Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
За п’ятницю, 28 січня в Україні підтвердили 37 351 випадок коронавірусної хвороби COVID-19. Це рекордна кількість нових випадків ковіду за добу з початку пандемії.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Летальних випадків – 149.

Також за минулу добу госпіталізували 3 340 осіб, одужало – 7 163.

Місто
Киев
Телефон
Nokia E71 (Utel), Samsung Galaxy S III CDMA SСH-I535 (Интертелеком), Samsung E1080i (Киевстар)
Моя сестра со всем семейством и сестра жены заболели Короной. Официально.
Все вакцинировались август/сентябрь.
Подозреваю, что я тоже неделю назад. Сопли на локоть наматывал, горло болело. У дочки то же.
У меня соплей не было, ну разве что немного - когда через пару дней температура спала.

Місто
Знамянка
Подскажите, кто знает на личном опыте- какие отличия и особенности омикрона, если сравнить с дельтой? Заболела вся семья, пока кроме меня, жарит очень сильно, резко поднимается температура. Может кто-то делал тест и точно знает симптомы омикрона? По официальным данным, у нас сейчас и омикрон и дельта, и как их различать? Семейный врач не заморачивается и ставит орви

Місто
Знамянка
zonalnij, нема різниці як лікувати усі перелічені хвороби. Лікують лише симптоми.
Я понял, что лечимся как при орви. Интересно именно различие в симптомах для установки диагноза, а не для лечения

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса
Подскажите, кто знает на личном опыте- какие отличия и особенности омикрона, если сравнить с дельтой? Заболела вся семья, пока кроме меня, жарит очень сильно, резко поднимается температура. Может кто-то делал тест и точно знает симптомы омикрона? По официальным данным, у нас сейчас и омикрон и дельта, и как их различать? Семейный врач не заморачивается и ставит орви
zonalnij, нема різниці як лікувати усі перелічені хвороби. Лікують лише симптоми.
Я понял, что лечимся как при орви. Интересно именно различие в симптомах для установки диагноза, а не для лечения
Так диагноз если и ставят что корона, то просто корона. Подвид короны никакой врач не выясняет и не выявляет

Місто
Бровари
zonalnij, для постановки діагнозу щодо виду віруса допоможе лише специфічний пцр тест, усе інше ворожіння на кавовій гущі, каву відправляти MASolomko ;)

Останнє редагування:
Місто
Знамянка
zonalnij, для постановки діагнозу щодо виду віруса допоможе лише специфічний пцр тест, усе інше ворожіння на кавовій густині, каву відправляти MASolomko ;)
обычные пцр тесты как для дельты омикрон не покажут?
У нас несколько знакомых заболели крепко, с температурой. Жарило очень сильно. Тест не показал корону

Останнє редагування:
Місто
Краматорск
по нескольким источникам попадалось, что из-за того , что "омик" предпочитает слизистые носоглотки - он может не детектироваться при стандартном методе забора и не все типы тестов его определяют, поэтому рекомендуют брать анализ из зева.

Місто
Бровари
обычные пцр тесты как для дельты омикрон не покажут?
Я ж не просто так написав: специфічні. Дуже дорогі тести.
Це якщо вам потрібно знати який штам у вас коронавіруса.
Якщо про решту:
Ви ж вакциновані/перехворівші? Ваша система вже на взводі і імунітет напоготові, тому швиденько прибирає віруси з організму, тому є дуже коротке вікно, коли їх можна виявити. Та й мало хто правильно готується та правильно бере матеріал, щоб завжди був правильний результат.
нас несколько знакомых заболели крепко, с температурой
Відколи це хворіти можна лише короною? Вірусів, здається, більше 35 тисяч, досліджені лише десятки чи сотні... і це ми говоримо лише про віруси.

Останнє редагування:
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
У неділю в Україні підтвердили 22 тис. випадків ковіду, з них майже 3 тис. – на Львівщині

У неділю, 30 січня, в Україні підтвердили 22 026 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема ковід виявили у 2 865 дітей і 337 медпрацівників.

За даними пресслужби Міністерства охорони здоров’я, із підтвердженими та підозрілими випадками вчора було госпіталізовано 2 322 особи. Одужали 4 346 людини, 48 пацієнтів померли.

