Кіберполіція України

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
сайт: https://cyberpolice.gov.ua
wiki: Кіберполіція (Україна)
телефон: +380 44 374 37 51, +380 67 218 6367
email: [email protected]
перевірити номер телефону, банківську карту, URL
 
Реєстрація
08.03.17
Місто
Киев
Re: Новости Интертелеком

Не Интер ли хакнули? В форме ООО у нас только Интер и Лайф.

Киберполиция разоблачила хакера, "взломавшего" сервер одного из мобильных операторов нацполиция.
В Черновцах киберполиция уличила хакера во "взломе" серверов одного из мобильных операторов.
Об этом информирует Цензор.НЕТ со ссылкой на Департамент коммуникации Национальной полиции.
В полицию обратились представители одного из крупнейших мобильных операторов страны относительно вмешательства неизвестных лиц в сети и компьютерных систем компании.
Следователи Главного управления полиции Буковины по данному факту начали уголовное производство по ч.2 ст. 361 (Несанкционированное вмешательство в работу электронно-вычислительных машин (компьютеров), автоматизированных систем, компьютерных сетей или сетей электросвязи) УК Украины.
По результатам проведения комплекса оперативно-розыскных мероприятий полицейские установили и задокументировали причастность 29-летнего жителя Черновцов к противоправным действиям в компьютерных сетях.
Полицейские совместно со службой безопасности ООО, установили: вмешательство в работу компьютерных сетей компании мужчина совершил еще в начале года. Он, путем подбора паролей, получил доступ к серверам компании на правах администратора. В дальнейшем, совершил пополнения трех своих личных счетов в биллинговой системе на сумму около миллиона гривен.
Кроме того, в июле 2017 полицейские зафиксировали несанкционированную активацию хакером более 100 скретч-карт этого же оператора мобильной связи на общую сумму более 10 тыс. гривен. По оперативной информации, мужчина подыскивал возможности сбыта этих скетч-карт для перевода средств на карточках в наличность.

В квартире, где проживает злоумышленник полицейские провели санкционированный обыск, в результате изъяли 3g модемы с измененными ESN номерами, компьютеры, жесткие диски, Wi-Fi маршрутизаторы, мобильные телефоны и более полусотни оптических дисков.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев

Alex

Модератор
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Дніпро
Телефон
Huawei P40
Re: Будни СБУ

У Львові кіберполіція викрила студента у створенні та продажі шкідливого програмного забезпечення
27 квітня 2018 р. 14:52

Володіючи відповідними технічними навичками хлопець створив вірус, який призначався для викрадення даних з браузерів та запису усіх натискань клавіатури (кейлогер). Також, шкідлива програма сканувала директорії, які містили усі налаштування веб браузерів, збережені логіни та паролі від веб-ресурсів. За даним фактом слідчі поліції Львівщини розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-1 КК України.

Оперативники Карпатського управління кіберполіції та спеціалісти Управління інформаційних технологій та програмування Південного регіону Департаменту кіберполіції, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1, викрили 20-річного студента у створенні та поширенні шкідливих програм.



Спеціалісти з кіберполіції провели попередній аналіз зразку шкідливого програмного забезпечення та встановили: програма написана на мові C++ під операційні системи Windows (95/98/хр/Віста/7). Шкідливе програмне забезпечення (ШПЗ) мало вбудований клавіатурний шпигун. Він записував усі натискання символів на клавіатурі та при натисканні 350 символів відправляв ці данні на запрограмовану електронну скриньку. Також він сканував директорії, які містять налаштування веб браузерів, збережені логіни та паролі від веб-ресурсів та відправляв їх на ту саму електронну скриньку чи ftp сервер.



Для анонімізації своїх дій він використовував ТOR та VPN, а також ІР-адреси університету в якому навчався, а для усіх грошових розрахунків використовував електронні гаманці. Оплата використання ШПЗ здіснювалася користувачами щомісячно, а вартість становила 5 доларів США з кожного із клієнтів.

У хлопця наразі вилучено комп’ютер, за допомогою якого він створював шкідливе програмне забезпечення та банківську картку, за допомогою якої він отримував готівку.

Спеціалісти Управління інформаційних технологій та програмування оглянули ноутбук зловмисника та виявили на ньому програмний код ШПЗ, його примірники, а також переписки з покупцями. Після попереднього огляду спеціалістами комп’ютер було направлено на експертизу. За її результатами буде прийнято рішення щодо оголошення молодику про підозру.
 

Refery

h7b6
Реєстрація
01.11.07
Місто
UK
Телефон
101010111
Re: Будни СБУ

У Львові кіберполіція викрила студента у створенні та продажі шкідливого програмного забезпечення

Стопудово чел сам себя слил, не в той компании видимо похвастался.
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Re: Будни СБУ

Стопудово чел сам себя слил, не в той компании видимо похвастался.

