Куди краще інвестувати грошові кошти?

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Selianka, ви платите податки закордоном і маєте там адресу тому можете писати основну адресу тамтешню, це виключно для податкових цілей. Розкажете потім як там справи з декларуванням і сплатою податків з інвестицій, чи треба самому це робити, чи брокер все заповнює і платить за вас.
Далі якщо є бажання окремо декларуєте доходи в Україну, долучивши довідку про сплату податків закордоном (що геморно).
В Українські євробонди там дуже хороший дисконт на вторинному ринку, це якщо є лишні гроші, але там суми від $10.000.
Уже куча брокерів пропонують ОЗДП за гривню і від 1 папера. Але я б не брав, хіба що якщо є лишні гроші і не жаль випробувати удачу.

Місто
DE
Телефон
Samsung Note 10
Selianka, в Німеччині використовую поточну адресу, брокер ING, податки сам сплачує.
Але акції не купую, бо роботодавець забороняє - лише ETF або облігації державні

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
alfredhaos дякую. Поки підписалася на мінімальний термін в 6 місяців, і на максимальний відсоток стягнень. Буду бачити, потім чи буде толк.
А в Україні поки докумплю ОВДП :).

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Панове експерти, знову потребую вашу пораду. В ЮК для підтримки молоді в покупці першого житла існує так звана схема Довічного ощадного рахунку. Себто, відкривши рахунок особа на щорічній основі отримує щорічне поповненя від державив в розмірі 25% від суми на рахунку, але не більше 1000£. Ці доплати здійнються аж до досягнення 50ти років. Поповняти рахунок можна лише на 250£ в місяць максимально. Але:
- цю суму можна використати лише на купівлю першого житла;
- по досягненню 60 річного віку як пенсійні заощадження;
- якщо ви смертельно хворі і вмираєте;
У іншому випадку при знятті грошей ви заплатите 25% від усієї накопиченої суми. Наприклад у вас на рахунку 800£, держава докладає вам 25%, тобто у вас 1000£. Але якщо ви знімаєте, то 25% відсотків відраховується з усієї суми, що лишаєва з 750£.

Отже питання чи варто, це відкривати? А також, чи є ймовірність, що в ЮК можуть якось переврити наявність нерухомості в іншій країні?

Я ще й досі планую повернутися, тому всі мої поточні накопичення та відрахування, можна зняти після виїзду в іншу країну, з іншого боку всі мої колеги рекомендуть це відкрити.
Чесно кажучи, тут доволі фінансовго грамотна молодь. Приміром, п'юща колега, про яку я згадувала в іншій темі, в свої 28 років має суму в ~60k, левова частка з яких, це оця схема +інвестиції, або купівля акцій. Я чесно кажучи в шоці, як нашому населенню до цього далеко.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
- по досягненню 60 річного віку як пенсійні заощадження;
- якщо ви смертельно хворі і вмираєте;
Проглядається, як персональний накопичувальний пенсійний рахунок.
Якщо доступ до цих коштів лишатиметься після виїзду з ЮК, то матимете додаткову пенсію або гроші на лікування.
При цьому є можливість дострокового часткового зняття, хоч і зі штрафом.
Post automatically merged:

- цю суму можна використати лише на купівлю першого житла;
є ймовірність, що в ЮК можуть якось переврити наявність нерухомості в іншій країні?
Тут вже пані має сама вчитуватися в деталі. Може рахується саме перша купівля житла в ЮК і наявність нерухомості в інших країнах нікого не цікавитиме, а може й ні.

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
персональний накопичувальний пенсійний рахунок.
Ні, це просто заощадження. Із заробітної плати в мене вже знімається 6% окремо на накопичувальний пенсійний рахунок (work pension), ще 6% туди ж переводить роботодавець. Цю work pension я можу зняти по досягненні 55 річного віку незалежно від того, де я проживатиму. Її можна зняти і раніше, просто доведеться сплатити податок на дохід з неї.

