Кредити

• Автор теми vpro
  • Дата створення

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Согласно приказу Минюста, счета могут быть арестованы за долги по выплате тела кредита или процентов по нему...
Теперь пойдет жара, сначала аристуют счета, спишут деньгу, а потом ходи доказывай, что ты кредит не брал....

Сначала в суд подадут, потом к исполнителю предъявят...
в том то и дел, что можно без суда, а с "виконавчим написом нотаріуса". У МФО обычно есть еще свои коллекторские фирмочки. и еще варианты

Останнє редагування:
  • Sad
Реакції: idea

AlexDVS

Читатель
Місто
Харьков
Телефон
Samsung Galaxy М12
Согласно приказу Минюста, счета могут быть арестованы за долги по выплате тела кредита или процентов по нему...
Теперь пойдет жара, сначала аристуют счета, спишут деньгу, а потом ходи доказывай, что ты кредит не брал....

Сначала в суд подадут, потом к исполнителю предъявят...
в том то и дел, что можно без суда, а с "виконавчим написом нотаріуса". У МФО обычно есть еще свои коллекторские фирмочки. и еще варианты
Аресттовывать счета за долги имеют право исключительно исполнители. Коллекторы работают другими методами

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Аресттовывать счета за долги имеют право исключительно исполнители.
Так а що там з приватними виконавцями? Підуть шляхом приватних колекторів - за гроші будуть робити все, що завгодно.

• Like

AlexDVS

Читатель
Місто
Харьков
Телефон
Samsung Galaxy М12
Аресттовывать счета за долги имеют право исключительно исполнители.
Так а що там з приватними виконавцями? Підуть шляхом приватних колекторів - за гроші будуть робити все, що завгодно.
Що Ви маєте на увазі? Бити, до лісу вивозити?
Ну може хтось і знайдеться. Але не думаю. В нашій державі стати приватним виконавцем ну дуже не просто і не дешево. І потім їх доволі ретельно контролюють. Подивиться реєстр судових рішень, там купа рішень судів, за якими приватні судяться з Мінюстом, коли за наменше порушення їм зупиняють діяльність. А державних за аналогічні, навіть до дисціплінарної відповідальности не притягають. І кажу це не на підставі чуток, а як особа, яка за попереднім місцем роботи здійснювала дистанційні перевірки приватних виконавців інших регіонів за дорученням Мінюсту.
І знову ж таки, правоохоронні органи також тільки сплять та й бачать, щоб приватний помилився, бо бачать в ньому корову, яку можно подоїти.
Так що іноді державні більше "безпределят" ніж приватні, оскільки державному нічого губити, крім "ксиви", а приватний може втратити бізнес.
Я знаю багатьох приватних Харківщини і не чув, щоб вони робили щось таке, що виходить за рамки законодавства. Не кажу, що вони ангели, але намагаються не порушувати. Хоча, погана овца і серед них колись знайдеться.

Останнє редагування:

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Бідкойн впав, МФО-шки впали - людонки, щось страшне наближається?
Зростає напруга! 6 сотень за друга
Приведи друга
20.05.2021
Увага! Акцію зупинено.
Умови актуальної акції за посиланням:
moneyveo.ua/uk/news/pryvedi-druga-300-may/
Зростає напруга! 3 сотні за друга
Приведи друга
21.05.2021
🤩 На вулиці вже майже літо! Тож тепер точно є куди витратити 300 гривень. Залучайте друзів до кінця червня та отримуйте додаткові гроші за кожного, хто отримає у Moneyveo перший кредит за вашою порадою 👀

Як заробити 300 грн?
🤝 З 16 год. 30 хв. 21.05 по 30.06.2021 року  запросіть друга до сервісу одним зі способів

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23
Розмір середньої реальної річної відсоткової ставки за мікрокредитами, що пропонують фінансові установи, становить 28 000% річних, за банківським кредитом на особисті цілі – 121% річних.

Про це йдеться в результатах дослідження проекту USAID "Трансформація фінансового сектору".
"Результати дослідження методом "таємного покупця" показали, що середня РРПС банківського кредиту на особисті цілі становить 121% річних, тобто майже не змінилася в порівнянні зі 138%, зафіксованими в 2019 році. За мікрокредитами, які пропонують фінансові компанії, аналогічна ставка дорівнює 28 000% річних", – зазначають автори дослідження.
Першопричину ситуації, що склалася, бачать у недотриманні вимог закону "Про споживче кредитування" щодо умов договорів, розкриття інформації та реклами. Також фінансові установи відчувають складності з передбаченим законодавством розрахунком РРПС відповідно до методики, встановленої НБУ.
Так, у 37% договорів РРПС за розрахунками проєкту USAID відрізнялася від РРПС, зазначеної в договорі. Також повідомляється, що багато кредитних договорів містять незаконні умови. Наприклад, право вимоги кредитором дострокового погашення боргу, або зміна умов договору в односторонньому порядку.
У дослідженні зазначають, що фінансові компанії загалом не привели свої кредитні договори у відповідність до закону "Про споживче кредитування". У результаті, 86% договорів можуть розглядатися як незаконні.
"Неможливо розвинути ринок споживчого кредитування, якщо ви стягуєте високі процентні ставки і вдаєтеся до оманливих практик, порушуючи закон. А з точки зору фінансового благополуччя українців, поточні практики кредитування є просто шкідливими", – резюмував керівник проєкту USAID "Трансформація фінансового сектору" Роберт Бонд.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Видел на сайте МФО кредитную ставку 700 % годовых, но 28к % годовых o_O
Это каким "умным" надо быть, чтобы загнать себя в такую яму... Или думают взять и не отдавать? Молодёжь умная пошла и порой через чур...

Перемедон

Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23
пропозиція "піти та вдариться об стінку головою", виглядає як лагідне чуханіє голови)

Перемедон

Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Може там опечатка? 75% в день - чесно кажучи таких процентів в 90-і не було
там є посилання на звіт.
Зрозумів. Вони рахують по методиці що рік користувач нічого не повертає і нараховується складний відсоток

• Like
Місто
RO
ПУМБа пропонує 40к під 36%. Брати я його звісно не буду.

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Видел на сайте МФО кредитную ставку 700 % годовых, но 28к % годовых o_O
Это каким "умным" надо быть, чтобы загнать себя в такую яму... Или думают взять и не отдавать? Молодёжь умная пошла и порой через чур...
Пока максимальное, что я видел, это 76363% годовых.
Но такие устрашающие цифры получаются только при соблюдении определенных условий, например - максимальная сумма кредита, на максимальный срок, штрафы за непогашение и так далее... У них же экспоненциальный рост, тысчонку на три дня они дадут под относительно низкий процент, то ли дело каких-нибудь 15 тысяч на полгода...

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Я й не знав, що деякі мікрокредитні компанії застосовують складні відсотки. Це ж реально повний капець брати кредит на таких умовах: ніколи його не повернеш...
Я думав, що брат колеги "попав на гроші" коли позичив 5 тис, а потім ми всі скинулися їй, щоб він віддав 25 тис., а виявляється він легко відбувся.

Місто
Бровари
Ви так кажете, ніби це там десь написано. Там написано 0.01% або 10 грн за кожну тисячу. Люди і беруть, а усе що дрібним шрифтом, навіть якщо воно є, ніхто не читає.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
ПУМБа пропонує 40к під 36%. Брати я його звісно не буду.
При таких відсотках зазвичай вигідніше посидіти в мінусі на кредитці (раз в житті так платив відсотки Монобанку десь 4 місяці)

Зверху