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Омікрон виявили вже у 20 областях України
За останні три тижні добова захворюваність зросла усемеро.

Штам коронавірусу омікрон виявлено вже у 20 областях України. Стрімке поширення цього штаму спричиняє значний ріст нових випадків захворювання на COVID-19. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві. За останні три тижні добова кількість випадків інфікування зросла усемеро, госпіталізацій – удвічі, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

"Попри обнадійливу тенденцію, що кількість людей, які тяжко захворіли та потребують лікування в стаціонарі, не зростає такими ж темпами, що і загальна кількість випадків інфікування COVID-19, вірус все ще становить серйозну загрозу, особливо для груп ризику та невакцинованих", – зауважив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За даними МОЗ, кількість нових зареєстрованих випадків за минулий тиждень знову майже подвоїлася порівняно із позаминулим: 194 тисячі проти 110 тисяч.

Найбільше зросла кількість випадків на території Житомирської області – у два рази. Івано-Франківська область, яка стала лідером приросту позаминулого тижня та опинилася на червоному рівні епіднебезпеки, минулого тижня мала значно нижчий приріст у +35,6%.

Україна на сьогодні перебуває на 46 місці серед 54 територій Європейського регіону Всесвітньої організації охорони здоров’я за кількістю випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів.

Місто
Кременчуг
Телефон
Xiaomi Redmi 10 4/64GB
Только от доктора. Тест (экспресс) отрицательный. Брали с носа. Грят может еще рано для обнаружения(болею со вчера). Но я по памяти помню ПЦР в 20 году когда брали - говорили даже зубы не чистить, и не есть даже, по моему. А мне при записи сказали что тестов нет, так что я и зубы чистил и нос капал итп. Может по этому. А может это и не корона. ХЗ. Осенью 20-го я болел, пол года назад - два файзера. Вот думал бустернуть, но уже вряд-ли.
Из симптомов -температура 38,2-38,4. Головная боль (давление увы скакануло, пульс в покое 103-104). И ломота во всё теле. Даже умывать лицо больно :). Надеюсь очухаться достаточно быстро. Неприятные это ощущения...даже очень

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Только от доктора. Тест (экспресс) отрицательный. Брали с носа. Грят может еще рано для обнаружения(болею со вчера). Но я по памяти помню ПЦР в 20 году когда брали - говорили даже зубы не чистить, и не есть даже, по моему.
Я когда на прошлой неделе делал экспресс-тест на антиген, то спрашивали не что бы не кушал и непил за 12 часов до теста. И мазок брали с 2-х ноздрей и глотки

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Невакцинованих медиків, комунальників і місцевих чиновників почали відсторонювати від роботи
Наразі обов’язковій вакцинації проти ковіду в Україні підлягають 9 категорій працівників.

Сьогодні, 31 січня, набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я про відсторонення від роботи нових категорій працівників, які не зробили обов’язкове для них щеплення від COVID-19.

Як нагадали у МОЗ, йдеться про співробітників:

органів місцевого самоврядування;
закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
комунальних підприємств, установ та організацій.
"Працівники цих установ, які не отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19, мають бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати", – наголосили в міністерстві.

Там додали, що вимога не стосується тих людей, які мають абсолютні протипоказання до вакцинації проти COVID-19 та отримали медичний висновок для підтвердження цього.

Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 було затверджено наказом Міністерства охорони здоров'я №2153 від 4 жовтня.

Згідно з ним обов’язковій вакцинації проти коронавірусної недуги в Україні підлягають працівники:

центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;
місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;
закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності;
підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;
підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4.03.2015 року № 83.
Наказом № 2664 від 30 листопада 2021 року перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19, було розширено.

татаринн

Заблокирован
Місто
Одесса
Горецкий, только суды потом эти отстранения незаконными признают 🧐
А чего дизлайк? Я ж просто констатировал факт. У нас в городе по новостям уже пару было примеров когда суды признавали требование вакцинации незаконным.
лично я считаю что нужно вакцинироваться. Но жаль что не могли нормально все сделать по закону, чтобы потом свои же суды не признавали это все дело незаконным.

Останнє редагування:
Зверху