В подальшому передбачаю ще один мінус оцієї Lifetime ISA
схема Довічного ощадного рахунку.
За 16 міс ви вийдете на баланс в 4к, що є фактично максимум (максимальна виплата від держави 1к в рік), тобто все що ви накопичуєте зверху фактично просто стоятиме на рухнку, а щомісячні виплати здається припиняти не можна. Тоді як існує звичайний, щорічний накопичувальний рахунох з відсотковою ставкою 5-7%, де суми до 20к неоподатковується і ви маєте ті самі 1к, без оцього ліміту користування. В мне ще такої суми наразі нема, але за рік сподіваюсь буде :).

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
1.
де суми до 20к неоподатковується
а после?
2.
щомісячні виплати здається припиняти не можна.
но выше
Поповняти рахунок можна лише на 250£ в місяць максимально
А минимально?
3. Чтобы нормально посчитать, рекомендую в Excel подсчитать точно, с учетом того, сколько лет планируется копить, все возможные модели (вот эта, какой-то отдельный пенсионный счет, обычный депозит). И эти расчеты имеют смысл, если все модели в расчете имеют одинаковую, или хотя бы сравнимую, надежность (на этом часто разные фонды отвлекают внимание).

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Треба порада тих, хто купляє акції на біржі. Бо я в цьому повний профан поки що.
В січні купила пару штук акції Nvidia, TSMC і подібної сфери. Вони досить піднялися в ціні до липня, але потім дещо обвалилися.
Тепер не знаю чи продавати їх ( я все рівно в + порівняно з січневою ціною) чи почекати, бо вони знов виростуть до максимуму?

roleme

спостерігач
Місто
Польща
Телефон
iPhone 12
Треба порада тих, хто купляє акції на біржі. Бо я в цьому повний профан поки що.
В січні купила пару штук акції Nvidia, TSMC і подібної сфери. Вони досить піднялися в ціні до липня, але потім дещо обвалилися.
Тепер не знаю чи продавати їх ( я все рівно в + порівняно з січневою ціною) чи почекати, бо вони знов виростуть до максимуму?
це ж тобі треба тих питати хто продає. бо я тільки купляю і поки ще нічого з цінних паперів не продавав

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Selianka, тобі настав час зрозуміти що ти робиш і навіщо. Почни з першої статті на будь-якому тематичному сайті і зрозумій чи ти інвестуєш чи ти граєш. Якщо граєш, то такі відповіді скоріше знайдеш на якійсь seeking alpha, аніж тут

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Користуючись нагодою. Підкажіть, будь ласка, новачку - купив трохи долару по 42. Зараз він трохи впав. Продавати чи тримати?
Пф... В Україні практично будь яка європейська валюта теж підійде :). Можете ще швейцарських франків і євро докупити.

plebis дякую. Я думала а раптом у нас тут є брокер з Уолл-Стріт :LOL:

Місто
Київ
Телефон
Huawei Nova 5T (KS & Vf)
Пф... В Україні практично будь яка європейська валюта теж підійде :). Можете ще швейцарських франків і євро докупити.
На іншій іноземній валюті, окрім долара, завеликий спред. Немає сенсу купляти для збереження, якщо в них не виникне потреба. Коли ринок більш-менш спокійний, на доларі спред 30 коп, на євро 60-65 коп.

Я думала а раптом у нас тут є брокер з Уолл-Стріт :LOL:
Брокер задарма не проконсультує 😆

Місто
Kyiv - Stryi
Новачкам краще купляти ETF а не акції окремих компаній. Акції окремих компаній варто купляти коли: варіант1 - добре знаєте ринок або з якихось причин щиро вірите в певну компанію. варіант2 - на суму яку не жалко щоб погратись / повивчати ринок.

Ну і однозначної відповіді на ваше питання немає ні у кого, бо фондовий ринок річ непередбачувана, можна лише приблизно оцінити ймовірність росту / падіння, а як буде насправді не знає ніхто.

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
flake я і збираюся через ETF.
А варіанти обидва якби мій випадок. Слідкувала за одним із наших кастумерів, а потім купила пару штук акцій. Їхні акції практично подвоїлися в ціні. Вкладене вивела, а баланс лишила. З ним і хочу трошки погратися.
А щира віра базується на кількох факторах- з одного боку це напівпровідники, а з іншого я бачила їхній форекаст.

Зверху