и с 03:00 до 04:00.
Однако, как показал мониторинг, ни один из каналов в сетях МХ-1, МХ-2, МХ-3 и МХ-5 не транслировал вышеуказанную информацию в отведенный промежуток времени.
 
Реєстрація
28.09.09
Місто
Донецька обл.
Телефон
Nokia 6 - VF/LC
«Зеонбуд» подав документи на продовження ліцензії

«Зеонбуд» подав до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення документи на продовження ліцензій провайдера чотирьох загальнонаціональних мультиплексів цифрового ефірного телебачення. Про це «Детектору медіа» розказав член Нацради Олександр Ільяшенко.

«"Зеонбуд" як провайдер має не пізніше як за 60 днів до завершення строку ліцензії подати ці документи. У них ліцензія завершується 9 грудня. Вони в середині вересня подали всі документи», - розказав він.

Оскільки «Зеонбуд» не є мовником, то планова перевірка за місяць до завершення його діяльності не передбачена. Втім, Нацрада призначила позапланову перевірку компанії, однак поки не може її провести через те, що затверджений регулятором документ, який дає право в умовах карантину проводити безвиїздні перевірки, ще перебуває на реєстрації в Міністерстві юстиції України. Нагадаємо, регулятор призначив позапланову перевірку компанії у травні після невдалого тестування системи попередження населення про надзвичайні ситуації.

Після завершення дії ліцензії в «Зеонбуду» є дві можливості продовжити свою роботу: через подовження ліцензії або через отримання нової.

«У законі не прописана сама процедура продовження ліцензії провайдера програмної послуги. Але в деяких методиках і законах є згадування про продовження ліцензії провайдера. Тому, щоб прописати цю процедуру, регулятор виніс на громадське обговорення положення про порядок видачі та продовження ліцензії провайдера програмної послуги», - зазначив пан Ільяшенко. Зміни до Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги регулятор запропонував у червні, однак вони так і не були зареєстровані в Мін'юсті. 24 вересня Нацрада вирішила винести на громадське обговорення новий проєкт змін до цього Положення.

За словами пана Ільяшенка, раніше деякі провайдери продовжували ліцензію, а деякі воліли радше отримати нову. Однак із «Зеонбудом» ситуація неординарна, оскільки свою ліцензію він отримав на конкурсі.

Наразі компанія має одне не скасоване попередження за невиконання умов ліцензії щодо розкодування сигналу телеканалів, яке компанія отримала у 2014 році. Ще кілька попереджень, за словами Олександра Ільяшенка, «Зеонбуд» оскаржив у суді і виграв справи.

Нагадаємо, «Зеонбуд» отримав ліцензію у грудні 2010 року.
 

Мимоходом

Дебил, но зато откровенный.. :)
Реєстрація
24.06.17
Місто
Киев
Для комплексного розв’язання проблеми з доступом українців до інформації президент запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення «Зеонбуд» до 4 березня 2020 року вжити заходів для зміни модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення.

Також «Зеонбуд» до 1 травня 2020 року має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України відповідно до раніше взятих зобов’язань. Крім того, оператор повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для усіх прикордонних територій.
Пройшло 7 місяців - що там з пропозиціями президента, не знаете часом?
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
«Зеонбуд» так чи інакше на українському ринку найближчим часом залишиться. Однак у якій якості? Найбільш вірогідними є три майбутні шляхи для цифрового провайдера-оператора.
  • Варіант №1. Продовження чинної ліцензії «Зеонбуду»
  • Варіант №2. Конкурс на нового провайдера
  • Варіант №3: Провайдер без ліцензії
 

anaconda

мирный житель
Реєстрація
28.06.11
Місто
Киев, Одесса, Несебыр
Телефон
в подписи
Пойдут, увидите. если зеон будет выганашивать деньги за перенастройку оборудования, или станет упираться при попытке их сместить на низкие частоты.
 
Зверху