Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Україна отримала партію препарату для лікування COVID-19
Препарат зареєстрований у США, Японії, Великій Британії.

Україна отримала 60 тис. таблеток препарату "Молнупіравір", призначеного для лікування COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Виробником препарату є американська фармацевтична компанія Merck Sharp & Dohme.

"Роботу над контрактуванням «Молнупіравіру» ми почали ще у листопаді, під час підготовки до чергової хвилі COVID-19. Зараз ці ліки допоможуть нам у боротьбі з захворюванням та збережуть життя пацієнтам із груп ризику. Я вдячний колегам та партнерам за оперативну роботу та закупівлю цього препарату", - – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Найближчим часом МОЗ розподілить ліки та відправить їх у регіони. До квітня 2022 року в Україну надійде ще 240 тис. таблеток препарату.

Першочергово ці ліки призначатимуть пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого.

Молнупіравір – це препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду, чим запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. Препарат випускається у формі пігулок, не має особливих вимог зберігання і його зручно приймати. Він зареєстрований та дозволений до екстреного застосування у США, Японії, Великій Британії та інших країнах.

• Like
Реакції: idea
Місто
Бровари
Україна отримала 60 тис. таблеток препарату
Нарешті буде чим депутатів у Феофанії лікувати...
При чому у заголовку - 60 тис. курсів, у тексті - 60 тис. таблєток.
Достаточно одной таблЭтки? І звідки цей текст? У новині нема про це.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
При чому у заголовку - 60 тис. курсів, у тексті - 60 тис. таблєток.
Так ошибочка вийшла. Один курс це 5днів *2 рази в день, тобто 10 таблеток. Значить 600 тис таблеток всього привезли

• Like
Місто
Бровари
А ще суспільне пише, що ефективність препарату 30% - хтось більш глибоко досліджував цю тему?

Місто
Одесса
А ще суспільне пише, що ефективність препарату 30%
Если доверять циферкам, то лучше таблеточки Пфайзера принимать. При этом я до сих пор не знаю как они эти циферки получают, а особенно почему при увеличении числа пациентов в два раза эффективность уменьшилась с 50 до 30%. Статейка Рейтерс тут:

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
За минулу добу в Україні зафіксували 23 378 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Захворіли, зокрема, 2 242 дитини та 394 медпрацівники.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Госпіталізовано за добу 2 699 осіб. 115 пацієнтів померли. Одужало – 5 024 особи.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують зростання випадків заражень коронавірусом за добу до 60 тисяч вже у найближчі два тижні.

Про це повідомив на брифінгу голова МОЗ Віктор Ляшко.

Він зазначив, що минулого тижня в Україні було виявлено близько 44 тис. випадків за добу. Це був черговий рекорд захворюваности.

"Четвертий тиждень поспіль в Україні фіксується зростання кількості випадків захворювання на ковід. За минулий тиждень зареєстровано 242 942 випадки. Наразі Україна знаходиться на 44 місці з 54 територій Європейського регіону ВООЗ за кількістю нових випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів. Перші місця займають Ізраїль, Данія та Словенія", - розповів Ляшко.

Голова МОЗ також зазначив, що в Україні приріст нових зареєстрованих випадків за поточні сім днів склав 44%. Тобто це перший тиждень з чотирьох останніх, коли кількість випадків за тиждень не подвоїлась.

"Відповідно до наших прогнозів, у найближчі два тижні ця цифра ще може зрости - до 60 тис. осіб за добу. Враховуючи досвід інших країн, де від початку зростання захворюваності до піку проходить до 1 місяця, а в Україні триває вже чотири тижні поспіль, на наступному, п'ятому тижні, такоє очікується зростання кількості випадків коронавірусної хвороби. А уже із сьомого тижня, захворюваність, імовірно, почне стабілізуватися та знижуватися", - додав Ляшко.

• Sad
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

В Україні вдвічі скоротили тривалість лікування пацієнтів із коронавірусом
Також змінено вимоги до повторного проведення тестування.

В Україні cкоротили тривалість амбулаторного та стаціонарного лікування пацієнтів із коронавірусом.

Відповідні зміни Міністерство охорони здоров’я України встановило наказом від 4 лютого, повідомила пресслужба МОЗу.

Раніше пацієнт мав перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або ж від дати взяття матеріалу на тестування. Повторне тестування на COVID-19 також могло проводитись не раніше 10 днів з часу появи симптомів чи першого позитивного тесту.

