ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
І відносно постправди - дві новини поряд, битва сценаристів..

Вимагання 300 тис. дол. США співробітником СБУ: слідство завершено​

22-07-2025 10:25
НАБУ і САП відкрили матеріали справи за підозрою начальника сектору Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України та ще двох осіб у вимаганні неправомірної вигоди.
За даними слідства, посадовець СБУ зі спільниками вимагав 300 тис. дол. США у особи, стосовно якої здійснював оперативний супровід у справі щодо організації незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних.
За це обіцяв знищити частину матеріалів справи та розкрити вже встановлені факти. У разі відмови погрожував вжити заходів для притягнення особи до кримінальної відповідальності за більш суворими статтями.
Після одержання частини неправомірної вигоди у сумі 72 тис. дол. США зловмисникам повідомили про підозру.
Дії посадовця СБУ кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України, його спільників – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

За матеріалами СБУ перед судом постане співробітник спецслужби, якого минулого року викрили на вимаганні хабаря​

15:20, 22 липня 2025

За матеріалами СБ України перед судом постане співробітник спецслужби, якого у 2024 році викрило на вимаганні хабаря Головне управління внутрішньої безпеки Служби.
Як встановило розслідування, посадовець СБУ вимагав 300 тис. дол. США в організатора схеми для «ухилянтів». В обмін на це він обіцяв фігуранту свою допомогу в закритті відповідного кримінального провадження.
Головне управління внутрішньої безпеки СБУ та слідчі Національної поліції викрили хабарника «на гарячому» під час передачі коштів.
У подальшому це кримінальне провадження було передано за підслідністю до слідчих Державного бюро розслідувань, а вже згодом, зважаючи на велику суму хабаря – до Національного антикорупційного бюро України.
Наразі за матеріалами СБУ детективи Бюро завершили розслідування і передали справу до суду.
Зловмиснику оголошено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Місто
Kyiv
Донька Келлога про ухвалення закону щодо НАБУ і САП: "Рішення приголомшливо дурне"

"Це рішення є справді, неймовірно, приголомшливо дурним. Воно було ухвалено в найгірший можливий момент, зважаючи на нещодавні позитивні зміни в політиці США", - наголосила донька Келлога Меган Моббс.

Вона додала, що цей закон "дає сильний аргумент для поганих акторів".

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
"Техас могут грабить только техасцы"
Лідер "Батьківщини" Тимошенко назвала світлим днем в Раді обмеження незалежності НАБУ/САП
"Для мене сьогодні світлий день в цьому парламенті. Тому що перший раз ми переконалися в тому, що колонізація України – це не панацея від всіх наших проблем. Панацея від всіх наших проблем – це чітка конституційно збалансована влада", – заявила Тимошенко з парламентської трибуни.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+

monter

Україна понад усе!
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
Місто
Львів
Офф. дана ситуація мені виглядає як якийсь «план Б» Кремля, не вдається просунутись на фронті- дзвінок на Банкову «Вова, відкривай 2ий фронт». Я не бачу жодного логічного пояснення за 1 добу розвертати настільки державу і множити всі свої зусилля і побудову дипломатичних відносин за останні 3 роки на нуль :rolleyes:
Припустимо НАБУ вже були за крок від ОП, надають докази, їх оспорюють і зберігають собі час, в теорії. А зараз що, всім вже наплювати на корупцію у верхівках, всі і так про неї знають, тут вже повтор сценарію непідписання асоціації з ЄС :unsure:

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
А мені, ця калапуця подобається.
Я до неї звик/привчений, ще від часів совка.
Я в ній, як риба в воді...

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
Дивись, бо заградотряди із представників силових структур - тобі навряд сподобаються.
Тю. Може він якраз очолює такий загороджувальний загін)
Ну один, "новорег зальотний",- а адмін же може бачити що мені 63, і я в логістичній складовій.
Доречі,- молодь каже що останнім часом, бронь перевіряють борзі, двометрові, 120-150 кг...
От вам і, те про що ви мрієте.
В мені теж більше ста, але я на триліторову банку нижчий... 🤭

Місто
Lutsk
Телефон
SGS21U+iPhone SE2
В "логістичній складовій" час непомітно летить, але нехай :)
От вам і, те про що ви мрієте.
Тут, звичайно, можна багато кпинити з ухилянтів. Але щось здається, що коли борзі і двометрові не назбирають достатньо добровольців на вулиці - прийдуть до логістичної складової.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Через такі фінти можуть пересиавати гроші давати і пригальмувати вступ до ЄС. Народ і так хоче бунтувати а тут влада сама дає суттєвий привід

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
happy_stone, помиляєшся,- це вже почали формувати кістяк, для майбутньої "служби".
Якщо є хтось віком як я і старший, обов'язково з села, то спитай про "об'єзчиків",- цікаві історії...
Post automatically merged:

В "логістичній складовій" час непомітно летить, але нехай
Особливо під Харковом...

Останнє редагування:
Місто
Lutsk
Телефон
SGS21U+iPhone SE2
Через такі фінти можуть пересиавати гроші давати і пригальмувати вступ до ЄС. Народ і так хоче бунтувати а тут влада сама дає суттєвий привід
Орбан/Фіцо вже на низькому старті. Вже бачу, як б'ють себе в груди і доводять любов до антикорупційних органів. І сам же ж Санич дав привід...

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
Так вже ж.
Лише не вистачало підгрунтя.
А ця ситуація, якраз підходить.

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
як я і старший, обов'язково з села
А ти зі села? :unsure: Що-ж, було б цікаво ознайомитися з історіями про "об'єзчиків", поділишся?
Ти як мала дитина, я ж не проховував,- зі жмеринщини, з колгоспу "забитого налогами", сам тікав від них. Одного разу врятувало те що він їхав на мотоциклі по молодій пшениці, і пшениця потрапивши в шпиці, зпутала,- зупинився.
А так би знов нагайок відсипав...

Зверху