Чел продавал свои услуги через форум, поэтому выйти на него проще простого, под видом клиента. Видимо, нарушил "Принцип Джо", насолил кому-то "жирному", или хотел слишком много урвать.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Кіберполіція припинила діяльність сайту КПУ
На веб-ресурсі з доменним іменем «kpu.ua» виявлено факти виготовлення та поширення комуністичної символіки. 19 липня у столичному офісі, з комп’ютерів якого здійснювалося наповнення цього сайту, працівники кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України, із залученням спецпризначенців КОРД, провели санкціоновані обшуки.Кіберполіція припинила діяльність сайту КПУ
Про це повідомляється на сайті Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

«Поліцейські встановили, що користувачем ІР-адреси, з якої адмініструється цей веб-ресурс, є партія з подібною назвою в скороченому варіанті, - йдеться в повідомленні. - Також встановлено, що наповнення сайту інформацією здійснюється з приміщення у місті Києві, яке є у користуванні цієї політичної сили».

За результатами проведених слідчих дій поліцейські вилучили комп’ютерну техніку та змінні носії інформації. З особами, які мали доступ до адміністрування сайту, працюють правоохоронці.

Зазначається також, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК України. Особам, причетним до таких протиправних дій, загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Своєю чергою голова КПУ Петро Симоненко в коментарі виданню ГолосUA повідомив про намір оскаржувати блокування сайту КПУ в суді, передає «Радіо Свобода».

Дії представників кіберполіції Петро Симоненко назвав «неприкритою боротьбою з інакомисленням» і «свавіллям».

Наразі сайт КПУ не працює.
 

RifleR

👻👻👻
Реєстрація
14.03.09
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
debugger, якщо вони це запускали на одному комп‘ютері, то кіберполіція неправа - це DoS, а не DDoS.

Цікаво, навіщо вони писали свій велосипед, а не використали loic, наприклад.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
RifleR, на двух, судя по фото: Apple и Lenovo. Всё же DDoS.;)
 

c0rax

Интернет-провайдер
Реєстрація
02.12.17
Місто
Киев
Телефон
Galaxy Z Fold 3 / P30 Pro
debugger, Но вероятнее всего, канал интернета у них был один общий, и стало быть, недоDDoS.
DDoS это распределенная атака из разных точек Geo, маршрутов и подсетей.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Кіберполіція затримала злочинну групу, яка спустошила українські банки на пів мільйона гривень
Зловмисники встановлювали спеціальне обладнання на банкоматах розташованих в іноземних курортних містах, за допомогою якого вони зчитували інформацію з банківських карток відпочивальників. Використовуючи виготовлену копію скопійованих карток зловмисники спустошували банківські рахунки громадян.

Троє мешканців Києва організували шахрайську схему, за якою викрадали гроші з банківських рахунків клієнтів іноземних та українських банків. Організатором злочинної групи виявилася 25-річна киянка, яка залучила до протиправної діяльності двох спільників – 21-го та 30-ти років.

Першочергову інформацію про злочин працівники кіберполіції отримали від служби безпеки АТ КБ «ПриватБанк». Працівники Департаменту кіберполіції̈ спільно зі слідчими Деснянського управління столичної поліції, із залученням спецпризначенців КОРД, провели спецоперацію та затримали усіх учасників злочинної групи. При цьому організатора було затримано під час чергової «оборудки»: жінка саме намагалася отримати кошти у столичному банкоматі за допомогою підробленої банківської картки.

Під час проведення зовнішнього огляду правоохоронці виявили у зловмисників підроблені банківські та накопичувальні картки. У помешканні учасників злочинної групи виявлено близько 200 підроблених карт з нанесеною банківською інформацією. Також, поліцейські вилучили комп’ютерну техніку з дампами банківських карт, пристрій для нанесення інформації̈ на магнітну полосу, бойові патрони калібру 7.62 та 9 мм та мобільні телефони, які зловмисники використовували під час вчинення злочинів.

Попередньо встановлено, що збитки від діяльності цієї злочинної групи тільки для одного із банків сягають більш як пів мільйона гривень.

За даним фактом розпочато три кримінальних провадження: за ч. 3
ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Затриманим загрожує до восьми років ув’язнення.



 

EricX

Morpheus
Реєстрація
26.10.07
Місто
Івано-Франківськ
Причём здесь украинские банки? Я так не понял. Наскимили кучу карт где-то заграницей. Неужели там лохи и позволили это делать долго? Ну ладно. Снимали в Украине. Украинские банки должны были получить возмещение в любом случае. Далее скиммеров стали "пасти". А они вероятно неоднократно цыкались со всеми своими отскимленными "200 картами" физически имея парочку белых карт. Не исключено что их отследили по каким-то трекам на магнитной полосе, или по "магитному шуму". Вычислили вероятно Приватовцы.
 
Зверху