Криптовалюта

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев

Bitcoin: Офіційний сайт, Вікіпедія, Lurkmore

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e

Goggle

Местный
Місто
Zaporizhzhia
а ничё шо Сальвадор давно уже в этом деле первый?
Трамп зараз піднапружиться і зробить Сальвадор 51 штатом :ROFLMAO:
52м. 51й Канада же
53-м. 52-й Гренландія

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Як варіант, «все вкрадено до нас»©.
Схоже, дійсно органи віджали разом з доменами:
Правоохранительные органы США во главе с Секретной службой конфисковали домены российской криптобиржи Garantex и заморозили более $26 млн в криптовалютах, говорится в сообщении пресс-службы ведомства.
По информации Секретной службы, Garantex якобы получала свои многомиллионные доходы преступным путем и использовалась злоумышленниками для кибератак, терроризма и торговли наркотиками.

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
а ничё шо Сальвадор давно уже в этом деле первый?
Трамп зараз піднапружиться і зробить Сальвадор 51 штатом :ROFLMAO:
52м. 51й Канада же
53-м. 52-й Гренландія
госпади... Та уже б Украину 54-м штатом присоединил! 🤦‍♂️

Місто
Germany
по запросу данные отправят.
Яка біржа з вашого досвіду направляла данні в українську податкову? І, якщо не важко, знайдіть у законодавстві обов'язок біржи відповідати податковій.

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
Ghia, з мого досвіду нияка покі що, але я впевнений що відправять. Биржи, имеющие юрлицо в Украине - 100%. Остальные - хто зна.

знайдіть у законодавстві обов'язок біржи відповідати
ну какбэ это очевидно. Искать не буду, звиняйте, але никто не будет бодаться за вас с налоговой - отправят. Рассчитывать на противоположное я бы не рекомендовал. Все законопроекты на эту тему, что собираются принять - все в первую очередь про налогообложение и контроль доходов.

Місто
Germany
Биржи, имеющие юрлицо в Украине - 100%.
Це які?

какбэ это очевидно
Це зовсім не очевидно, це, вибачте, трохи "рабський" підхід до податкової. Потрібно, щоб кожен запит та кожна відповідь відповідали вимогам законодавства. Зливи, хоч і за запитом, це кам'яний вік. Я на своєму віку багато де працював, ніхто просто так податковій нічого не віддавав, якщо немає такого обов'язку.

Місто
Пригород
Биржи, имеющие юрлицо в Украине - 100%.
Це які?

какбэ это очевидно
Це зовсім не очевидно, це, вибачте, трохи "рабський" підхід до податкової. Потрібно, щоб кожен запит та кожна відповідь відповідали вимогам законодавства. Зливи, хоч і за запитом, це кам'яний вік. Я на своєму віку багато де працював, ніхто просто так податковій нічого не віддавав, якщо немає такого обов'язку.
Мова не про зміни, а про щось на кшталт обміну даними

Місто
Харків
Телефон
Xiaomi Redmi Note 8T
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) України опублікувала повний документ матриці оподаткування віртуальних активів (ВА), згідно з якою ставка оподаткування ВА складає 18% податку на доходи фізосіб і 5% військового збору, або пільгові 5% та 9%.

Документ опублікував голова регулятора Руслан Магомедов у своєму Телеграм-каналі у вівторок.

Переглянути повний текст матриці можна за посиланням.

Згідно із документом, створення токенів, поставка без оплати, зберігання та переказ ВА (якщо послуги безкоштовні), обмін ВА та модифікація токенів не підлягають ПДВ. Проте, поставка товарів/послуг з отриманням винагороди криптовалютою, винагороди за зберігання та переказ ВА, деякі модифікації, що призводять до поліпшення існуючого токена або до створення нового токена - будуть обкладатися ПДВ і, можливо, звільнятися від нього на підставі статті 135(1)(e) Директиви про ПДВ як послуги, що стосуються платіжних засобів.

У свою чергу в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступниця голови НБУ Катерина Рожкова зазначила, що законопроєкт про віртуальні активи в Україні із розподілом повноважень регуляторів буде підготовлено до жовтня 2025 року із залученням технічної допомоги міжнародних партнерів, він базуватиметься на європейській директиві MiCA.

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Переглянути повний текст матриці можна за посиланням.
Данило Гетманцев
Щойно завершили робочу групу з законопроекту з віртуальних активів.
Не хочу загадувати, але багато що говорить, що до кінця квітня ми винесемо законопроект у першому читанні на комітет.
Ще раз. Винесемо на комітет, а потім в залу.
Тільки на перше читання.

На жаль, хлопці з Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку знову не розібралися і опублікували якусь відому тільки їм «матрицю» оподаткування крипти, що не має жодного звʼязку з реальністю.
Не звертайте уваги, в комісії таке трапляється на кожному кроці. Власне, тому ми і хочемо, щоб криптою займалися дорослі.

🤣

Місто
Germany
ГлавБухАрик, мабуть НКЦПФР намилилася бути регулятором на цьому ринку. За їхньою логікою виходить, наприклад, що людина вклалась в крипту на 100 тис. грн., невдало провела там операції, чи то обвал був, залишилось в неї, скажімо, 20 тис. грн. Розчарований інвестор забирає свої кошти і... сплачує за це ще й податок 18+5%%

Місто
Odesa-Romania
@Ghia,это по аналогии со шмотками на олх.
Платим не с прибыли, а с дохода
Хотя, по недвижки же тоже так же. Можно квартиру продать в два раза дешевле, но налог то все равно платишь
Вопрос только что там он не 23 процента

Зверху