Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
никак о заболевании и отрицательном пцр-тесте, я правильно понимаю?
Только вакцинация.
Post automatically merged:

заболевании и отрицательном пцр-тесте, я правильно понимаю?
Как я понимаю, факт заболевания сложно установить, если не забрали в больничку (я попал к семейнику когда уже переболел, например). А ПЦР тест действителен на момент теста, и еще 30% погрешность. Антиген вроде как точнее, но тоже на момент теста.

Місто
Kalisz
Телефон
Samsung A53 5G
ефективність ніяка
цікавий момент виявив - хотів дати посилання на статтю з ефективністю, а з україномовних джерел нормальних статей не знайшов. В жовтні, якщо матиму час, обов'язково спробую опублікувати хоча б оглядову статтю з іноземної літератури. Справді дякую за ідею - а то інша моя стаття трішки застопорилася через зміну діяльності :)

Щодо самої ефективності - ну дуууже спірне питання. А яка тоді тут ефективність вважається "якоюсь"? Чи 50% від короновака на меншій в сотні (тисячі?) разів вибірці - це ок, це можна робити; натомість від 50 до 72% від захворювання на грип і від 70% до 98% - від його важких форм - то вже "ніяка" ефективність?..

А щодо наслідків - ну, не погоджуся. Тільки тому, що у нас в країні поєдналося два протилежних фактори - впевненість людей, що будь які соплі в сезон грипу - це грип; і недостатня діагностика власне грипу через брак тестів саме у сезон грипу призводить до того, що люди впевнені, що хворіли грипом по сто разів за життя "і нічого не було", натомість наслідки від "справжнього" грипу (яким в реалі не_медичні/освітні_працівники хворіли може рази 2-3 за життя) можуть бути доволі серйозними - як від самого грипу, так і від вторинної бактеріальної інфекції: міозити, енцефалопатії, енцефаломієліти, серцева недостатність; наслідки на плід у вагітних тощо.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Щодо самої ефективності - ну дуууже спірне питання. А яка тоді тут ефективність вважається "якоюсь"? Чи 50% від короновака на меншій в сотні (тисячі?) разів вибірці - це ок, це можна робити; натомість від 50 до 72% від захворювання на грип і від 70% до 98% - від його важких форм - то вже "ніяка" ефективність?..
CDC говорить про 10-60%. Задовільна ефективнівність (>50%) тільки 4 сезони із 14. А хорошої ефективності (90%+) не було ніколи досягнуто.

Останнє редагування:
Місто
Kalisz
Телефон
Samsung A53 5G
Дюрі-бачі, це трішки інше поняття - оцінка Vaccine effectivness і Vaccine efficacy різняться методами збору інформації, похибкою, outcome'ами тощо. Якщо (коли) стале поширення ковіду дожене по тривалості грип - з'являться такі самі обсерваційні клін.дослідження, і, боюся, там vaccine effectivness будь-яких ковідних вакцин будуть ще менші.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Дюрі-бачі, це трішки інше поняття - оцінка Vaccine effectivness і Vaccine efficacy різняться методами збору інформації, похибкою, outcome'ами тощо. Якщо (коли) стале поширення ковіду дожене по тривалості грип - з'являться такі самі обсерваційні клін.дослідження, і, боюся, там vaccine effectivness будь-яких ковідних вакцин будуть ще менші.
Можливо Ви й праві, але для мене поки вакцинація від грипу виглядає такою ж марною тратою грошей як і страхування здоров'я в Україні.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
vaccine effectivness будь-яких ковідних вакцин будуть ще менші.
vaccine effectiveness of full immunization (≥14 days after second dose) was 90%.

Сподіваюсь векторні вакцини замінять яйцеві вакцини для грипу і дадуть змогу підвищити таки ефективність до приємливих значень в 80-90%.

Останнє редагування:
Місто
Kalisz
Телефон
Samsung A53 5G
страхування здоров'я в Україні
А оце - прям в точку))
Щодо ковідних вакцин та їх effectivness (а не efficacy) можна буде робити висновок через 2-3 роки (зверніть увагу, на які сезони проаналізована effectivness на сайті ЦКЗ), і то дані будуть дуже спотворені.

Зате маю цікаві новини зі світу лікування ковіду - ДЕЦ МОЗ попередньо (за 10-14 днів публікація наказу) одобрило протокол (навіть не так - платформу) Activ-2 Національного Інституту Алергії та Інфекційних Захворювань (підрозділ Національного Інституту Здоров'я США), і в Україні (в рамках КД, звичайно, але все ж) з'являться дуууже перспективні в плані лікування ковіду три препарати.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Щодо ковідних вакцин та їх effectivness (а не efficacy) можна буде робити висновок через 2-3 рок
Я не медик, але трохи вчений тому вірю що якщо в декількох статтях в серйозних рецензованих журналах пише effectiveness значить там оцінили effectiveness а не efficacy.
В будь-якому випадку сезони з 10-20% ефективності це повний провал і докази ненадійності вакцини.
А враховуючи що
хворіли може рази 2-3 за життя
то для мене це пуста трата грошей

Останнє редагування:
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

іністерство охорони здоров'я не планує ключових змін у постанові про карантин. У разі збільшення захворюваності буде діяти адаптивний карантин з поетапним зонування регіонів, залежно від рівня епідеміологічної небезпеки. Але передбачаються певні обмеження для невакцинованих громадян.