Тепер повторне тестування на наявність в організмі вірусу можна проводити через 5 днів від дати появи симптомів або отримання позитивного результату тестування методом ПЛР. Зауважимо, йдеться лише про тестування методом ПЛР.

“Якщо людина отримала негативний ПЛР-тест та не має симптомів захворювання, то самоізоляцію можна завершувати. Також самоізоляцію можна завершувати за умови відсутності симптомів захворювання через 5 днів від дати їх появи або від дати отримання позитивного результату тестування”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, змінено вимоги до повторного проведення тестування. Тепер підтвердженим вважається випадок COVID-19 без наявності симптомів, але який був підтверджений експрес-тестом на антиген. Основна умова – контакт із підтвердженим випадком COVID-19.

Раніше підтвердження експрес-тестами було достатньо лише для осіб, у яких були наявні симптоми COVID-19. Для безсимптомних хворих необхідно було підтвердження ПЛР-методом.

Також змінами передбачено, що в умовах “червоного” рівня епідемічної небезпеки тепер будуть відстежуватися лише контакти високого ризику інфікування та тяжких наслідків захворювання.

Контактами високого ризику вважатимуться члени сім'ї інфікованого, вразливі контактні особи за станом здоров’я, а також особи, які перебувають у закритих приміщеннях із високим ступенем ризику, як-от лікарні та установи довготривалого догляду.

Ті, хто отримав повний курс щеплення та ревакцинацію, вважатимуться контактами низького ризику.

Місто
Łódź
Телефон
Xiaomi 12X 8/128
Таке питання: раніше я читав, що всі результати плр-тестів на ковід навіть із приватних лабораторій відправляються державі. А от сьогодні, коли здавав у Панакеї, мене завіряли, що якщо я здаю без направлення за власною ініціативою, то вони нікому, крім мене, результатів не відправлять.

Далі: прийшов позитивний результат, і я думаю, чи не відправлять вони, кому не треба, і чи не пристануть до мене з Дій вдома чи іншими ЗЕленими нововведеннями для контролю самоізоляції.
Звісно, закон порушувати не збираюсь, сиджу в ізоляції, але хочеться тихенько відслабувати, щоб ніхто мене не харив)

• Angry
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
У понеділок, 7 лютого, в Україні зафіксували 34 353 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема захворювання діагностували у 3 095 дітей і 955 медпрацівників.

За даними пресслужби Міністерства охорони здоров’я, із підтвердженими та підозрілими випадками вчора було госпіталізовано 2 168 пацієнтів. Одужали 15 193 особи, 255 людей

Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 11 Pro
Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 11 лютого 2022 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Закарпатської, Луганської та Хмельницької областей.

Місто
Днепропетровск
В аптеке напротив моего дома уже который год делают состояние на Новирине, кто знает он действительно работает или люди сметают с полок плацебо?

• Like

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
В аптеке напротив моего дома уже который год делают состояние на Новирине, кто знает он действительно работает или люди сметают с полок плацебо?
Источник: https://compendium.com.ua/info/200436/novirin/
Новирин таблетки (Novirin tablets)
Лекарственные средства Инозин пранобекс
Активное вещество INOSINUM PRANOBEX* (ИНОЗИН ПРАНОБЕКС*)

Источник:
  • Инозин (Изопринозин/Гроприносин/Рибоксин/Рибонозин/Isoprinosine/Inosine pranobex/Inosiplex): нуклеозид инозин (элемент РНК и производное пурина) судя по РКИ вроде такого [80] не способствует профилактике респираторных инфекций; синдром хронической усталости так же в пролёте [81]; РКИ 96 года на 24 пациентов заключает, что можно использовать для альтернативного лечения ВПЧ [82], но за почти 20 лет подтверждений этому не нашлось и в рекомендациях его по сей день нет. В ампульном виде рибоксина его вводят при инфарктах и стенокардии, без каких-либо подтверждений необходимости/эффективности: использование предшественника АТФ инозина (рибоксина) не увеличивает пул «готового» АТФ в миокарде, поскольку и доставка деривата пурина, и его проникновение в клетку в условиях ишемии серьёзно затруднено по самому определению ишемии. Cochrane Reviews 2 (протоколы исследований эффективности при гепатите B, результатов пока нет); FDA 0; RXlist 0; ВОЗ 0; ФК (-).

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Зверху