Минулої доби
коронавірус в Україні виявили у 32 393 людей, зафіксовано 154 летальні випадки, 5237 пацієнтів одужали.
Про це свідчать дані МОЗ станом на ранок четвер 27 cічня.
Насправді за 26 січня на 18:00 виявлено позитивних тільки методом плр 47 835, а станом на сьогодні, 27 січня - 47 629. Кожен другий зразок, що надійшов на дослідження - позитивний.
Не орієнтуйтесь на офіційну ститистику МОЗ по захворюванності, орієнтуйтесь
на результати лабораторій.
Може серед цих 47 тис. і ті, хто ще хворіє і робить тест щоб підтвердити виздоровлення?
я вже писав про це - там є окрема графа "ретестування"
Доповню свою історію хвороби на сьогоднішній день, може кому як досвід знадобиться.
Сьогодні замовили другий аптечний експрес-тест, але для більшої достовірності, іншої фірми ніж дружина вчора собі робила - у мене теж виявився позитивний результат.
Дружина привита, я, дитина та мама - ні. Хворієм симптомами однаково, але з лагом у часі по мірі зараження : у вівторок захворів сусід по парті дитини, в середу захворіла моя дитина, в суботу дружина (спить з дитиною), у вівторок - я (жив у окремій кімнаті, постійно і інтенсивно все провітрювали), у середу вночі (сьогодні) моя мама (живе в окремій квартирі), з якою у суботу пересікся в загальному коридорі та в ліфті (десь до 5 хвилин) і ходив більше години на вулиці поруч.
Перші два дні температура до 38, пульс 110, ломота тіла, важка голова (наче в три рази більше важить) і болить, ні соплей ні горло не болить. За два дні до високої температури були такі симптоми - короткочасне (кілька годин) відчуття, що болить горло. За день до високої температури - незначний (майже відсутній) сухий кашель або подібний при ньому дискомфорт чи подразнення у трахеї.
Зараз, перший день без температури - зовсім трохи сухий кашель, закладений ніс, дуже-дуже рідко чхаю, горло не болить.
Отже, заразним стаєш, коли навіть не відчуваєш (в суботу в мене не було симптомів, заразив за 5 хвилин маму), проявляється зараза температурою приблизно на 4 день.
Зараз в класі дитини, з 30 дітей - 20 дітей відсутні. Карантину немає , бо ніхто не робив тести. Та вже і немає сенсу. Ось така офіціна статистика МОЗ.
Після свого тесту, зв'язалися з сімейним спитали що да як, кажемо що сидимо дома, лікарняний не потрібен, йти до Вас в поліклініку не хочемо, ось Вам фотки тесту в вайбер. Відповіла, що внесе в базу і завтра попадемо в статистику. Питаємо: так тести ж аптеки? Відповідь: в мене в кабінеті на прийомі точно такі ж.
Висновок: статистика МОЗ, це коли Вас внесли до бази і Ви отримаєте сертифікат в дії. Все! Нічого спільного з реальною захворюванністю. Тому, краще відслідковуйте тенденції - за результатами тестувань.