ніколи не розумів навіщо вона потрібна: ефективність ніяка, та і наслідки від грипу незначніполучите вакцину от гриппа
Только вакцинация.никак о заболевании и отрицательном пцр-тесте, я правильно понимаю?
Как я понимаю, факт заболевания сложно установить, если не забрали в больничку (я попал к семейнику когда уже переболел, например). А ПЦР тест действителен на момент теста, и еще 30% погрешность. Антиген вроде как точнее, но тоже на момент теста.заболевании и отрицательном пцр-тесте, я правильно понимаю?
цікавий момент виявив - хотів дати посилання на статтю з ефективністю, а з україномовних джерел нормальних статей не знайшов. В жовтні, якщо матиму час, обов'язково спробую опублікувати хоча б оглядову статтю з іноземної літератури. Справді дякую за ідею - а то інша моя стаття трішки застопорилася через зміну діяльностіефективність ніяка
CDC говорить про 10-60%. Задовільна ефективнівність (>50%) тільки 4 сезони із 14. А хорошої ефективності (90%+) не було ніколи досягнуто.Щодо самої ефективності - ну дуууже спірне питання. А яка тоді тут ефективність вважається "якоюсь"? Чи 50% від короновака на меншій в сотні (тисячі?) разів вибірці - це ок, це можна робити; натомість від 50 до 72% від захворювання на грип і від 70% до 98% - від його важких форм - то вже "ніяка" ефективність?..
Можливо Ви й праві, але для мене поки вакцинація від грипу виглядає такою ж марною тратою грошей як і страхування здоров'я в Україні.Дюрі-бачі, це трішки інше поняття - оцінка Vaccine effectivness і Vaccine efficacy різняться методами збору інформації, похибкою, outcome'ами тощо. Якщо (коли) стале поширення ковіду дожене по тривалості грип - з'являться такі самі обсерваційні клін.дослідження, і, боюся, там vaccine effectivness будь-яких ковідних вакцин будуть ще менші.
vaccine effectiveness of full immunization (≥14 days after second dose) was 90%.vaccine effectivness будь-яких ковідних вакцин будуть ще менші.
А оце - прям в точку))страхування здоров'я в Україні
Це з іронію сказано чи ні? )) Бо, "це ж було вже"(с) - ці препарати проти ковіду.з'являться дуууже перспективні в плані лікування ковіду три препарати.
Я не медик, але трохи вчений тому вірю що якщо в декількох статтях в серйозних рецензованих журналах пише effectiveness значить там оцінили effectiveness а не efficacy.Щодо ковідних вакцин та їх effectivness (а не efficacy) можна буде робити висновок через 2-3 рок
то для мене це пуста трата грошейхворіли може рази 2-3 за життя
а що це за штам? Можна інфу?и ещё нью йоркский штамм
Йота называется. Погуглите. Про него пишут что она опаснее всех вместе взятый старых штаммов (((а що це за штам? Можна інфу?и ещё нью йоркский штамм
погуглив. Нічого страшного не знайшов.Погуглите
Не пройдет. Видели, что было вчера под офисом кловна? Так это только тренировка, чтобы такого не было осенью, нарисуют любую "дельту" и закроют все.можно надеяться что уже все легче пройдёт.
Честно говоря не смотрел что там вчера произошло.Не пройдет. Видели, что было вчера под офисом кловна? Так это только тренировка, чтобы такого не было осенью, нарисуют любую "дельту" и закроют все.можно надеяться что уже все легче пройдёт.
Це порушення трудового законодавства, легко скасовується в судах. Але ж, антивакси тільки "бла-бла", тому й ніхто не буде рипатсь.)начальство сказало або вакцина, або щотижня ПЦР, або відпустка за власним бажанням.