Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
довольно ощутимый был дискомфорт в руке
Естественно, когда вакцина меняет твое ДНК, рука должна болеть.. :LOL: Аналогичный эффект, дискомфорт, но рулить не мешало. Спать на левом боку не мог, сегодня (на третий день после дозы) уже не болит практически.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

МОЗ назвало основні симптоми омікрону
Легкість хвороби може бути оманливою.


Міністерство охорони здоров'я повідомило, що омікрон за своїми симптомами нагадує застуду. Загроза нового штаму коронавірусу полягає в тому, що він також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Звіти на основі підтверджених випадків нового штаму свідчать, що у хворих на омікрон найчастіше спостерігають:

нежить (73%)
головний біль (67,5%)
втому (63,5%)
чхання (60%)
біль у горлі (59,6%)
Рідше, але зустрічаються кашель, хриплий голос, озноб, лихоманка, втрата нюху чи смаку.

МОЗ рекомендує при появі будь-яких симптомів ГРВІ у першу чергу звернутись до свого сімейного лікаря. Той має надати направлення на тестування на COVID-19. До результатів тестування та під час видимих симптомів варто не відвідувати місць загального скупчення людей та дотримуватись режиму самоізоляції.

Новий штам має менший інкубаційний період, ніж штам дельта. У середньому, за даними наукових досліджень, він становить три доби.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Ізраїльські медики встановили, що омікрон пробиває захист навіть після чотирьох доз вакцини
Випадків заражень менше, ніж після трьох доз, але все одно багато.


В Ізраїлі у понеділок опублікували попередні дані щодо ефективності четвертого щеплення від коронавірусу. Вони показали, що воно збільшує рівень антитіл сильніше, ніж третє, але омікрон все одно пробиває цей захист.

Про це пише newsru.co.il з посиланням на професорку Гілі Регев-Йохай з медичного центру імені Хаїма Шеби, який вважається однією з найкращих лікарень у світі.

"Серед тих, хто зробив четверте щеплення, є випадки зараження штамом омікрон, хоча їх і менше, ніж випадків зараження омікроном у контрольній групі. Проте випадків зараження все одно було багато", - заявила вона.

За словами професорки, "четверте щеплення ефективне проти штамів альфа та дельта, але недостатньо добре захищає від омікрону".

Вона зазначила, що, ймовірно, в майбутньому потрібно буде зробити ще одне щеплення "оновленою" вакциною.

У дослідженні, про результати якого повідомила Регев-Йохай, брали участь десятки працівників лікарні Шиба. В рамках експерименту десятки членів медперсоналу зробили четверте щеплення вакциною Moderna, яке показало схожі результати - зростання антитіл, але слабкий захист від "омікрону".

Незважаючи на це, міністр охорони здоров'я Ізраїлю Нахман Еш наголосив, що країна не відмовлятиметься від четвертої дози, пише Reuters.

Він сказав, що отримані дані щодо ефективності четвертої дози до певної міри були очікуваними, але "захист від важкого перебігу, особливо серед людей похилого віку та груп ризику, ця вакцина все ще забезпечує".

Тому він закликав людей продовжувати робити четверте щеплення.
 
  • Haha
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

В Україні число виявлених за добу випадків ковіду наблизилося до 13 тисяч
Найбільше нових хворих фіксують на Івано-Франківщині вже майже тиждень.


У вівторок, 18 січня, в Україні підтвердили 12 815 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Це найвищий добовий показник із 3 грудня. Тоді в Україні зафіксували 13 206 випадків ковіду.

Учора найбільше хворих виявили в Івано-Франківській області, Києві, а також на Львівщині, Сумщині та Харківщині.

За даними пресслужби Міністерства охорони здоров’я, вчора недугу діагностували у 1 422 дітей і 464 медичних працівників. Через ковід було госпіталізовано 2 401 людину, одужали 5 413 осіб,163 пацієнти із коронавірусом померли.
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У Німеччині вперше виявили понад 100 тисяч випадків коронавірусу за добу
Омікрон призвів до рекордного спалаху захворюваності.


У Німеччині на тлі стрімкого поширення омікрону кількість зафіксованих випадків коронавірусу за добу вперше перевищила 100 тисяч.

За інформацією Інституту імені Роберта Коха, за останню добу зафіксовано 112,3 тис. випадків заражень. Це максимальна кількість з початку пандемії.

Рекордні показники фіксують й сусідні із Німеччиною країни, пише "Німецька хвиля". Так, у Франції, за офіційними даними, зареєстровано майже 465 тисяч нових випадків інфікування за добу.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах в ефірі RTL Direkt спрогнозував, що свого піку нинішня хвиля епідемії, ймовірно, досягне в середині лютого.

"У нас попереду - дуже важкі тижні", - казав він раніше в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag. Нині хворіють переважно молоді люди, у яких багато контактів. "Залежно від розвитку подій - нестача місць може виникнути не лише у відділеннях інтенсивної терапії, а й у звичайних палатах - існує загроза закриття цілих відділень", - застеріг Лаутербах.
 
  • Wow
Реакції: arki
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Прикарпаття наближається до “червоної” зони карантину, – Ляшко
"Помаранчевими" зараз є 5 областей.


Івано-Франківська область наблизилася до “червоної” зони адаптивного карантину через поширення коронавірусу.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив в ефірі телеканалу “Рада”, пише Укрінформ.

"Прогнозуємо збільшення (кількості випадків захворювання на ковід, – ред.). Сьогодні ми бачимо найбільше збільшення кількості випадків саме в Івано-Франківській області, вона однією з перших наблизилася до червоного рівня епіднебезпеки”, – сказав Ляшко.

Додамо, станом на 19 січня 5 областей перебувають у “помаранчевій” зоні: Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Сумська та Чернівецька. Всі інші області та Київ – “’жовті”.

На Прикарпатті рівень захворюваності становить 628 на 100 тисяч осіб, коефіцієнт виникнення випадків інфікування – 29,2% (встановлений показник – не більше 20%), а динаміка рівня госпіталізацій – 92,9% (показник – не більше 50%).

1642627076552.png
 
Зверху