Про це повідомила Спілка українських підприємців за підсумками зустрічі з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та заступником міністра Олександром Комарідою.

МОЗ має намір дозволити працювати під час жорсткого карантину деяким закладам за умови вакцинації понад 80% колективу, а також - ТРЦ за спеціальною системою.

У міністерстві планують ввести послаблення під час карантину для деяких закладів, якщо:

• до 80% і більше колективу підприємства/організації вакциновані;
  • в заклади допускаються тільки вакциновані споживачі та клієнти
  • освітні заклади не будуть переходити в онлайн – 80% дорослих, які працюють у школах, мають бути вакциновані.
Для торгово-розважальних центрів розробляють спеціальну програму за прикладом Німеччини, яа дозволить записатися на конкретний час для відвідування ТРЦ, відслідковувати його завантаження, допускатимуть в такі заклади вакцинових покупців або тих, хто зробив ПЛР-тест або експрес-тест на місці. Найближчим часом МОЗ планує презентувати цю програму.

"Наразі в Україні 7 млн доз «вільних» вакцин. Будуть ще поставки, перебоїв не передбачується. Головне завдання сьогодні – залучити якомога більше населення країни до вакцинації, в тому числі, за підтримки і допомоги бізнесу. Адже новий штам вірусу «Дельта», який наразі активно поширюється є хворобою саме невакцинованих людей: відсоток людей, які захворіли, мають ускладнення і тяжкий перебіг хвороби, дуже низький серед вакцинованих", - наголошується в повідомленні.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Головний санітарний лікар Ігор Кузін прогнозує, що черговий пік захворюваності на ковід в України, як і 2020 року, прийдеться на жовтень-листопад.

Про це він сказав у інтерв'ю "Укрінформу".

"Найближчими днями ми не очікуємо, що ситуація буде різко погіршуватися. Ми йдемо за сценарієм 2020 року. І якщо подивитися статистику за аналогічний місяць минулого року, то зараз ми перебуваємо перед піком. Але хочу нагадати, що минулого року пік у нас спостерігався через півтора-два місяці після тих цифр, які ми реєструємо зараз. Підйом захворюваності ми очікуємо десь восени цього року, приблизно в жовтні-листопаді", - сказав Кузін.

При цьому він підкреслив, що спалах може статися раніше, і закликав вакцинуватися від коронавірусу.

"Від відповідальної поведінки кожного з нас залежить те, наскільки швидко ми будемо заходити в жовту, помаранчеву або червону зону. Базові профілактичні речі, які стосувалися коронавірусної інфекції, так само ефективно діють і проти “Дельта”- штаму. Це уникнення місць масового скупчення, використання антисептиків, обробка рук, етикет чхання та інше", - додав головний санлікар.

За його словами, спалахи дельти частіше відбуваються в організованих колективах, тому їх потрібно вакцинувати в першу чергу.

Нагадаємо, що під час осіннього піку в 2020 році добова кількість випадків COVID-19 в Україні сягала 15-16 тисяч, а під час весняного в 2021 році - 19-20 тисяч.

1629116565852.png

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса
Так по сравнению с 2020 м годом, у нас уже куча вакцинированных.
можно надеяться что уже все легче пройдёт.
но тут же ж уже дельту нарисовали и ещё нью йоркский штамм на подходе 😡

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Не пройдет. Видели, что было вчера под офисом кловна? Так это только тренировка, чтобы такого не было осенью, нарисуют любую "дельту" и закроют все. :rolleyes:

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса
Не пройдет. Видели, что было вчера под офисом кловна? Так это только тренировка, чтобы такого не было осенью, нарисуют любую "дельту" и закроют все. :rolleyes:
Честно говоря не смотрел что там вчера произошло.
Я имел в виду чисто медицинские показатели. Если мы говорим о том, что могут принимать политически мотивированно, то это ж уже совсем другая песня. Пока меня радует, что обещают разрешить работу трц, магазинов, где будет больше 80% привитых сотрудников. Это уже чем то похоже на прогресс.

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Нам начальство сказало або вакцина, або щотижня ПЦР, або відпустка за власним бажанням. Більшість антиваксів така заява переконала. На вересень маємо вийти на 80% вакцинованих щоб не було дистанційки.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
начальство сказало або вакцина, або щотижня ПЦР, або відпустка за власним бажанням.
Це порушення трудового законодавства, легко скасовується в судах. Але ж, антивакси тільки "бла-бла", тому й ніхто не буде рипатсь.)

Зверху